Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kuin viimeistä kesäpäivää

Niin se vaan kuulkaas on, että kaikki kiva loppuu aikanaan ja nyt olisi käsillä se vihon viimeinen lomapäivä ja heinäkuukin melkein vetelee jo melkein viimeisiään...miten nopeasti kukausi kuluikaan,  kun oli paljon tekemistä ja monen moista ohjelmaa!? Vaikka lomasta ei olekaan jäljellä kuin tämä yksi päivä, on lomasta nautittu täysin siemauksin ja on levännyt ja rento fiilis palata töihin maanantaina. Joten eiköhän loma ole silloin tehnyt tehtävänsä? Jokos siellä lomat alkaa olla pidettynä, vai onko sitä herkkua vielä jatkossa? Kelit on omalla kohdallani olleet loman kannalta ihan hyvät, oli vähän epävakaista ja viileämpää, kun tulin Santorinilta, mutta nopeasti säätila muuttui oikein kelpo kesäsääksi ja pari vikaa viikkoa onkin sitten tarjoiltu sitä ihan parasta lomailusäätä. D-vitamiini varastot on taas saatu täyteen talven varalle.
Eilen olin lomani ensimmäistä kertaa kuvailemassa heti aamusta  siellä tutussa merenrannassa, otin aamukahvit ja pienet eväät reppuun ja lähdin heti aamusta matkaan. Tutut reitit, mutta paljon luonto muuttuu kuukaudessa. Ihan ensin törmäsin tosi söpöön citykaniin, joka oli melko pieni vielä. Matkan edetessä kohti merta sain vihdoin kesän perhoskuvat, joutsen oli poikasineen tullut rantaan myös syömään ja ihan huippu oli kahden kauriin kohtaaminen...rantareitin aivan alkumetreillä huomasin kauriin rannan tuntuman rinteessä syövän aaamupalaksi kurtturuusun lehtiä, valveutunut kaveri siis, koska oli jo aloittanut vieraslajin hävittämisen, vaikka aikaa on vielä muutama vuosi. Valppain silmin se tuijotti minua, mutta ei lähtenyt pakosalle ja hetken kuluttua tajusin, että yhden kauriin sijaan sain näkökenttääni myös toisen! Yritin pysyä hiljaa paikoillani, etten vaan säikäyttäisi niitä ryntäämään kehälle, joka oli vain muutaman loikan päässä niiden ruokailupaikalta. Olen muutama vuosi sitten saanut kuvattua saman reitin varrella myös uivaa kaurista, joku teistä saattaa muistaakin nähneensä kuvan ja juttua siitä täällä blogissa aiemmin.


Eikös ole söpö??


Joutsenten poikaset ovat ehtineet jo näin isoiksi!Kanadan hanhien poikasetkin ovat jo isoja


Ja tässä eilis aamuisen kuvaamisreissuni iloinen yllätys!


Rannalla ruokailevat kauriit eivät ole ainakaan itselleni tuttu näky, sillä tämä oli vasta toinen kohtaamiseni niiden kanssa siellä, lieneekö syynä kuumuus, joka saa ne hakeutumaan veden äärelle juomaan?

Tuntuu, että pari viimeistä viikkoa on tullut tehtyä ja nähtyä yhtä ja toista ja vietettyä loppulomaa kuin viimeistä kesäpäivää, vaikka minä uskon kesän kyllä jatkuvan, vaikka heinäkuu loppuukin ja monilla alkaa jo työt. Säätilan on myös ennustettu muuttuvan viikon alkupuolella viileämmäksi. Tällainen kolmenkympin kesäsää on meillä melkoisen harvinaista herkkua ja jos tällaista onkin viime kesä mukaan lukien nyt ollut tarjolla, niin ihanaa kuin se onkin, on se myös pitkään jatkuessaan melkoisen uuvuttavaa monille. Rantareitin varrella oli merkittynä rantaan varoitus sinilevästä ja kun merta tarkasteli vähän tarkemmin, sen erotti kyllä aivan selvästi, ihmettelin ihmisten kahlaamista ja uintia ja jopa pienten lasten annettiin leikkiä vedessä ja näin koiriakin uitettavan, vaikka varoituskyltit selvästi kertoivat leväesiintymästä? Moni vietti viikonloppun päiviään kuin viimeistä kesäpäivää, peläten helteiden olevan tämän kesän osalta nyt taas tässä.Sinilevää oli  kyllä melkoisesti vedessä
Kaunista!!Hyvää sunnuntaita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos