Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Millainen on hyvä kesä?

Meistä jokaisella on varmasti ajatus siitä millainen on hyvä tai peräti täydellinen kesä, eikö vaan? Jo heti joulun jälkeen alamme haaveilemaan kesästä ja lomista, sekä tekemään suunnitelmia. Mitä pidemmälle kevät sitten etenee alamme kyselemään kanssaihmisiltämme; Mitä aiotte tehdä kesällä/ lomalla? Lomasuunnitelmien tekemisessä on monta asiaa, jotka olisi hyvä tiedostaa jo siinä vaiheessa kun alkaa kesää miettimään, nimittäin asioita joilla on aika iso merkitys siihen miten kesä tulee sitten todellisuudessa sujumaan. Kannattaa ottaa huomioon aina myös kanssaihmisten toiveet loman suhteen ja keskustella eri ikäisten lomatoiveista, jotta sitten toteutuksesta tulee sellainen, jossa jokaisen toiveet on ainakin jotenkin otettu huomioon.


Lomaa ei kannata buukata myöskään ihan täyteen, jotta väliin jää myös ns."luppoaikaa" ja tilaa spontaaneille tekemisille. Monet  mökkeilevät, vaunuilevat, sukuloivat, telttailevat, matkustavat tai sitten ei! Kesäloma voi myös ahdistaa, niin... aika hassua toisaalta, mutta näin kuulemma kuitenkin joillekuille käy? Lomakauden jälkeen lehdet täyttyvät katkaisuhoitoklinikoiden "mainoksista" ja joka vuosi puhutaan miten töihin paluu ahdistaa ja jännittää, kevät ja kesä mainitaan usein myös hyvin vaikeana ajanjaksona ihmisille joilla on taipumusta masentuneisuuteen ja alakuloon, syitä alakuloon ja pahaan oloon voi olla useita, mutta olon pahenemiseen voi olla syynä yllättäenkin vaikkapa  muiden ilo, hehkutus ihanasta kesästä, kenties uudesta ihmissuhteesta ja jos itse on sairas ja voi huonosti, oireet saattavat pahentua?!On siis olemassa loma ahdistusta ja lomastressiäkin.


Työttömän, sairaan, yksinäisen kesään ei automaattisesti kuulu asioita joita muut helposti pitävät itsestäänselvinä kesään kuuluviksi. Kesälomaan kuluu aina myös rahaa ja sitä enemmän mitä enemmän lomalle on suunniteltu erilaista tekemistä. Ulkomaanmatkat koko perheen voimin ovat hintavia, kotimaan matkailukin on kallista, bensa maksaa, vierailut huvipuistoihin, aktiivipuistoihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin maksavat ja jos rahaa ei ole, ei voi osallistua edellämainittuihin kesärientoihin. Mutta kannattaa muistaa, että kesällä on paljon myös maksuttomia rientoja, joita kannattaa hyödyntää, jos raha on tiukassa.  Anoa voi myös tuettuja lomia, mutta toki tämä kaikki tulee tietää ja ottaa ajoissa selville erilaisista mahdollisuuksista.


Rannalle voi lähteä vaikka kävellen tai pyöräillen, retkelle samoin, voi hyödyntää tarjouksia ja ostaa edullisia eväitä, rakennella rannalla hiekkalinnoja, kerätä kiviä, heitellä leipiä veteen kivillä, rakennella majoja, leikkiä pihaleikkejä, käydä jätskiostoksilla, hyödyntää ilmaisia leikkipuistojen ruokailuja (sellaisia on ainakin joissakin kaupungeissa), ilmaisia puistokonsertteja on myös tarjolla. On aikalailla myös omasta viitseliäisyydestä ja aktiivisuudesta kiinni mitä kaikkea voi tehdä täysin ilmaiseksi tai pikkurahalla. Kesästä voi nauttia ilman isoa budjettiakin ja kirjastosta saa ilmaiseksi lomalukemista niin sade kuin aurinkopäiviäkin varten.


Hyvä kesä voi koostua niin moninaisista elementeistä, olisi hyvä olla taitoa nauttia hetkessä ja hetkistä, arvostaa sitä mitä on, eikä turhaan kaskittyä siihen mitä ei ole tai mitä ei voi tai pysty tekemään, asenne ratkaisee ja niin negatiivisuus, kuin myös positiivisuus on tarttuvaa, lomaa ei myöskään kannata pilata riitelyllä, kinaamisella tai tuottamalla tietoisesti mielipahaa, sillä niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa.


ILOA JA RIEMUA IHAN KAIKILLE JA NAUTTIKAAHAN KESÄSTÄ!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos