Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 18. heinäkuuta 2019

Suomi lomailee heinäkuussa

Täällä blogeissa huomaa, että ihmiset ovat lomilla ja viettävät aikaansa muuten kuin koneen äärellä. Huomaa myös, että ihmiset pitävät pidempiä postaustaukoja, ovat kenties matkoilla, netittömissä oloissa tai viettävät ihan tervetullutta somelomaa myöskin ja varmasti vähentävät myös kommentointia muiden postauksiin, ihan tuttu juttu aiemmiltakin kesiltä. Kyllähän se totuus on, että Suomi pysähtyy edelleenkin osoittain heinäkuuksi, me lomaillemme keskikesällä, moni on kuukauden poissa normaali ympyröistään ja velvollisuuksistaan. Me palailemme sorviemme ääriin elokuun alussa, kun muu eurooppa vasta kirmaa lomalaitumille.Vuosittain viriää aina lomakauden alussa tuttu keskustelu siitä, että pitäisikö koulun päättäjäispäivää myöhäistää ja kesälomiamme myös, jotta perheille ei tulisi ongelmia lasten kesälomien alku viikkojen ajaksi, kun vanhempien lomat eivät ole vielä alkaneet ja mietitään minne lapset saadaan hoitoon siihen asti kunnes vanhempien lomat alkavat. Kaikilla kun ei ole isovanhempia tai muita sukulaisia jotka voisivat tarjota lapsille kesäkuuksi hoitoa ja hoivaa.
Kun suurin osa meistä suomalaisista lomailee samaan aikaan on sillä seurauksia, mm. ruuhkia suosituimmilla kesäkohteilla, huvipuistoissa ja teemapuistoissa ja autoruuhkissa maanteillämme, joita juuri sopivasti kunnostetaan myös juurikin lomakautemme aikoihin. Porrastus lomiimme on toteutettu jo talvilomiimme, jotta koko Suomi ei lomaile samaan aikaan talvella. Lomakausi on oiva tilaisuus niin halutessaan viettää somevapaata aikaa, joka kieltämättä lohkaisee vapaa-ajastamme aimo annoksen. Jos sinä itse tai lähipiirisi olet/ovat huolestuneita tai ärsyyntyneitä sosiaalisessa medista viettämästäsi ajasta, voisi silloin ollakin ihan paikallaan kokeilla lomalla vähentää notkumistaan netin syövereissä ja ihan vaan vaikkapa keskittyä lähimmäisiinsä, keskustelemalla ja tekemällä jotakin kivaa yhdessä, voisi aloittaa ihan vaikka kyselemällä kanssaihmisiltään mitä kuuluu ja mitäs kivaa keksittäisiin yhdessä? Sääli, mutta ihan tosiasiakin se vaan on, että perheessä saattaa koko porukka olla nenät kiinni puhelimissa ja tableteissa, eikä kukaan puhu, eikä pukahda mitään toisilleen!!Tänään on ollut oikea lomalaisen kesäpäivä, ilma alkaa selvästi lämmetä ja saa taas kaivaa hellemekkoa päälleen, kelpaa!! Viikonlopuksi lähden ystävieni luokse ja tiedossa on kesäfestaria, joka on jo jonkinlainen traditio meille, niin kivaa, odotan jo innolla. Tänään tuli kuvattua kauniit kultaiset viljapellot ja käytyä kävelyllä, loikoiltua pihamaalla lepotuoleissa, laiteltua ja ideoitua lisää mökkijuttuja. vielä en uimaan mennyt, mutta jos helleputki tulee, eikä sinilevää ilmesty, niin voi olla että alan hyvinkin kasvattamaan eviä;) Oletko sinä innokas uimari? Kesällä Suomessa on kiva käydä järvessä uimassa, mutta minä olen vilukissa ja vedenlämpötilan pitää kyllä olla yli 20-astetta, että minusta uiminen on mielekästä.


Tämä kuva on eiliseltä, kun ukkosen kumu kuului etäältä ja tällainen säänjakaja pilvimuodostelma näkyi taivaalla, ukkonen ei koskaan sitten kuitenkaan tullut lähemmäksi. Huomenna sitten juttua vähän enemmän meidän 60-luvulla rakennetun mökin uusiokäyttöön otosta ja kuvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos