Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Taito nauttia hetkessä

Usein kuulee nykyään lauseen, että pitäisi osata/kyetä nauttimaan hetkessä, eikä haikailemaan menneitä tai odottaen tulevaa. Oletko sinä omasta mielestäsi tänä kesänä nauttinut vaikkapa kesälomastasi hetkessä? Me tuppaamme helposti haikailemaan jotakin vanhoja asioita tai sitten elämään vähän sellaista sitku-elämää...ja niin ei kannattaisi tehdä ollenkaan. Pitäisi opetella tai ainakin pyrkiä elämään tässä hetkessä, nauttimaan aina olemassa olevasta. Aika monella taitaa olla loman viimeiset päivät käsillä tällä viikolla ja mieleen voikin jo hiipiä ajatukset loman loppumisesta tai jopa töihin paluusta, viimeisiä lomapäiviään ei todellakaan kannata "uhrata" sellaiseen, vaan lomailla anasaittu lomansa ihan loppuun asti nauttien, tekien ja kokien. Sitten kun arki taas koittaa on aika miettiä sitä, mutta ei ihan vielä.


Monille on todella vaikeaa elää siinä paljon puhutussa hetkessä, on vaikeaa fokusoitua juuri käsillä olevaan ja keskittyä nauttimaan. Juuri lomiin kohdistuu paljon odotuksia ja kaiken halutaan menevän jotenkin ihan nappiin, ja ellei sitten niin tapahdukkaan ollaan kauhean pettyneitä tai ainakin harmistuneita ja saatetaan kokea koko loma ihan epäonnistuneeksi, vaikka yleensä juuri kesäloma on se ajankohta jolloin päästään nauttimaan pisimmästä yhtäjaksoisesta vapaasta,  jolloin pitäisi ladata niitä akkujaan. Ja sitten se mörkö; arki, alkaakin kaihertaa jo mielensopukoita, mieli palaa  aikaisiin herätyskelloon heräämisiin, syyssateisiin, velvollisuuksiin ja vaatimuksiin...Kyllä minä ihailen ihmisiä, jotka osaavat hetkessä nauttimisen taidon ja siihen pyrin itsekin. Uskon ja toivon, että tänä kesälomanani olen osannutkin tehdä juuri niin. Aloitin lomani heti matkalla, josta nautin todella, se oli pitkäaikainen haaveni ja se toteutui, olin suunnitellut tänä kesänä viettäväni aikaa myös mökillä ja sitä teen parasta aikaakin ja viime viikonloppuna huokailimme ystävieni kanssa Suomen huikeita kesäkelejä, joista on saanut nauttia, tuli nautittua myös kesäisen kaupungin tunnelmasta, hyvästä ruuasta ja hyvästä musiikista, sekä ihailtua ihania maisemia. Ei se hetkessä nauttiminen loppujen lopuksi ole lainkaan vaikeaa, kunhan vain oivaltaa tehdä niin.


Surkeaahan se olisi jos haikailisi vuodesta toiseen jotakin saavuttamatonta ja toteutumatonta, eikä osaisi jotenkin iloita siitä mitä on juuri nyt. Valitettavasti usein käy niinkin, että kun jostakin joutuu luopumaan, niin sitten sitä osaakin kummasti kaivata ja arvostaa. Uskon myös, että voi ihan opetella hetkessä nauttimisen taitoa ja vaikkapa luonnossa liikkumalla; kuuntelemalla, aistimalla, katselemalla  ja pysähtymällä ja se on ihan loistava tapa harjotella hetkestä nauttimista, kannattaa kokeilla!


Jos olet siinä onnellisessa asemassa, että kesälomaa on vielä jäljellä ja vaikka ei olisikaan enää, niin lupaa itsellesi yrittää nauttia hetkistä, juuri niistä tässä ja nyt olevista. Ohi liitelevästä perhosesta, auringonlaskusta järvellä, ihmisistä vierelläsi, kesäsateesta, grilliherkuista tai ihan mistä tahansa, mikä saa olosi tyytyväiseksi, iloiseksi ja nostattaa hymyn huulillesi.

IHANAA KESÄPÄIVÄÄ JA HETKESSÄ NAUTTIMISTA PÄIVÄÄSI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos