Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Heipat heinäkuulle ja tervetuloa elokuulle

Siinä se oli heinäkuu; oli ja meni ja huomenna ollaan jo elokuulla, toivottavasti et viettänyt heinäkuutasi edellispäivän postaukseni "sitku"-tunnelmissa, vaan annoit mennä, heittäydyit, nautit ja uskalsit elää hetkessä heinäkuusi, uskalsitko? Itse koen uskaltaneeni, hyppäsin lomalla skootterin kyytiin  ja  annoin tuulen tuivertaa hiuksissa, vesiskootterillakin tuli ajeltua melkoisessa aallokossa, suolavesi vain pärskyi ja skootteri kiiti ja pomppi aallonharjalta toiselle. Jos koskaan ei uskalla heittäytyä jää helposti paljosta paitsi, sekä vaille huikeita, ainutlaatuisia ja kivoja kokemuksia.
Elokuu mielletään usein jo alkusyksyksi, ehkäpä siksi, että meistä useimpien lomat alkaa jo olla takanapäin, koulut alkavat ja arki astuu taas kuvaan mukaan. Niin se arki, joka tuppaa nykyään olemaan hektistä,  joidenkin mielestä jopa pakkopullaa ja tylsää, mikäli lööppejä on uskominen, mutta eikös se arki ole juuri sellaista millaiseksi sen itse kukin itselleen tekee. Mitäs jos opettelisi ihan tykkäämään siitä perusarjestaankin ja tekemään siitäkin mahdollisimman nautittavaa ja kivaa, sillä sitähän elämä kuitenkin pääpiirteittäin on, sitä arkea, päivistä, viikoista ja kuukausista, jopa vuosista ja vuosikymmenistä toiseen; arkea, jota sitten ihanasti katkoo välillä viikonloput, lomat, juhlapyhät ja kivat tapahtumat.
Kesäloman voimalla pitäisi taas jaksaa sitä arkeaan, senkin vuoksi olisi tärkeää, että lomasta olisi saanut virtaa ja hyvää energiaa ja kannattaa panostaa peruspositiiviseen asenteeseen, sillä pärjää niistä kenkuimmistakin päivistä, koettelemuksista ja haasteista, joita meidän ihan jokaisen tielle toisinaan kuitenkin tulee. Negatiivisuus on valitettavasti tarttuvaa ja myrkyttää kanssaihmiset ja lähipiirin, eihän kukaan halua tietentahtoen olla se, joka haluaisi muille jakaa omaa pahaa oloaan??
Toivottavasti voit siis hymyssä suin antaa heinäkuun mennä menojaan ja toivottaa elokuun tervetulleeksi ja  olla innoissasi siitä mitä se taas voikaan tuoda tullessaan.Parina aamuna on ainakin täällä pääkaupunkiseudulla ollut jo melkoisen viileää ja olipa viime yönä jossakin päin Suomea käyty jo pakkasen puolellakin...ellei nyt ihan kolenkympin paremmalle puolelle enää päästäkään, niin lämpimiä ja aurinkoisia päiviä on melkoisella varmuudella varattu vielä elokuullekin, ei siis syytä huoleen, eikä kannata ihan vielä pakata  niitä kesävaatteita pois. Jos tuntuu haikealta hyvästellä heinäkuu, niin mieti mitä kaikkea mukavaa voikaan elokuussa tehdä, nauttia vaikkapa rapujuhlista, poimia marjoja, ehkä löytää sieniä ja vaikka ei löytäisi marjoja, eikä sieniä, niin kannattaa nauttia ihan vaan kävelystä metsässä. Mökillä voi istua laiturin nokassa aivan hyvin vaikka läpi vuoden ja nauttia kulloisestakin vuodenajasta. Voi järjestää sadonkorjuu juhlat, käydä venetsialaisissa tai järjestää itse sellaiset, myöhemmin syksyllä pitää kesäkauden lopettajaiset ja syyskauden avajaiset...kaiken kivan järjestämisessä on milteinpä taivas vain rajana.


Siispä hyvillä mielin ja kiitollisena heipat heinäkuulle ja tervetuloa elokuu!!
1 kommentti:

  1. Minä olen syksyihmisiä. Elo- ja syyskuu on mielestäni vuoden kauneimmat kuut. Ja kun töihinkin palaan vasta 20.8, on tässä aika kivat tunnelmat kaikin puolin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos