Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 7. toukokuuta 2019

Säällä on väliä

Toukokuun alku on ollut nyt kyllä aikas viileä ja toivon, että alkaa lämpenemään, tänään laitoin vielä kasvamaan paprikoita, basilikaa ja punahattuja. Seuraavat kasvatusjutut onkin sitten jo suorakylvöjä ja kesäkukkien istuttelua. Eilen olin päättänyt käydä hakemassa Lidln kuvastossa ihastumani "ruukkutikkaat", sirot pienet tikkaat, joissa on 3 tasoa, joille voi asetella ruukkuja. Odotan kovasti sellaisia kelejä, että voi istuskella terassilla aamukahvilla ja grillailla, ilman että tarvii enää pukeutua kovin lämpimästi. Heti kun tulee vähän lämpimämpiä kelejä, niin laitan kyllä hihat heilumaan ja valmistelen istutuslaatikot kylvö valmiiksi ja kaivan ruukut esiin talvisäiltyksistä ja kipitän puutarhamyymälään ja haen ne kesäkukat, ihan joka kevät se on kyllä homma josta nautin kovasti.

Tänään täällä oli aamulla aika pilvistä ja näytti jopa vähän siltä, että voisi alkaa satamaan, päivän kuluessa sää kuitenkin kirkastui ja töiden jälkeen kotiin päin kävellessä sää oli oikein kiva, niin  mutta edelleenkin viileähkö, ikkunan takaa voisi kuvitella, että ulkona on ihana kevätsää ja toisaalta onkin, mutta sitä lämpöä kaipaan. Mieli tekisi vaikka pyöräillä työmatkat, mutta ihan niin innokas en kuitenkaan ole, että alkaisin palelemaan pyöräillessä työmatkat, vaikka toisaalta sekin on vain pukeutumiskysymys;) Harrastatko sinä työmatka pyöräilyä?

Nämä kuvat lasipurkkeihin tehdyistä istutuksista on otettu kevätmessuilta, tosi kiva idea mielestäni


Vielä näistä viileistä päivistä sen verran, että meillä on ollut terassilla koko talven linnuille tali/siemenpalloja, yms.ruokaa ja ne eivät kovin hyvin edes pakkasilla linnuille kelvanneet, mutta nyt kun kevät koitti löysivät mm. mustarastaat talipallot ja ne käyvät nyt säännöllisesti vierailemassa talitinttien ohella terassilla ruokailemassa. Tänä aamuna huomasin, että talipallot olivat hävinneet jonnekin ja löysin vain tyhjän telineen terassin kaiteen toiselta puoleta, tuli kyllä mieleeni, että on tainnut kurrekin vierailla terassin apajilla tai sitten mustarastas on tiputtanut talipallot?


Sää on kyllä metka juttu, se on päivittäin puheenaiheena kaikkialla ja oli se sitten millainen tahansa, juttua siitä riittää. Jos sää on kylmä, sateinen, tuulinen, kuuma, helteinen, räntäsateinen, ukkosellinen yms, yms...niin me joko ihastelemme, tuskailemme tai olemme tyytyväisiä siihen, seuraamme päivä,  viikko ja jopa kuukausiennusteita ja suunnittelemme tekemisiämme säiden mukaan, eikö vaan? Säällä on väliä meille ja se on yllättävän määräävä tekijä olemisiimme ja menemisiimme:)


Mukavaa viikkoa oli sää sitten sitä tai tätä!


1 kommentti:

  1. Säällä näyttää todellakin olevan iso merkitys meistä monen elämässä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos