Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 4. elokuuta 2019

Lauantain parhaani

Eilinen oli kokonaisuudessaan kelpo päivä ja kiva päivä voi koostua niin kovin monenlaisista asioista ja ihan itsehän sitä voi valita miten päivänsä käyttää. Lauantaini alkoi itselleni ehkä jopa harvinaisen "pitkään" nukkumisella, koska nousin vasta kahdeksan jälkeen...kyllä, tiedän, että monille tämä on vasta aamuyötä ja viikonloppuisin täysin nou, nou osastoa herätä tuohon aikaan. Aamutoimien ja aamupalan jälkeen olin jo intoa puhkuen lähdössä läheiselle kirpputorille, joka oli kesätauon jälkeen viikolla taas avannut ovensa. Tein ihan tietoisen päätöksen, että paljonko suon itselleni kierrokselle ostosrahaa, sillä lähes aina tuolla piipahtaessani mukaan tarttuu yhtä ja toista ja niin nytkin...Paikalle saavuttuani en suinkaan ollut ensimmäinen tai ainoa, joka oli paikalle tullut, ovi oli vielä kiinni ja siinä hetkisen odoteltuamme ovi sitten ostoksille jo avautuikin.Kirpputori muutti keväällä uusiin avarampiin tiloihin ja koki jonkinasteisen faceliftin, mutta tarjonta on edelleenkin laadukasta ja mielestäni myös ihan sopuhintaista. Aloitan aina kierrokseni tietyllä järjestyksellä, miten etenen myyntihyllyltä toiselle, tosin nyt tässä uudessa paikassa haen vielä hieman omaa etenemisjärjestystäni. Melkein heti silmiini osuivat kivat metalliset sisustussydämet, joihin oli pujotettu kivat narut, joista ne saa mukavasti roikkumaan, ne sujahtivat ihan ensimmäisiksi koriin, sitten silmiini osui vihreä mariskooli, ei tosin aito, mutta vihreä väri olikin tässä se juttu, sen otin myös ja vien sen mökille, jonne väri sopii erinomaisesti. Seuraavaksi löysin useamman kivan paidan ja yhden tunikan, sekä levälahkeiset kaprimalliset housut, siispä nekin koriin vaan ja kotona pesuun ja käyttöön...Olen vähän heikkona koritavaroihin ja kas kummaa valkoinen sisustuskori löysi tiensä ostosteni kaveriksi, korut; toinen heikkouteni, kaksi sormusta pilkkahintaan, mukaan ja yksi käyttämätön meikkipaletti, muutama pari uusia sukkia, pikaliimaa monta tuubia puoli ilmaiseksi ja siinä sitten taisikin olla koko ostos saaliini, olin enemmän kuin tyytyväinen kaikkiin löytöihini ja budjettini ylittyi vajaalla kahdella eurolla, eli nappiin meni.


Mitä väriloistoa jo näin heti elokuun alussa ?!!


Seuraavaksi tapasin ystävätärtäni ja vaihdoimme kesäkuulumisiamme ja sovimme ja suunnitelimme siinä sivussa uusia juttuja tapaamisiimme, tapaamme säännöllisesti ja soittelemme usein, nyt kun emme enää ole samassa työpaikassa. Kahvittelun ja ruokailun yhteydessä on niin mukavaa rupatella ja kun tapaamisen sopii kauppakeskukseen voi samalla tapaamisen lomassa hoitaa vaikka viikonlopun ostokset. Sillä illalla oli tarkoitus tehdä vähän grilliruokaa ja siihen piti hakea kaupasta vähän tykötarpeita. Tapaamisemme aluksi ystävättäreni kanssa otimme alkupalaksi vuohenjuusto alkupalat ja siitä saimmekin molemmat oivallisen vinkin kotikäyttöönkin, sillä sen makupari oli ihan loistava, annos kaunis, hyvin simppeli vain muutama raaka-aine ja maukas, jaan sen tässä teillekin jos satutte vuohenjuustosta pitämään. Eli reilu viipale vuohen juustoa annoksen "alle",  jonka päälle kootaan sitten,  jotakin vihreää vähän koristeeksi, juoksevaa hunajaa kauniisti juuston ylle ja lautasen tai lankun ylle ja granaattiomenan siemenillä koristellaan vielä lopuksi koko annos.


Jälkkäriksi otimme vanilijakermalla kuorrutetun ja mustikoilla ja mintulehdillä koristellun keksiannoksen, jolla oli joku kaunis italialainen nimikin tietysti, jota en nyt kyllä muista, mutta maku oli suorastaan herkullinen ja mehän emme sitten pääruokaa edes ottaneet, mutta joimme cappucinot. Pääruuan skippaaminen oli tietoinen valintamme, sillä molemmilla meistä oli tosiaankin ajatus valmistaa kotona vielä ruokaa ja heti tilausta antaessamme tarjoilia myös mainitsi, että alkupalat ja jälkkärit saa melko nopeasti, mutta pääruokien kanssa menee ainakin puolisentuntia, koska ravintolassa oli melkoiseti  ihmisiä ja koko ajan tuli myös uusia asiakkaita sisään.


Tapaamiselta kotiin päästyäni aloinkin jo pikkuhiljaa valmistelemaan grillausjuttuja, päätin tehdä grillihamppareita, salaattia ja lisäksi grillata vielä broilerin fileitä ja kalkkunanakkeja. Hyvin tekivät kauppansa, tosin jo iso hamppari sai ainakin oman vatsani niin täyteen, että broilerifileisiin ja nakkeihin en edes koskenut;) Tällaisia olivat omat elokuun ekan lauantain parhaani, millaisia sinun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos