Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 2. elokuuta 2019

Ajatuksia elokuulle

Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko on takanapäin ja elokuu on alkanut. Aika kiva fiilis, että viikonloppu on edessä ja eipä tuo ensimmäinen työviikkokaan ollut yhtään hullumpi, joten mikäs tässä on viikonloppuaan aloitella. Huomenna on kahvilatapaaminen sovittuna ystävättären kanssa ja sunnuntaina olisi tarkoitus mennä toisen ystäväni kanssa kesäretkelle Fiskarsiin, tällaisia viikonloppu suunnitelmia on tähän mennessä täällä sovittuna, miten sinä aiot tätä ensimmäistä elokuun viikonloppuasi viettää? Lähikirppis on myös avannut taas kesätauon jälkeen ovensa ja sielläkin olisi kiva piipahtaa, voi olla, että en ehdi viikonlopn aikana, mutta sitten menen heti alkuviikosta.Nämä kivat juhlakoristelut kohtasin aamun kuvausretkelläni rantaraitin varrelta, olisikohan viime viikonloppuna juhlittu taustan juhlatilassa häitä?

Minun pitäisi käydä läpi myös Santorinin matkan lomakuvia ja haluan tehdä kuvakirjan ja valita vielä lisää myös kehitettäväksi kuvia, olen kyllä  jo teetättänytkin osan kuvista, mutta vielä niitä riittää,sillä aikamoisen paljon tuli kuvattua. Suurin osa tämän kesän reissukuvista on otettu kännykällä ja ihan siitä syystä, että järkkäriä ei oikein kuumassa kanniskella ja suurin syy oli se, että en saanut, enkä jaksanut oikein perehtyä valotusasioihin. Nimittäin alkupäivinä lomalla otin kyllä joitakin kuvia järkkärillä, mutta huomasin kovan valon valottavan useimmat kuvat ja kun kännykällä tuntui saavan paremmat kuvat, siirryin sitten kuvaamaan sillä. Miten te olette muuten onnistuneet kesäkuvienne kanssa?
Olen ennenkin maininnut täällä blogissa siitä miten kuvat kannattaisi aika ripeästi matkojen jälkeen järjestellä, teetättää tai mitä niille nyt haluaakaan tehdä, koska muuulloin käy helposti niin, että ne jäävät muistikorttien uumeniin tai niitä ei tule hyödynnettyä mitenkään, eli kannattaa hyödyntää eri kuvatoimistojen tarjoukset, joita onkin runsaasti lomakauden loppupuolella ja jos tykkää tehdä perinteisiä albumeja, saa kuvat kehitettyä edullisesti vaikka isommankin määrän! Jos sai napattua erityisen hyvä kuvia kannattaa olla kaukaa viisas ja teetättää vaikkapa sisustustauluja niistä omaan kotiin tai vaikkpa lahjaksi, kiva lahjaidea voisi olla myös vuodenaika kalenteri, johon keräisi vuoden ajalta otetut parhaimmat kuvansa.Elokuussa jatkuu myös mökkeily joku viikonloppu kutsun ystäviä viettämään mökkiviikonloppua ja sytytän kynttilöitä, saunomme ja grillailemme, ei mökkikausi loman loppumiseen lopu, vaan jatkuu ja tiedä vaikka ympäri vuodenkin, niin  me olemme aiemminkin minun lapsuudessani mökkeilleet, miksei siis nykyisinkin? Tällaisia ajatuksia näin elokuun alkuun, millaisia ovat sinun?


Kivaa viikonloppua juuri sinulle!!


2 kommenttia:

  1. Kuvakirjat on kyllä kivoja. Muuten kuvat vaan tuppaa jäämään arkistojen syövereihin. Haluaisin tehdä kirjat sekä Vietnamista että Venäjästä. Mutta kun eivät ole ihan ilmaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, paremmin matkakokemukset saa talteen, kun teetättää kirjat matkakuvistaan, kannattaa tarkkailla vaikkapa Ifolorin kirjatarjouksia, joita parasta aikaakin on tarjolla ja ryhtyä kirjantekoon.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos