Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 21. toukokuuta 2019

Terassin kutsu

Ai miten minä nautin, kun töistä tultuani voi suunnata terassille kahvikupposen ja koneen kanssa, tai puuhastella kukkien ja muiden istutustensa parissa tai vain istua ja ihmetellä alkukesän ihmeellisyyttä ja ihanuutta. Kuunnella lintujen ilakointia ja katsella oravan ja mustarastaiden puuhia. Iloa voi löytää näinkin arkisista asioista, vaikka usein tavoittelemme, haaveilemme ja unelmoimme suuria ja sekin tekee toisinaan oikein hyvää, unelmia pitää aina olla;) Haaveilen minäkin; kesäloman alkamisesta, mukavista kesä jutuista, mökkeilystä, matkasta ja tietysti ihanista kesäsäistä. Mistäs sinä haaveilet?
Terassi on kesäaikaan lisäolohuone ja jos vain sää sallii, oleilen siellä paljon, luen, bloggailen tai todellakin vain hengailen siellä. Minulla on kesäkukkien ostaminen vielä melko vaiheessa, terassin pöydälle olen ostanut pelakuita, äitienpäivälahjaksi olen saanut neilikan ja orvokkiamppelin olen myös hommannut etuoven pieleen roikkumaan, mutta siinä kaikki... toistaiseksi;) mutta viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä kesäkukka ostoksille. Nähtäväksi jää "hurahdanko" taas puutarhamyymälässä tyystin, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, niin saattaa helposti minulle käydä;)


Grillikausikin terassilla on jo korkattu ja ulkoruokailu on iso ilo kesäaikaan myöskin.Tykkään grillailla, istua ystävien ja perheen kanssa hyvän ruuan parissa, kiireettömästi oleillen, mikäs sen mukavampaa? Terassi on rauhallinen ja rajoittuu takapihaltamme alkavaan metsikköön, ihan kuin maalla olisi. Saunan jälkeen on myös erityisen mukavaa istuskella siellä. Juuri nyt tosin on siitepölykausi ja jonkinlaisten höytyvien lentely pahimmillaan ja terassikalusteet täynnä keltaista siitepölyä.Voin siis kyllä sanoa noudattaneeni terassin kutsua heti kun kesä alkoi ja siellä aion viettää aikaani niin pitkälle syksyynkin, kun hyvin tarkenee.


Terassista on kiva tehdä pikkupesä; viihtyisä ja kutsuva,  niin että siellä viihtyy ja sinne on kiva mutsua myös muita viettämään aikaa. Terassimme ei ole mikään jättiläinen, mutta juuri sopivan kokoinen, jotta sinne mahtuu istuimia, pöytä, kaasugrilli ja sinne voi laittaa kukkia ja muita somisteita, lisäksi meillä on takapihalla terasssin ympärillä vähän pihaa jonne saan pari lavakauluslaatikkoa istutuksille ja harrastan ruukkupuutarhaa, kesäkukkia ja yrttejä. Minusta on kiva hakea omalta pihalta salaattia ja yrttejä kesän kokkailuihin. Millaista ulkoilmaelämää sinä vietät kesäaikaan, onko pihaa, parveke, terassi tai joku näiden yhdistelmä? Tunnetko sinä terassin kutsun?


Kesäisiä päiviä!!

2 kommenttia:

  1. Mäkin oon ollut pihalla aika paljon. tosin en voi kovin paljon olla auringossa, migreeni riesana.

    VastaaPoista
  2. Viime kesänä vietimme terassilla todella paljon aikaa. Oli lämmintä ja hyttysetöntä. Toivotaan, että tästä kesästä tulee myös terassikesä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos