Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 14. toukokuuta 2019

Naisten elämää

Mikäli naistenlehtiin on uskominen, niin nyt jos koskaan olisi aika katsoa peiliin ja tehdä mitä tehtävissä on;) Älkääkä nyt yhtään hermostuko arvon naiset, sillä ei tämä nyt niin vakavaa ole. Olen aiemminkin postannut mainonnan vaikutuksista meihin lähes jokaiseen jollakin tavalla ja niin aion tehdä tässäkin postauksessani. Kevät koetaan jotenkin jopa vähän pakkomielteisesti uudistumisen ajaksi ja nyt jos koskaan pitää havahtua niin ulkoiseen kuin sisäiseen minäänsä. Ja siitä pitävät mainonnan ammattilaiset kyllä huolella huolta. Ei tarvitse kuin selailla naistenlehtien kevätnumeroita, niin jo valkenee missä tässä kaikessa oikeastaan onkaan kysymys. Joka siskon tulisi muistaa katsoa itseään nyt kiireen vilkkaa kokovartalopeilistä, sillä nyt alkaa olla jo kiire, jos mielii siihen kesän bikinikuntoon!

Riippuu paljolti siitä miten hyvin meistä kukin viihtyy omissa nahoissaan, että miten suhtautuu tähän kaikkeen. Kyllähän aikuinen ihminen ymmärtää mikä on jutun juuri; saada myydyksi meille naisille mielikuvia, eikä ainoastaan niitä, vaan ihan aidosti palveluita ja tuotteita myöskin. On siis aika ryhtyä tuumasta toimeen ja arvioida kokonaisuutta. Kasvohoito, manikyyri, pedikyyri, ihokarvojen poisto, uusi kampaus ja niin kuntosalikortti, jos jostain kumman syystä sellaista ei vielä sattuisi löytymään ja PT aivan ehdottomasti ja ravintoterapeutti, uusi keväinen garderooppi noin niinkun alkuun nyt ainakin. Ja siinähän sitä sitten jo onkin, helposti useamman tuhat lappusen verran.
Kuulostaa ehkä vähän pahalta yleistää nyt vähän, mutta kyllä me naiset taidamme olla helposti vähän alttiita mainonnalle, vai voitko käsi sydämellä olla toista mieltä? Etkä muka koskaan ole ostanut jotakin ihan vain kokeillaksesi jonkun vaatteen, hoidon tai kosmetiikkatuotteen sopivuutta itsellesi? Shoppailu saattaa pelastaa huonon päivän tai toimia pikku palkkiona jostakin hlökohtaisesta onnistumisesta, vähän niin kuin ruokakin joillekuille, kuulostaako yhtään tutulta kaavalta omassa elämässäsi? Vaikka myöntäisi selailevansa naistenlehtiä ja silloin tällöin jopa "hakasahtavansa" joihinkin sieltä löytämiinsä ideoihin, ei se ole kovin vaarallista;) Eikä tämän postauksen tarkoitus myöskään ole syyllistää ketään tai arvostella, jos omaan elämään kuuluu kaikkea tuota edellä mainittua, ei siinä tietenkään ole mitään pahaa.Ajattelin vain vähän herättää keskustelua ja tuoda esiin muutamia pointteja mielikuva markkinoinnista ja siitä miten helppo meihin onkaan vaikuttaa. Naiset ovat kovin erilaisia, se mikä toiselle on itsestäänselvyys voi jollekulle toiselle olla turhanpäiväistä ja rahan haaskausta. Me arvostamme eri asioita ja myös arvotamme eri asioita hyvin eri tavoin.Toisen mielestä ulkonäkö ja siitä huolehtiminen on naisen oikeus ja velvollisuus...hmmm...velvollisuus, ketä kohtaan/varten?? Itseä, kanssaihmisiä, miestä, vai ketä varten? Kehonpositiivisuudesta puhutaan myös todella paljon ja sekin jakaa meidät kahteen eri leiriin, toisten mielestä siitä pitääkin puhua ja mietitään, että mitä se oikeastaan edes tarkoittaa? Onko kansataloudellisesti oikein saada /voida olla iso ja mitä sen taustalla on, voiko isokokoinen ihminen olla tyytyväinen itseensä ja olla terve? Jokaisella tulisi olla oikeus ja mahdollisuus saada olla sellainen kuin on, kokoon ja ulkonäköön katsomatta.Ei ole naisen elämä välttämättä ihan helppoa, olemme vaateiden ristitulessa, pitäisi olla sitä ja tätä, näyttää siltä, tältä ja tuolta ja vielä osata, pystyä ja jaksaa eli toisinsanoen olla täydellinen paketti. Mutta niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin meistä useimmista klassiset kaunottaret, mallit tai luonnostaan tai kirurgin veitsen avustuksella ulkonäköään muokanneet ovat ihailumme, jopa kateutemme kohteina. Arvostelemme myös hyvin herkästi kanssasiskojamme ja heidän valintojaan, mutta salaa tai ihan avoimestikin toisaalta myös vähän kadehdimme ja ihailemme heitä. Sellaista se on, naisen elämä tai sitten ei, on monia ketä moiset asiat eivät kiinosta tipan tippaa ja ovat eloonsa, oloonsa ja ulkonäköönsä ihan tyytyväisiä, ryppyineen, juonteineen, juurikasvuineen, muutamine liikakiloineen ja niin niissä muutaman vuoden takaisissa ja väärän värisissä kevät vaatteissaankin, niin ja ne geelikynnet ja tekoripsetkin on edelleenkin hankkimatta.Ihanaa kevättä ihan kaikille naisille ja toki myös miehille ja siskot ihan vain tiedoksenne, ei  se ole heilläkään juurikaan sen helpompaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos