Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 10. elokuuta 2019

Kesäisellä retkellä Tammisaaressa

Tälle lauantaille oli luvattu hyvää keliä ja kelpo lauantaihan tästä "kuoriutuikin" suorastaan kesäisen ihana. Minulla oli ystävättereni kanssa valmiiksi suunniteltuna retki tähän päivään, kohde oli vain hieman hakusessa, puntaroimme muuutaman vaihtoehdon väliltä, mutta kohteeksi valokoitu lopulta Tammisaari. Hyvä, että valikoitukin, sillä vaikka kaupungissa on idyllistä ja kaunista, sattui vielä niin hyvä tuuri, että siellä oli avoimet puutarhat tapahtuma!

Vanhat puutalot, kauniit puutarhat ja pihapiirit, vähän kirpputori toimintaa, meri ja ihan super ihana kesäsää kruunasivat kyllä Tammisaaren vierailumme. Aloitimme vierailumme meren ääreltä, sillä ystävättäreni oli pakannut mukaan aamiaista jonka nautimme vierailumme alkajaisiksi laiturin penkillä, ihanaa säätä ihaillen ja kesäisestä auringosta nauttien.Matkamme jatkui aamiaisen jälkeen kohti pihoja jaa kauniita puutalokortteleita, ihailimme vanhoja taloja ja puutarhoja, katsastimme kirpputoripöytien tarjontaa, piipahdimme putiikeissa ja torilla, istuimme syömään lounasta rantaravintolaan kaikessa rauhassa ja katselemaan veneilijöitä ja rannan elämää.


Lounasta lopetellessamme kiinnitimme huomiota helikoptereihin jotka suristelivat ranta-alueen yläpuolella ja mietimme, että onkohan jotakin ikävää sattunut ja ne hakevat laskeutumispaikkaa rannalta, mutta onneksi mistään sellaisesta ei ollutkaan kysymys, vaan jokuveneilytapahtuma/kilpailu tms, jota helikopterit, ehkä kuvasivat ilmasta käsin tai valvoivat lähtöä? Komeita veneitä, moottorien pärinää ja veden roiskumista oli siis myös tarjolla. Tiesittekö muuten, että vanhoja taloja/suojelukohteita ei saa/voi julkisivun puolelta ainakaan remontoida ihan oman mielensä mukaisesti pelkästään, sillä mm.suojelukohteita määrittävät erilaiset ohjeistukset siitä mitä voi tai saa tehdä ja miten.


Kivaan päivään ei kauheasti vaadita, plussaa on tietysti upea sää, joka tänään sattui paremmin kuin uskalsi edes toivoakaan...voihan olla, että näin kesäisiä viikonloppuun osuvia ei tänä loppukesänä enää kovin monia ole, kannattaa siis ottaa niistä kaikki ilo irti ja nauttia! Miten sinä vietit omaa lauantaitasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos