Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 26. heinäkuuta 2019

Yhtä kesää vaan...


Jos nukkumatti päättää karistaa hiekat pois aamuvarhaisella silmistäni klo.05:00 niin mikäs siinä, siitä sitten vaan, onhan se heinäkuinen kesäaamu kaunis! Ikkuna raolleen makkarista ja uuteen päivään, edes pienen raikastuksen aamuuni tuo vieno viilennys ikkunasta...onko nyt niitä trooppisia öitä tiedossa sitten seuraaviksikin öiksi, ennen ensi viikon viilentymistä? Terveisä vaan maaseudulta, tulipahan vietettyä mökillä parisen viikkoa ja sainpahan ilokseni ja seurakseni muutamaksi päiväksi ystävänikin sinne. Tuli nautittua ihanista kesäpäivistä, juuri kuten olimme toivoneetkin, että hänen vierailuunsa osuisivat kunnon kesähelteet ja niin osuivat, vierailu mökille oli ystävättäreni ihka ensimmäinen, mutta hän lupasi tulla toistekin ja minä otan hänet ilolla uudelleen vieraakseni!
Tuli istuttua auringossa saunan jälkeen ja huokailtua kesän ihanuutta siinä lepotuoleissa pötkötellessämme vailla kiirettä minnekään, käveltyä kylätietä maisemia katsellen, pistäydyttyä rannassa ja pulahdettua uimaan ja käytyä kartano vierailulla, sellaista se on elämä kesällä, rennon letkeää ja leppoisaa.Oli niin mukavaa saada ystävä ensimmäiseksi vieraaksi mökille. Helle on hellinyt nyt, mittari kiipesi liki kolmeakymppiä ja järvivesi oli tänäkin kesänä jopa vilukissalekin sopivaa, oli ihanaa päästä uimaan ja kyllä me naiset lilluimmekin hyvän tovin järvessä.

Vaan onhan se kotiinkin palattava, pääsin ystävättäreni kyydissä. Kotona odotti omat askareet ja pikkuhiljaa lomakin lähenee loppuaan. Tilaamani Sanorinin lomakuvatkin oli posti kiikuttanut jo kotiin, oli mukavaa katsella kuvat läpi ja huokailla ja muistella tunnelmia, haluan teetättää niistä myös kuvakirjan, kunhan saan aikaiseksi. Viikonlopuksi onkin sitten lupailtu melkoisen kuumaa keliä...onhan siitä nyt otettava kaikki irti, mitäköhän sitä keksisi? Mielessä pyörii jo useamman kesän  ajatus melomaan pääsemisestä, pitäisiköhän se nyt ottaa viikonlopun agendalle?Vaikka kesäpäivinä on oikein hyvä olla tekemättä  itselleen mitään "agendaa" voi olla ihan mukava loikoilun ja oleilun väliin myös saada itsensä liikkeelle ja keksiä jotakin tekemistä. Me päätimme käydä katsomassa Laukon kartanoa Vesilahdella, jonka muistin lapsuudestani, sillä olimme perheen kanssa käyneet siellä joskus ajelemassa ja hevosia katsomassa. Kartano on avattu n.4 vuotta sitten taas yleisölle ja siellä on vaihtuvia näyttelyitä, konsertteja luonnonhelmassa, sekä muita tapahtumia kesäkuun alussa turnajaiset, useita konsertteja on pitkin kesää. Kartanolla on pitkä ja vaiherikas historiansa ja alueella on tällä hetkellä myös 11 ympärivuotista vuokralaista. Kartanolta löytyy kahvila, jossa näytti olevan myös lounasbuffa puoli, pieni puoti, josta saa koriste-esineitä. olutta. marmeladeja. kirjoja ja makeisia. Me näimme Jukka Rintalan näyttelyn Summer Dreams, näyttelyssä oli Rintalan suunnittelemia juhlapukuja, sekä hänen maalauksiaan.

Laukon kartano


Jukka Rintalan näyttely "Summer Dreams"


Virpi Kannon  veistoksia betonista, näyttelytila oli oivallinen  ja sopi näille teoksille erinomaisesti ja kaiken kruunasi vielä hyvin valittu keski-aikainen kirkkomusiikki vaimeasti taustalla.Hyvää viikonloppua!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos