Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 24. elokuuta 2019

Mitä sinä saat luonnosta?

Eilisten runsaiden sateiden jälkeen tänään saikin sitten herätä aurinkoiseen lauantaiaamuun, mikä merkitsi itselleni ihan selkeää ulos ja luontoon lähtemistä, kuten niin usein viikonloppuaamuisin jos sää vain sallii. Ihmisiä oli heti aamusta liikkeellä, kuka koiran kanssa, kuka pyöräillen, lenkkeillen tai meloen ja olipa ihmisiä lähtenyt myös uimaan, vesi oli kuulemma lämmintä?! Eri asia sitten mikä kenellekin on uimaveden lämpötilaksi sopivan lämmintä, veikkaan että minua ei mereen olisi enää uimaan saanut. Niinpä minä keskityin enemmän luonnon tarkkailuun. Olen valokuvaus sivustoilla katsellut hienoja perhoskuvia, joissa on useita perhosia samassa kuvassa ja tänään pääsin sitten itsekin ihastelemaan tällaista näkyä. Merenrannassa kasvavan puun rungolla oli useampia ohdakeperhosia, syynä siihen oletan olleen se, että veden läheisyydessä oli itikoita ruuaksi ja rungolle paitoi mukavasti aamuaurinko.


Tänään oli muutenkin hyvä kuvauspäivä sikäli, että olen toivonut saavani kuvia  vielä näin syyskesällä myös sudenkorennosta ja sekin osui linssiin tänään. Mietin usein kuvailemassa olessani sitä, että miten paljon luonnossa liikkuminen minulle itselleni antaa...parhaiten sitä voi kai kuvata sanomalla, että  valtavan paljon, tykkään ihan valtavasti liikkua luonnossa ja havainnoida sitä. Näin tänään palokärjenkin, mutten ehtinyt ottaa siitä kuvaa, sillä se oli tosi arka ja vähäinenkin liikahdukseni pelotti sen lentoon, näin myös merimetson, joka oli juuri saanut kalan, mutta sekin oli varsin nopea liikkeinen ja lensi saaliineen hetkessä kauas merelle päin. Kaikki kohtaamiset olivat kuitenkin itselleni merkittäviä, vaikka kaikista en kuvaa ehtinytkään saada.


Siellä se merimetso nyt lentää saaliineen 
Näin syyskesällä, elokuun loppupuolella, luonnossa näkee jo alkavia syksyn merkkejä. Selvintä lienee, että illat ovat alkaneet pimentyä jo, kastetta on usein iltaisin ja aamuisin ja joissakin kasveissa näkyy jo ruskaakin! Kauneinta luonnossa onkin syyskesällä värit, tästä eteenpäin ne vaan lisääntyvät ja hämähäkkien verkot ovat myös kauniita, kun niissä on sateen tai kasteen jälkeen vielä kosteutta.
Tänä vuonna on valtavasti pihlajanmarjoja, muistan sanonnan, ettei pihlaja kanna kahta taakkaa, eli uskomuksen mukaan tulisi vähäluminen talvi...nähtäväksi jää.
Kukaan ei ole voinut viime päivinä välttyä uutisilta, jotka koskevat Amazonin metsäpaloja. Palojen takia Ranska ja Irlanti ovatkin jo väläyttäneet, etteivät ne vahvistaisi kauppasopimusta etelä-Amerikan maiden kanssa, Brasilian tilanteen takia. Suomessa on puhuttu ministeritasolla brasilialaisen lihan boikotoinnista. Brasilian presidenttiä on kritisoitua siitä, että hän rohkaiseen maanviljelijöitä ja metsureita tuhoamaan sademetsää, paloja sytytetään BBC:n mukaan usein myös luvattomasti, kun sademetsää raivataan pelloksi tai karjan laidunalueiksi.Luonnon saastuminen ja ilmastonmuutos ovat  tosiasioita, jotka huolestuttavat meistä useimpia, eikä lainkaan turhaan. Merissä on valtavia muovijätelauttoja, joiden vaikutukset kohdistuvat merieläimiin, kaloihin, lintuihin ja ravintoketjun päässä,  myös meihin - ihmisiin.


Leppä syysasussaan


Syksyn viboja voi jo aistia luonnossaPihlajissa on jo syksyisiä värejä-kaunista!Mukavaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos