Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 12. heinäkuuta 2019

MökkielämääMÖKKEILYÄ
Terveisiä maalta, täällä ollaan maaseutuidyllissä, säätila on aika sellainen perus Suomen kesäsää:) tänä aamulla seitsemän maissa mitari näytti +8 astetta?? Mutta aurinko paistaa ja on loma, eli kaikki on vallan mainiosti. Eilen tuli sitten puuhasteltua tuolla mökin puolella yhtä ja toista. Kuten olen kertonutkin tänä kesänä oli/on tarkoitus ollut maalata vähän mökin keittiökaappien ovia, puuhat aloiteltiin jo helatorstai viikonlopulla ja juhannuksenakin tehtiin jotakin pientä, mutta vanhojen keittiökaappien ovet oli aikoinaan maalattu jollakin maalilla, joka aiheutti sen, että tämä jolla nyt niitä aloitimme maalaamaan ei oikein levittynyt tasaisesti hyvistä pohjatöistä huolimatta, joten hommaa pitää kyllä vähän korjailla, eli pitää hioa uudelleen ja maalata myös. Ei haittaa kuitenkaan yhtään, sillä mökistä ei ole tarkoitus tulla mitään pakkotyömaata, vaan jos siltä tuntuu, että intoa riittää niin puuhaillaan ja jos taas ei, niin siirretään seuraavaan kertaan, rennosti ja niin, että hommat on mieluisia.


Pesin myös mökin lattiat ja sain laitettua mattoja, pieniä sisustusjuttuja myös ja pöytäliinoja pöydille, pyyhin hyllyt ja tein kivoja aikamatkoja siinä samalla lapsuuteni kesiin, joita mökillä on vietetty ja löysin vanhoja askarteluja ja tuttuja esineitä vuosien takaa, aika nostalgistakin;) Niinhän se vähän on, että kun saa yhden homman tehtyä, keksii jo tilalle muuta puuhaa ja kyllä jo ensi kesällekin on projekteja suunnitteilla, nimittäin mökki on viimeksi malattu...jaa a, en yhtään tiedä koska, eli kauan aikaa sitten. Mökki on ihan perinteisen punainen, valkoisin pihtipielin ja niin se tulee olemaan jatkossakin, mutta tosiaan mökin maalaus on ensi kesän työlistalla.


Sitten on eräs toinen juttu, joka pitää saada jotenkin ratkaistua tänä kesänä, nimittäin paikoilleen jämähtäneet pellit, joita nuohoojakaan ei ollut uskaltanut alkaa kovaotteisesti availemaan, ne tulee ennen syysviileiden saapumista saatava avattua. Mökissä on onneksi myös sähköpattereita, joten kyllä siellä yöpymään pystyy viileämmälläkin säällä, mutta kyllä nuo pellit on kuitenkin saatava avattua, jotta voi polttaa ihan aitoa valkeaakin. Ulkosallakin tuli eilen puuhailtua, mökillä on pihapiirissä tosi isoja puita ja saunan räystäsränneihin kertyy neulasia ja lehtiä, mikä taas tekee sen, että ne on silloin tällöin tyhjennettävä kaikista roskista, jos mielii kerätä puhdasta sadevettä saunavedeksi. Eilen sitten aamusta näytti vähän epävakaalta ja päätin pestä saunan sadevesitynnyrit ja asettaa ne rännien alle ja laitoin roskasuojaksi ohuen harsokankaan vielä tynnyrien päälle, jotta tynnyreihin ei sadeveden mukana tule roskia, enkä edes onnekseni tipahtanut tikkailta roskia tyhjennellessäni;)


Tänään lähdetään vähän ostoksille, mikä sekin on pienoinen "projekti", sillä tällä kertaa en ole täällä mökillä autolla, vaan tulin julkisilla, eli junalla ja koska tänne ei pahemmin bussiliikennettä ole, on loppumatka tultava asemalta taksilla ja vähän sama juttu kun täältä haluaa "ihmistenilmoille", niin ei maaseudun bussiliikennettä juurikaan ole käytettävissä!! Tämäkin kylä on hyvin perinteinen maalaiskylä ja vuosien saatossa ihan kaikki palvelut on lopetettu, ilman omaa autoa täällä ei pärjää, asioille pitää siis lähteä lähimpään kaupunkiin, jonne on vajaa viitisentoista kilometriä matkaa.


LOKOISIA LOMAPÄIVIÄ KAIKILLE LOMAILIJOILLE!!

4 kommenttia:

 1. No, todellakin hankala kulkea ilman omaa autoa! Taksilla ajelu tulee varmaan aika kalliiksi! Sun pitää ostaa sellainen mökkimopo! :)

  VastaaPoista
 2. Joo niin se tuppaa olemaan!Ja totta sekin, että taksilla suhaaminen maksaa.Mökkimopo??enpä olekaan tullut tuota ajatelleeksi;)

  VastaaPoista
 3. Oikea maalaisidylli. Harmi, että kauppa-autot ovat lopettaneet melkein kokonaan toimintansa. Luulisi, että niille olisi tuollaisissa paikoissa kysyntää?

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä tämä todellakin on;) Kauppa-auto kävi täälläkin vielä 70- ja muistaakseni vielä 80-luvun alkupuolellakin, vaan sekin ilo loppui, valitettavasti, sillä se oli viikon kohokohta lapsena, pääsi jätski ja karkkiostoksille;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos