Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Mökkeilyä maaseudulla

Loma etenee ja mökkeily jatkuu...tulin siis tänne mökille keskiviikkona illansuussa ja olen vähän suunnitellut, että oleilen täällä likipitäen loppulomani. Moni varmasti miettii siellä ruudun toisella puolella, että miten mökillä, maaseudulla saa ajan kulumaan...no...kuten olen kertonutkin jo aiemmin täällä blogissa, niin meillä on siis 60-luvulla rakennettu mökki ja äitini asuu myös täällä, joten minulla ei kyllä puuhat täällä lopu.Viime vuonna ja oikeastaan jo edellisenä vuonna heräsi ajatus mökin uudelleen hyötykäyttöön otosta ja viime kesänä ja syksyn kuluessa asiaa alettiin toteuttaa. Olin viime hellekesänäkin täällä mökillä osan aikaa lomastani.Tähän väliin täytyy kertoa, että itselleni tuntuu sopivan hyvin sellainen järjestely, että teen sen "perinteisen" etelänlomareissuni ja oleilen täällä maalla ja osan aikaa lomasta myös ihan kotosalla, se tuntuu itselleni toimivalta kombolta.
No mitäpä sitten olen täällä nyt puhaillut? No totuuden nimissä pitää kertoa, että niinkin arkista kuin pessyt mökin ikkunat ja myös äitini talon ikkunat, sillä tänä keväänä täällä oli oikea supersiitepölykausi, joka näkyi sitten myös ikkunoissa, nimittäin sateiden ja siitepölykauden tuloksena ikkunat olivat kyllä ihan kauheat, mikä tietysti paljastui varsinkin aina kirkkaan aurinkoisina päivinä, mutta nyt on kuulkaas kirkkaat ikkunat, joista näkee kauniin kesäisen luonnonkin;) Huomenna on tarkoitus jatkaa taas niitä mökin keittiökaappien maalauksia, josko nekin jo pikkuhiljaa saataisiin valmiiksi. Muuten mökki alkaa jo näyttää ihan siltä, että sinne voi kutsua ystäviäkin kesävisiitille ja itseasiassa ystävättäreni onkin tulossa käymään, niin kivaa saada hänet muutamaksi päiväksi seurakseni tänne, toivomme tietysti loistavia päiviä hänen visiittinsä ajaksi!Mansikat pitäisi myös ostaa ja säilöä vitamiinit talven varalle, mutta se homma on kyllä minulla kotihommien listalla kaupungissa, joten katsotaan josko vielä täältä kotiuduttuani mansikoita saan?
Tänään aion ehkä piipahtaa lähimetsässä katsomassa mikä on mustikka tilanne täällä? Kotona olen tottunut poimimaan mustikat terassimme takana kasvavasta metsästä ja ennen tänne mökille lähtöäni kerkisin käymään katsomassa, että onko tänä vuonna tulossa mustikoita, vaan heikolta näytti...kumma juttu, koska kuitenkin mustikat kukkivat tänä keväänä ihan kelvollisesti?!Olisi kiva saada leivottua mustikkapiirakka ihan tuoreista marjoista...Namskis!
Yksi perinteisimmistä ja useasti toistuvista mökkipuuhista on nurmikonleikkuu ja se minunkin on tehtävä, en vaan viitsi pyhäaamun rauhaa rikkoa heti aamupäivällä ja käynnistää konetta, ehtii tuon hoitaa myöhemminkin. Eilen oli lauantai ja yksi kivoimmista mökkipuuhista odotti minua, nimittäin mökkisaunan lämmitys, ihan parasta on päästä saunomaan mökillä. Että tällaista mökkielämää täältä, miten sinä olet viettänyt lomaasi?Kauniita kesäisiä päiviä kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos