Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 5. elokuuta 2019

Onko kesää vielä jäljellä?

Elokuun toinen viikko on pyörähtänyt käyntiin ja ilmat ovat öisin jo melko viileitä, yöt pimeitä, monet kasvit kukkineet jo, mennyt helle kuivatti paikoin kasvillisuutta, polttaen sen keltaiseksi, loman rusketus haalistunut ja pihlajan-ja ruusunmarjat kypsyneet, onko kesää kuitenkin vielä jäljellä tai tuleeko vielä peräti loppukesäinen inkkarikesä? Mitä lomasta jäi käteen, jäikö lomalla jotakin uupumaan, vai onko olo levännyt ja pirteä, maistuuko arki taas? Tällä viikolla pyörähtävät koulutkin taas käyntiin ja useimpien lomat on pidetty jo.

YHTENÄ ELOKUUN AAMUNA HILJAISUUS JA TYHJÄ TAIVAS;TERVAPÄÄSKYT OVAT POISSA. KEVÄÄSEEN ON IÄISYYS.Muistan kun alkukesästä löysin tuon tekstin ja silloin ajattelin, että kun elokuu koittaa laitan sen johonkin postaukseeni. Silloin se tuntui kaukaiselta ajatukselta, kun kesä oli vasta aluillaan, mutta kun tarkemmin mietin, niin en ole tainnut kyllä enää viikonlopulla kuulla pääskysiä tai nähdä niitä liitelemässä taivaalla.


Nämä kallokuvat taas eivät sinällään nyt liity tähän elokuuhun millään lailla, mutta otin ne lomalla, käydessäni ystävättäreni kanssa Laukon kartanolla Vesilahdella. Siellä oli tehty rannan kiville, polun varteen ja laiturille eläinten kalloista teoksia, jotka sinällään jotenkin sopivatkin sinne ja ainakin kiinnittivät varmasti vierailijoiden huomion.


Riippakoivu ja järvi, voiko paljon Suomalaisempaa kesäkuvaa edes olla?Laukon kartano sijaitsee kaunniilla paikalla Vesilahdella


Tässä toinen niin perinteinen kuva kesäisestä maaseudusta


Vilja alkoi kypsymään lomani loppupuolella, kun aluksi pellot olivat kauniin vihreitä, muuttuivat ne loppua kohden kullankeltaisiksi, yksi lempparikukista on muuten ruiskaunokki ja viljapellossa ne ovat kyllä niin kauniin näköisiä.


Mökillä lomaillessani tein pieniä kuvauskävelyitä pitkin kyläteitäHeinäseipäitä ei juuri enää maaseudulla näe, kaikki heinä paalataan nykyisinTänä aamuna oli tähänastisista loma jälkeisistä aamuista se kylmin +7.7 astetta, mutta iltapäivällä taas kesäisen lämmintä...hieman haasteellista tuo pukeutuminen, kun aamulla pitää olla jo vähän lämmintä ja pitkähihaista ja iltapäivällä on taas helisemässä, kun vaatetta tuntuu olevan ihan liikaa päällä. Eilen katselin kesävaatteita, joita tietysti en ole toiveikkaana tietenkään vielä alkanut pois laittamaan, sillä uskon/toivon, että niille vielä tähän loppukesäänkin tulee tarvetta.


Ennen aina sanottiin , että Jaakko heittää kylmän kiven järveen ja Jaakon päivähän on jo 25.7 ja sanottiin myös, että jos naisten viikolla 18-24.7 sataa,  sataa seitsemän viikkoa putkeen, no ei ehkä onneksi ihan niinkään, mutta ilmatieteenlaitoksen mukaan tyypillistä on, että 3-4:nä päivänä tuolla viikolla sataa, tilastojen mukaan taas täysin poutaisia naistenviikkoja on keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa ja saman verran on naistenviikkoja jolloin sataa kuutena tai kaikkina seitsemänä päivänä.


Nähtäväksihän tämä jää, että vieläkö kesää on jäljellä, vai alkaako tämän elokuun edetessä jo kääntyä syksyiseksi, mitä sinä pidät syksystä, onko mieluisa vuodenaika vai kuuluuko inhokkeihisi? Toivotaan nyt kuitenkin, että kesää on ainakin tässä elokuulla vielä jäljellä!

1 kommentti:

  1. Vaikka aurinko paistaa ja on +20 C lämpötila, niin kosteus ja tuuli tuo sellaisen syksyisen fiiliksen! Koulut alkaa ja työt alkaa...ei tunnu enää kesältä! Muuttolintujen eksymistä odotan järvellä, että niitä pääsisi näkemään!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos