Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 9. heinäkuuta 2019

Santorini Vol. 3

Tässä pitkähkössä postauksessa vielä muutamia reissukokemuksia Santorinilta ja paljon kuvia, joita tuli kyllä otettua runsaasti. Santorinin lentokenttä on muuten todella pikkuruinen ja tämä aiheuttaa sen, että esimerkiksi saattaa käydä maasta poistuessa niin, että odottelet jonossa lähtöhallin ulkopuolella, turvatarkastukseen ja matkalaukujen skannauspisteelle, koska sisälle ei mahdu usealle eri lennolle lähteviä ihmisiä montaa koneellista, turvatarkastuksen jälkeen porttialueelta löytyy pieni taxfree, joka ei mielestäni ollut mitenkään halvimmasta päästä, mutta lennolle lähtöä voi odotella lähtöaualan ulkopuolella kahvittelemalla ulkosalla, ennemmin kuin täpötäydessä odotushallissa. Saksalainen yritys on ostanut useita Kreikan lentoasemia, joista Santorinin kenttäkin on yksi ja noin parin vuoden kuluttua pitäisi sinnekin valmistua upouusi kenttä.


Santorinin sanotaan yhdeksi maailman kauneimmista paikoista ja yksityiskohtiin siellä on kiinnitetty huomiota myös; kauniita istutuksia, mietittyjä ulkokahvila/ravintola sisustuksia myöden, viihtyisää ja iloa silmille.


Santorinin tuliperäinen maaperä soveltuu myös viininviljelyyn, saarella tuotetaan viinejä, viinitiloja on noin kymmenkunta  ja yksi pienpanimokin. Saaren kolme viinityyppiä luokitellaankin kansainvälisesti erittäin korkealaatuisiksi.Santorinin viinitilojen köynnökset leikataan melko mataliksi, jotta kovat tuulet eivät niitä repisi ja vaurioittaisi. Jos viinit ja niiden valmistus kiinnostavat kannattaa suunnata retkille viinitiloille.


Tästä kuvasta pidän erityisen paljon sen värien ansiosta


Tämä pienoisfiguuri kirkosta oli kiinnittettynä paikallisen asumuksen seinään, johdoista päätellen kellot mitä ilmeisemmin myös soivat?Rannat Kamarissa olivat mustia kivirantoja ja nopeasti syveneviä, rannoilla oli viehättäviä auringonotto katoksia


Tämä kiva tuulimylly löytyi erään villan pihamaalta


Bouganvillat kukkivat erittäin runsaasti ja ryöppysivät ympäriinsä eri värisinä, niin kauniita!!
Tätä puuta en tunnistanut, mutta samassa puussa näytti olevan kahta eri kukintaa 
ja kaunis se ainakin oli, mikä ikinä sitten lieneekään?
Komea kellotorni Kamarista


Paikallisen kirkon pihamaalla oli myös pienoisfiguuri kirkosta


Kuumassa viihtyvät hyvin erilaiset kaktuslajikkeet ja kukkivatkin kauniisti


Sini-valkoinen tunnelma mielyttää silmää, kauniista portista astuu jonnekin...
alla oleva vanha rakennus lienee Oian vanhimpiin kuuluvia ja olikin jo osittain luhistunut, silti jotenkin hyvin viehättävä ja kertoo menneistä ajoista, jolloin merimiehillä oli taloja Oiassa.
Saaren vanhimmat asumukset ovat kallioon louhittuja luola-asumuksia.


Tämä lepopaikka suorastaan kutsuu istuutumaan hetkiseksi


Tämä kiva idea löytyi myös Kamarin rannalta, jossa on kauniisti hyödynnetty vanha vene sohvaksi


Tämä iltakuva sai roosan sävynsä hetki sitten laskeneesta auringosta


Tässä taas aurinko on hetki sitten vasta noussut taivaanrannasta

Joku aamu kun herää aikaisin tai ilta, kun aurinko on jo laskemassa kannattaa suunnata askeleensa meren rannalle ja vain katsella ja nauttia, ilmaista huvia, joka jää mieleen ja muistoihin, suosittelen!


Kamarin rantamaisemaa ja vuoren edustan kalastusveneet


Kaunis ja yksinkertainen arkkitehtuuri 


Pittoreski kuja kutsuu kulkijaaKaunis portti ja jälleen hienosti hyödynnetty kiviä rakentamisessa


Kauneutta oli joka puolella, kun sen vain huomasi
Tällaisia huikean hienoja maisemia oli ilo katsella ympäri saarta


Kranaattiomenat kypsymässä


Merellä näkyi niin katamaraaneja kuin, myös upeita isoja purjealuksia

Jyrkkiin rinteisiin rakennetut valkoiset talot ja kivien käyttö rakentamisessa luovat rauhallisen ja kauniin tunnelman koko alueelle


Oian tuulimyllyt


Listaan tähän muutaman vinkin hyvistä ruokapaikoista/kahviloista/Kamarin rantakadun taveroista/baareista:

Oiassa, suosittelen cafe bar NOCTURNAA, erittäin ystävällinen palvelu, huikea näköala ja kohtuu hintainen, pizza oli hyvää;)


Kamarissa: Sirtaki, Nostos ja Levante käymisen arvoisia, rantakadun varrella, merinäköalalla.
Nostoksessa runsas kreikkalainen aamiainen 8€ sis. kahvia, leipää, hilloa, juustoa,tomaattia, kurkkua jogurttia ja hunajaa, runsaasti tuoreita hedelmiä. Samassa paikassa saa myös hyviä runsaita ja ruokaisia omeletteja, jos myöhästyy aamiaistarjoiluista.

Levante varsinkin iltaisin tunnelmallisen kaunis lyhtyineen ja kynttilöineen pöydissä, sisä/ulkotilaa, tupakoitsijoille mahdollisuus polttaa  myös vaikkapa vesipiippua nikotiinilla tai ilman.

Kamarissa on myös irkkupubi ja kiinalainen ravintola.

Kamarin rantakatu on täynnä erilaisia ja tunnelmallisia tavernoja, kahviloita,coktailbaareja yms.
Tarjolla Kreikkalaista, Italialaista ja kansainvälistä ruokaa, pikkuputravista illallisiin viineineen, juomia, kylmiä ja kuumia, coktaileja, oluita, tuoremehuja yms.

Gyroksia kannattaa myös maistaa saatavana possu, nauta ja kana vaihtoehdoilla ainakin, hinta n. 5-7€
Iso vesipullo supermarketissa n.0,50-1,50€ kaupasta riippuen, leikkeleet melko hintavia, jogurtit hyviä ja edullisia, leivät myös edullisia, tuoreet hedelmät kaupustelijoilta rantakadulla ja Oiassa ainakin tosi hyviä, Smoothie, kaura. kiwi, mansikka ja omena 7,50€ Firassa.

Mussakaa maistoin Kamarin rantatavernassa, oli ihan hyvää, mutta ei ehkä kuitenkaan kotitekoista;)
Bananasplit maistui jälkkärinä ja oli herkkkua.

Oman lomani aikana Santorinilla kävin Kamarin lisäksi pääkaupunki Firassa, Oiassa ja skootterilla huristelimme Perissaan, välimatkat ovat suhteellisen pieniä. Kamari-Fira n. 8 km, Fira-Oia n.19 km, jos kulkee matkat bussilla pääsee ihastelemaan kauniita maisemia ilmastoidun bussin ikkunasta;) Kannattaa kierrellä saarta ja nähdä sen eri alueita ja tunnelmia.
Oia on taatusti ruuhkainen jo iltapäivisin sinne tulevista matkaajista, jotka haluavat nähdä sen kuuluisan auringonlaskun, mutta kun menet paikanpäälle hyvissä ajoin jo aamupäivästä on kujilla ja maisemavalokuvaus paikoilla hyvin tilaa. Pääkaupunki Firassa on myös paljon matkamuistomyymälöitä, tarjolla myös huikeita lasitaide-esineitä myyviä liikkeitä, nahkatuotteita, käsitöitä ja koruja yms. Tavernoja, ravintoloita, kahviloita janon ja nälän sammuttamiseksi on lukuisia ja taas niitä upeita maisemia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos