Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 19. heinäkuuta 2019

Minun kesäkotini

Olen jo edellisvuonna, viime kesänä ja varsinkin tänä vuonna kertonut täällä blogissakin tasaiseen tahtiin, siitä miten olemme ottaneet pikkuhiljaa vanhan 60-luvulla rakennetun mökkimme uusiokäyttöön. Mökki oli  poissa aktiivikäytöstä liki parisenkymmentä vuotta, mutta sitä ennen todella kovassa käytössä, olimme kaikki viikonloput, talvi-ja kesölomat aina mökillä. Mökillä viljeltiin perunoita ja oli kasvimaat ja marjapensaat, ne on kyllä vieläkin, siis nuo marjapensaat, jossakin kohtaa niitäkin varmaan tulevaisuudessa uusitaan, tykkään marjoista. Kasvimaakin olisi, jos mökkeilyyn olisi mahdollisuus kesäaikaan joka viikonloppu. Olen ehdottomasti jonkinlainen mökkihöperö, se on jo tullut selväksi ainakin itselleni.Olisi ihana laittaa mökillekin kesäkukkia, mutta tämä ihanasti kukkiva amppeli on kyllä äidin puolelta, koska mökille ei oikein kannata kesäkukkia laitaa, kun poissaolessamme niillä ei olisi kastelijaa.Silkkikukkia olen ajatellut kyllä hankkivani ainakin verannan ikkunoille.


Mökillä maalaismaisema on taattu;)


Verannalle vaihdoin verhokapan, jotta valo saa tulvia sisään


Se miksi mökki oli poissa aktiivikäytöstä on muutamia syitä. Itse vietin kesälomiani kymmenisen vuotta ulkomailla kun lapsemme olivat pieniä, koska se oli oikeastaan ainoa aika vuodesta, kun oli mahdollista viipyä pidempään appivanhempieni luona. Omat vanhempani taas rakennuttivat tänne maalle myös vanhuudenpäiviensä kodin ja kun he muuttivat tänne, ei mökillä oleiluun enää ollut tarvetta, koska uusi koti oli valmistunut samalle tontille. Kun omat lapsemme varttuivat isommiksi olimme kyllä kesäisin, sekä ulkomailla, että täällä ja talvisinkin täällä maalla silloin tällöin, mutta vanhempieni talolla, kunnes nyt kun lapsemme ovat aikuistuneet on mökkeily jälleen alkanut kiinnostaa. Kesälomia vietetään nykyisin "monimuotoisesti", eli lomalla saatetaan käydään ulkomaanreissulla, oleilla täällä mökillä ja osa lomasta kenties myös kaupungissa, hyvä kompo, joka sopii tähän elämäntilanteeseen.Mökin luonnetta ei ole tarkoitus kovasti muuttaa, vaan tykkääme säilyttää sen alkuperäisen asun, mutta toki olemme uusineet sinne tavaroita.Tykkään yhdistellä uutta ja vanhaa siten, että ne sopivat yhteen. Mökillä tarvitaan paljon säilytystilaa ja siihen hyvä apu on erilaiset purkit ja rasiat, joita olenkin hankkinut monia, kauniit esineet on myös kiva pitää esillä, joten kaappien pääliset ja erinäiset hyllyt täyttyvät niistä.


Olen tietoisesti etsinyt ja hankkinut määrätyn tyyppisiä tavaroita mökille, osa on ollut jo valmiina siellä ja osan olen ostanut. Muistan lapsuudestani tuollaisen lettupannun, joka oli vuosien myötä "hävinnyt", mutta halusin sellaisen ja sellainen sattui löytymään pihakirppikseltä ja nyt se on taas mökillä. Vanhat silitysraudat ovat äitini kotoa, tuo pienen pieni on oma suosikkini niistä.


Kuten olen täällä blogissa kertonutkin, niin olemme aloitelleet keittiökaappien maalausta mökillä, se homma on vielä "vähän" vaiheessa, mutta niiden yläpuolelle jäävä tila on juuri oivallinen säilytyspurkeille, jotka täyttyvät pikkuhiljaa.


Mökillä on vanhoja huonekaluja ja yksi suosikeistani on tämä puusohva, jonka koristeeksi olen laittanut vain pari uutta tyynyä. Tuo punaraidallinen on se perinteinen, sekin sai uuden päälisen, mutta haluan säilyttää sen juuri tuon vanhan kuosinkin takia.


Mökki tullaan maalaamaan ensi kesänä, sillä olohuoneen puoleinen seinä kylpee aamuauringossa ja se on maalipinnalle aina rasitus, keittiön puoli taas ilta-auringossa ja edellisetä maalauskerrastakin on jo kulunut tovi jos toinen, sama väri säilyy. Mökki on ollut joskus myös vaaleansininen ja keltainen.Tänään lähden siis viikonlopun viettoon ystävieni luokse ja nauttimaan festareista, niistä kuulette lisää viikonlopun jälkeen.

Helteistä ja aurinkoista viikonloppua kaikille!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos