Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Kesäloma lähestyy, miten välttää lomastressiä?

Viimeistä työviikkoa tässä yritetään taapertaa kohti perjantaita ja saada tehdyksi vielä sata ja yksi asiaa. Viimeinen kuukausi oikeastaan on ollut niin hektinen, että ei ole juuri edes ehtinyt miettiä sitä miten lähellä loma oikeasti jo onkaan. Sen verran kuitenkin tänään ehdin kolleegan kanssa vaihtaa ajatuksia, että totesimme viime viikkojen olleen todella kiireisiä ja itse mietin, että miten olenkaan hypännyt puolessa vuodessa tähän uuteen työpaikkaan kaulaani myöden ja miten nopsaa puoli vuotta toisaalta myös on kulunut, Huh-huh!! Lomalle on todella kiva jäädä ja suunnitelmiakin on jo tehtynä.
Minulla on tänä kesänä lomaa kuukausi, koska sellaista tajusin kysyä, siirryttyäni uuteen työpaikkaan, muutoin  olisi voinut käydä niin, etten olisi ainakaan saanut pitää koko kuukautta yhteen putkeen.
Loma menee aika perinteisissä merkeissä, ensimmäisen viikon olen lomamatkalla, kohde selviää blogin välityksellä vähän myöhemmin. Kohde on ollut omalla lomakohde toivelistallani jo useamman vuoden ja nyt se on toteutumassa, mikä sekin on tosi ihanaa. Loput 3 viikkoa lomasta menee osin kotosalla ja iso osa varmasti mökillä. Lomaan kuuluu festarit ja ystävien, sekä perheen kanssa vietettävää aikaa, toivottavasti myös mökkipuuhia ja extempore menoja ja sitten niitä tuiki tavallisia mattojen pesua ja mansikoiden säilöntää ja ihan vaan kesästä nauttimista, eikös sinä ole hyvän loman reseptit jo aika kivasti kasassa?Ihanaa päästä kuvaamaan ihan uutta ja mielenkiintoista paikkaa, odotan niin jo sitäkin, mutta myös uimista, aurinkoa, hyvää ruokaa, kiertelyä uusissa ympyröissä, uusia kokemuksia ja aikataulutonta olemista. Joku hyvä kirja mukaan auringonottoon tulee varmasti myös pakattua matkalaukkuun. Tykkään myös istuskella illan lempeässä lämmössä hotellin parvekkeella ja seurata ympäristön tapahtumia. Millaista lomaa sinä aiot viettää? Kohteessa jonne matkustan on toki tarjolla myös erilaisia retkiä, olen vähän tutkinutkin jo tarjontaa ja jollekin sellaiselle olis myös kiva osallistua, katsotaan mihin valintamme sitten lopulta kohdistuu.


Tuntuu hassulta lomien lähetyessä puhua stressistä, mutta yllättävän yleinen on lomastressikin. Riippuu paljon henkilöstä miten lomaansa suhtautuu ja siitä millaisen stressinsietokyvyn omaa.
Jos elää kokoajan sellaista oravanpyörä elämää, jossa liki joka hetki on aikataulutettua ja minuuttipeliä jota suoritetaan päivästä toiseen, tulee helposti jo loman ajatuksesta iso musta mörkö...aletaan pohtia, että miten mä voin mihinkään lomalle kuukaudeksi lähteä, kun pitäisi tehdä sitä, tätä ja tuota ja kotona saattaa taas tilanne olla vähän samanlainen, varsinkin jos on järjetettävänä isommalle porukalle lomatekemistä. Sukulaiset odottavat, mökki pitäisi maalata ja puutarha laitettava uusiksi, huusi tyhjentää ja ne matot pestä, lapset haluaa huvipuistoon ja oopperajuhlillekin pitäisi keritä ja on ne Lahja tädin ysikymppisetkin ja parit kesäjuhlat ja yhdet sukutapaamiset.


Hyvä vinkki olisi ihan jokaisen lomien lähetyessä muistaa, älkää hyvät ihmiset aikatauluttako liikaa lomaanne ja älkääkä stressatko tekemättömistä töistä, hyttysistä, sadepäivistä, tuulisesta sästä, liian pienistä uikkareista tai siitä ettette ehtineet kesäalennusmyynteihin, vaan nauttikaa ja löysätkää nutturaa, älkääkä pilatko omaanne ja siinä sivussa kanssaihmistennekin lomaa. Eikä lomalla ole pakko tehdä mitään sen ihmeellisempää, ellei halua, jokainen lomailkoot ihan oman näköistään lomaa, eikös vaan?


Eipä juuri enää näe heinäseipäitä!


Leppeitä lomapäiviä, jos olet jo lomalaitumilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos