Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 15. heinäkuuta 2019

Puolet lomasta ohi ja puolet jäljellä

Osan kesälomasta on tässä kohtaa jo vietetty ja osa on jäljellä ja kesä senkuin jatkuu, mikä on tietysti aivan ihanaa. Viimeksi kulunut viikko ei ole ollut ihan kesäsäiden puolesta kaikkien mielestä se kaikkein ihanteellisin, mutta vaikka hellelukemille ei olekaan päästy, ei myöskään ole satanut, eli kaikkea kesäpuuhaa on onneksi voinut tehdä ja oleilla ulkosalla. Eilen mittasin melko pintavedestä järviveden lämpötilaa ja aamulla mittari näytti 18 astetta, ei ihan minun uimakelini, juhannuksena sentään sain talviturkin jo heitettyä;)Nämä isot kellokukat kasvoivat ojanpientareella


Tänään viettelen yksin päivääni täällä möksällä, äidilläni on maanantaisin omaa menoa ja minä täällä olen asettanut radiosta nupit kaakkoon ja kuuntelen hyvää kesämusiikkia, on muuten erittäin rentouttavaa puuhastelujen taustalla. Niin  oleilin nimittäin tuolla mökin puolella puuhastelemassa yhtä ja toista, tykkään tosissani viettää kesistäni täällä, mietin tuossa juuri hetki sitten, että kyllä pitää olla iloinen ja onnellinen fiilis, niin sitä vaan huomaa miten tärkeä tämä oma kesäpaikkamme vaan on.

Kaunis kaurapelto


Päätin pistäytyä metsässä, ajattelin käydä vilkaisemassa josko niitä mustikoita saisi piirakkaan, mutta ei kyllä näyttänyt tässä mökin lähi metsässäkään olevan kuin ihan siellä täällä ja kupin pohjan sain vaivoin marjoja ja siinä marjasaaliini, ei ole hurraamista;)mutta muuten kannatti lähteä, sillä heti alkumatkassa suoraan edessäni muutaman sadan metrin päässä oli valkohäntäpeura vasoineen, en kuitenkaan ehtinyt napata kuvaa, koska varoitin takaani tullutta autoilijaa ja eläimet pelästyivät varmasti auton ääntä ja katosivat metsikköön. Täällä on aina ollut runsaasti peuroja ja ihan viime vuosina niitä liikkuu aivan asutuksen läheisyydessä ja kaikkina vuorokaudenaikoina, sillä viimeksi näimme keskellä kirkasta päivää juurikin samassa paikassa kuin minä tänään, eli autoillessa pitää olla todella tarkkana, eikä vain illan hämärtyessä, vaan myös päiväsaikaan.

Ohrapelto


Metsässä törmäsin melkein sananmukaisesti myös kauniiseen pieneen metsälampeen ja olipahan polulla muitakin liikkeellä, nimittäin myös hevosia ratsastajineen. Mustikat siis jäivät poimimatta, mutta muuten pieni pyrähdykseni metsässä oli ihan antoisa. Tänään on ollut muutenkin aika antoisa  päivä, sillä löysin mökiltä yli sata vuotta vanhan ainekirjoitusvihon vuodelta 1912, eli sata seitsemän vuotta vanha!Vihko on kuulunut isopapalleni;)


Näin kaunis pieni metsälampi löytyi metsästä


Kovin on kuulkaa lomalaisen puuhat rentoja, nimittäin tässä katselen pihapiirissä käynnissä olevia lentoharjoituksia ja yritän kovasti tunnistaa ketä lentelijät ovat?? Veikkaan kyseessä olevan ehkä kirjosiepon tai punarinnan poikasia, mutta niitä taitaa kyllä olla kahdesta eri poikueesta, sillä niitä on melkoinen lentojoukkue, hienosti osaavat jo lennellä, tosin välillä on pakko laskeutua ikkunalaudalle tai kuistille huilimaan;)


Tykkään tosi paljon luonnonkukista, emme edes aja koko pihapiiriä ruohonleikkurilla, jotta kauniit luonnonkukat säästyvät, metsäreissulla silmiinin osui myös tämä komea muurahaispesä koivun juurella.

Ihanaa kesäistä viikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos