Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Mökkiviikonloppu

Terveisiä maaseudulta ja mökkiviikonlopun vietosta. Auton nokka perjantaina kohti mökkiä ja ilma kuin morsian;) ja viikonlopun viettoon lähtijöitä sen mukainen määrä myöskin ulosmenoväylillä, itse jonotimme tunnin, että pääsimme ulosmenoväylälle ja matkan edetessä toinen noin kolmenvartin odottelu ja jonossa etanan vauhtia etenemistä oli vähän ennen Hämeenlinnaa,siellä tapahtuneen onnettomuuden vuoksi, näiden jälkeen loppumatka sitten sujuikin oikein mukavasti, matkamme loppusuotralla poikkesimme vielä ruokaostoksilla.Perillä ihanassa ja nyt voi kyllä sanoa että ihan kesäillassa purimme ison lastin mökille tuomiamme tavaroita ja keitimme tietysti tulokahvit. Suunnittelimme lauantain hommiamme ja nautimme ajomatkan jälkeen illasta. Minulla oli ehtinyt hurahtaa edellisestä  autolla ajosta varmaan seitsemisen vuotta, mutta niin vaan huristelin tuon mökkimatkan ruuhkineen päivineen ja paluumatka olikin hyvin sujuvaa, onhan tuo autolla ajo vähän sama juttu, kuin polkupyöräily, kun sen kerran on oppinut,  niin kyllä se jotenkin tauonkin jälkeen selkärangasta sitten vaan tulee. Kyllä vähän kieltämättä mietitytti lähteä ajamaan ja se ensimmäinen kerta varsinkin, joka oli mökkireissua edeltävänä iltana. Olen itse ajanut kortin, kun täytin 19 ja manuaalivaihteisilla autoilla aina ennen tätä mökkireissua, mutta nyt ajoinkin sitten automaattiautolla, mikä oli oikein mielyttävää.


Kuuset kukkivat ja siitepölyallertikoilla on varmasti tukalaa, pienikin hipaisu sai aikaan siitepölypilven!!!


Kevätesikot ja rentukat olivat kukassa


Lauantaiaamu oli aivan ihana ja olikin niin mukavaa herätä kertakaikkisen upeaan kesäaamuun, aurinko helotti pilvettömältä taivaalta, kukko kiekui naapurissa, aamukaste kiileteli heinänkorsissa ja luumupuussa surisi, sillä täydessä kukassa olevat luumupuut olivat houkutelleet kyllä pölyttäjiä, on siis tiedossa luumujaloppukesästä. Käyskentelin ympäripihaa ja hörpin aamukahviani ja odottelin muiden heräämistä, kyllä kesäaamut on niin kauniita. Kun muutkin heräilivät niin aloittelimme aamupalan jälkeen päivän puuhia ja päätimme käydä hankkimassa vähän lisää tarvikkeita ja kesäkukkia, teimme pikaiset kauppareissut ja aloimme puuhastelumme mökillä.


Näin komeasti kuuset "kukivat!´"Meillä oli etukäteen mietittynä mistä aloitamme ja ohjelmassa oli hiomista,  lakkaamista, maalaamista, nurmikon ajoa, saunaveden kantoa, kukkapenkkien tekoa. Päivä oli ensimmäinen kesäpäivä mittari oli lähellä hellerajaa, haravointi ja kukkapenkkien teko kävi kyllä helteessä ihan työstä. Saimme mielestämme yhden viikonlopun aikana paljon aikaiseksi ja olimme saavutuksiimme ylen tyytväisiä, lauantain kruunasi hyvät löylyt, mökkirannassa käynti, grillailu ja ruokailu ulkoilmassa, unta ei paljoa tarvinnut puuhakkaan päivän päätteeksi odotella.


Vielä ei sentään talviturkkia tullut heitettyä!
Tänään jatkoimme vielä puuhia, minä aloin laajentamaan vanhaa kukkapenkkiä ja istutin kahden päivän aikan aikamoisen määrän sipulikukkien siemeniä. maalauspuuhiakin riitti vielä tänäänkin, mökin raput piti suoristaa, kun niiden alla olevat betonilaatat olivat vuosien saatossa vähän painuneet maan sisään ja raput vähän keikkuivat, laattojen suoristaminen korjasi keikkumisen. Seuraava reissu ja aloitetut kunnostustyöt mökillä jatkuvat mitä luultavimmin sitten juhannuksena. Saimme viettää puuhakkaan ja kivan viikonlopun huippu hienossa kesäsäässä mökillä, mökkikausi on siis korkattu!


Minkälaisen viikonlopun sinä vietit? Mukavaa ja toivottavasti aurinkoisen lämmintä alkavaakin viikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos