Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 8. elokuuta 2019

Miltä näyttää luonnossa elokuussa

Elokuulla alkaa lonnossa olla jo syksyn enteitä/merkkejä ja kosteutta iltaisin ja aamukastettakin enemmän kuin kesäaamuina. Tänään alkoi jo koulutkin monin paikoin ja  ja ensi viikolla sitten viimeistään, sekin on yksi merkki syksystä. Luonto on tosi kuivaa ja ainakaan täällä meilläpäin ei kyllä marjan marjaa  tai sieniä metsässä vastaan tullat ei niin yhden yhtäkään, lukuunottamatta muutamaa kuivan näköistä puolukkaa. Eilen illalla myöhään illalla tuli sitten sade. Kävin aikaisemmin eilen illalla metsässä kävelyllä, ajatuksena oli käydä katsomassa kanervien kukintaa ja ottaa kuvia. Kallioisella alueella lähes kaikki kasvillisuus oli pystyyn kuivunutta ja kellertynyttä kuivuudesta johtuen, mutta oli metsässä väripilkkujakin, kuten kuvista havaitsee.
Monin paikoin koivuista oli tippunut jo lehtiä ja osa varvuista ja  muidenkin lehtipuiden lehdistä oli jo syysasuissaan!! Vaikka itse ajattelen vielä ainakin elokuun alkuviikot kesäksi, niin jotenkin ainakin tänä vuonna on kyllä pakko myöntää, että on paikoin jo syksyn merkkejä havaittavissa. Kesästä on vaikea päästää otettaan, ei halua, toivoisi kai sen vielä jatkuvan ja tuntea lämmän ihollaan ja nauttia valoisuudesta iltamyöhään, pulahtaa uimaan linnunmaidon lämpimään veteen ja nauttia rennosta ja leppoisasat kesämoodista...vaan elokuu etenee...ei auta.
Luulin pääskysten jo lähteneen, mutta näin niitä kyllä vielä eilenkin liitelemässä taivaalla, joten vielä on kesääkin jäljellä. Ja onhan elokuun kuutamoillat ja yöt, jokaisessa vuodenajassa on omat hienot hetkensä ja tunnelmansa, niin syksyssäkin, kuulas syysaamu, onhan se nyt hieno ja kaikki ruskan värit!! Tänään kun kävelin pysäkiltä kotiin päin, huomasin läheisen omakotitalon pihan luumupuun, joka oli aivan täynnä luumuja...mietin heti, että mökilläkin alkaa sitten varmaan kohta olemaan sato valmiina, pitäisi siis pikapuoliin mennä mökkiviikonlopulle, jos mielii luumuja saada! Omppujakin näkyy tulevan ihan mukavasti huomasin, kun katselin ihmisten puutarhoja, eli satokausi tarjoilee nyt kyllä ihan parastaan, toripöydät varmasti  notkuvat, pitäisi oikeastaan päästäkin kuvaamaan kaikkia herkkuja torille.
jos miettii noin niinkuin kuvaus mielessä alkavaa syksyä, niin olisi kiva saada kuvia, ainakin usvasta ja sumusta, muuttoaikeissa olevista linnuista, sekä vangittua loppukesän tai pitäisikö nyt sitten sanoa jo alkusyksyn maisemakuvia, ja mikäänhän ei estä tuollaisten kuvien ottamista, jos vaan sattuu olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sääolosuhteet suotuisat, niin ja ainahan ne aamun ensihetket ja auringonlaskut ovat myös niitä kuvaamisen arvoisia.
Eilisillan kävely metsässä tuntui kieltämättä jo vähän loppukesäiseltä, mutta ihan hyvällä tavalla, ei mitenkään haikealta tai siltä, että kaikki olisi kuihtunutta ja ankean ruskeaa, vaan aurinko oli lempeä, ei paahtava, ilma kiva, joskin ehkä vähän sadetta uumoileva, joka tosiaan sitten myöhemmin iltayöstä tulikin. Nyt kun meistä monet ovat jo palanneet töihin, niin kannattaa vaan iltaisinkin lähteä ulos luontoon, kyllä sieltä niin paljon saaa hyvää energiaa ja fiiliksiä.

 Nautitaan elokuusta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos