Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 18. elokuuta 2019

Sillä on väliä miten päivänsä aloittaa

Sunnuntai on kyllä ihana päivä tai ainakin juuri tämä sunnuntai...on ihanaa herätä ns.normaali aikaan vain todetakseen, että ai niin: ei tarvitsekkaan nousta vielä, tänäänhän on sunnuntai. Siinä kuitenkin ehti havaita makkarin verhojen välistä, että on kirkas aamu ja aurinko on juuri nousemaisillaan, eli luultavasti on tulossa kuvaussäätä tälle päivälle. Jatkoin siis tuossa kohtaa aamua vielä uniani, mutta parin tunnin päästä sitten jo heräsinkin ja millaiseen aamuun, kirkkaaseen auringon paisteeseen; loppukesän aurinkoiseen pyhäaamuun, nyt voi kaiketi jo sanoa loppukesä? Eletään kuitenkin jo elokuun puoltaväliä, kahden viikon kuluttua on syksy; syyskuu.
Herättyäni kiersin avaamassa verhot ja sälekaihtimet ja annoin auringon tulvia sisään kotiin, laitoin aamukahvit tippumaan ja haistelin aamua hetkisen ulko-ovelta, ihana aamu, ei kiirettä yhtään mihinkään, voi ihan vaan olla ja nauttia, ei siis hullumpi päivän aloitus ollenkaan, oikeastaan tosi ihana ja sillähän on merkitystä miten aamu alkaa, se vaikuttaa mielialaan ja koko päivään, millainen päivästäsi tulee, toki päivän mittaan ehtii sattua ja tapahtua yhtä ja toista , mutta alku lähtökohdat päivälle ainakin ovat  tällaisena aamuna mitä parhaimmat. Aamuihmisenä olen ehkä vähän jäävikin hehkuttamaan aamujen ihanuutta, tiedän kyllä, että monille aamut ovat vähemmän kivoja ja käynnistyminen uuteen päivään hankalaa.
Se millainen päivästäsi sitten kehkeytyy, voi monesti riippua aamusta ja siitä miten se lähtee käyntiin. Me kaikki olemme yksilöitä ja tapamme toimia ja reagoida ovat yksilöllisiä, joskin myös ainakin osittain tottumuksia ja tapoja eri tilanteissa ja siihen miten eri asioihin suhtautuu.Toiset ovat aamulla ihan parhaimmillaan ja toiset eivät sitten ole, vaan haluavat olla omissa oloissaan ja käynnistyvät uuteen pivään vähän hitaammin. Itse uskon, että aamulla on valtavan suuri merkitys päivään, jos aamu on hyvä ja miellyttävä, tulee päivästäkin mitä lultavammin mukava.Tänään on omalla "agendallani" niinkin arkista hommaa kuin kotitöitä, kyllä,  on kiva aloittaa huomenna sitten uusi viikko, kun sellaiset asiat on tehty, eikä huomenna kotiintultuaan tarvise aloittaa vielä toista työrupeamaa kotosalla, eikös vaan kuulosta järkeenkäyvältä? Kun suoritan nuo kotiaskareet heti aamusta pois, niin pääsen ulkoilemaan ja nauttimaan tästä kauniista sunnuntaista ja ennen kaikkea olen odottanut pääseväni kuvailemaan. Mikään ei varsinaisesti olisi estänyt minua lähtemästä aamupäivällä kuvailemaan, mutta huikean kaunis aamu muuttui aika nopeasti pilviseksi ja tuuliseksi, ei mitenkään synkäksi, mutta päätin että en kuitenkaan tänään lähde kuvailemaan. Kummasti se päivä vaan etenee vaikkaei mitään kummenpaa puuhailisikaan...Juuri kun olin saanut kaikki homani hoidettua, ystävättäreni soitti ja kysyi oliko minulla meneillään juuri jotakin, vai halauaisnko kenties lähteä käymään heillä ja vähän ulkoilemaan ja eikun tuumasta toiseen ja ystävättäreni luo. Sää alkoi kyllä näyttää välillä jo vähän siltä, että alkaisi kenties sataa, mutta onneksi  paria tippaa enempää ei kuitenkaan vettä tullut, kävimme kävelyllä, päivän mittaan tuli  kivasti 10,5 kilometriä käveltyä, hyvä niin. Syyskukkiakin haimme, vaikka usein syyskrysanteemit eivät syystä tai toisesta oikein minulla ole menestyneet, niin niitä nyt taas kuitenkin tuli ostettua, toivottavasti nämä  nyt menestyisivät.


Mukavaa aamua seurasi kiva päivä, eli taaskin tuli toteennäytettyä se, että kyllä sillä usein on ihan konkreettisesti merkitystä miten päivänsä aloittaa ja millainen päivästä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos