Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Mökkiviikonloppu suunnitelmia

Onneksi viikonlopuksi on luvattu jo lämpimämpää, nyt on ollut aika viileitä öitä, vaikka päivisin onkin aurinkoista, mutta ei mitenkään kovin lämmintä vieläkään. Tänään istuttelin töiden jälkeen paprikoiden taimia isompiin astioihin, kovin ne on pieniä ilman kasvilamppuja ja aurinkoista kasvupaikkaa, keittiönpöydän reunalle ei mitään kovin isoa viljelmää voi tehdä;) Pikkutaimet tarvitsevat valoa ja lämpöä vahvistuakseen komeiksi taimiksi ja sitten kun ilmat sen sallivat totuttelua ulkoilmaan ja kasvihuone tai suojaisa aurinkoinen kasvupaikkahan niille paras tietysti olisi.  Suorakylvöjenkin kanssa pitää vielä odotella, että maa ja ilma lämpiävät riittävästi. Mökki kutsuu ja kovasti sinne myös mieli jo tekee, kun on niin paljon asioita, jotka odottavat aloittamistaan ja toeutustaan siellä, katsotaan jos vaikka tulevana viikonloppuna vihdoinkin pääsisi sinne.


Jos niin hyvin käy, että matkaan viikonlopuksi pääsemme, niin intoa puhkuen olen valmis tekemään koko viikonlopun yhtä ja toista. Olisi pitänyt jo ennen lehtien puhkeamista leikat siellä niitä pensaita, mutta aion tehdä sen kaikkia sääntöjä uhmaten vasta nyt. Mökillä aloitetaan maalipintojen hionnalla ja tavaroiden paikoilleen laittamisella. Luultavasti pyörin hetken ympyrää, mietin ja suunnittelen ja sitten ryhdymme tornadon lailla puuhastelemaan. Katsotaan mitä tuleman pitää. Hyvistä keleistä pitää ottaa kaikki ilo irti ja osa hommista on ulkosalla suoritettavia, joten senkin puolesta lämpö ja sateeton sää olisivat kyllä ehdottomasti tilauksessa.


Kukkasipulit uinuvat edelleenkin pusseissaan ja nekin on saatava maahan, eli on myös kukkapenkin tekoa, osan laitan kyllä jo olemassa olevaan penkkiin, mutta aion kunnostaa myös vanhoja penkkejä.
Luulen, että ei todellakaan tule tekemisen puutetta. Minä olen ainakin miettinyt niin monen monta kertaa mökin uusiokäytön aloitusta, että tiedän prikulleen mitä aiomme tehdä, mutta usein pienissäkin projekteissa tuppaa käymään vähän niin, että ne paisuvat pullataikinan tavoin.Yksi homma kun on saaatu päätökseen, keksii jo muutaman uudenkin. Meidän mökkimatkoille omat haasteensa asettaa ihan yksinkertaiasesti se, että autoa ei ole ja koska nyt mökille pitää pystyä kuljettamaan melkoiset määrät erinäistä tavaraa ja mökki ei ole ihan muutaman kilometrin pyörämatkan päässä, vaan sinne on matkaa.


Muuten minua ei yhtään haittaa bussilla tai junalla matkustaminen, mutta tähän se ei nyt tavaroiden kanssa käy.Toinen haaste on siinäkin, että autosta luopumisesta on kulunut useampi vuosi ja uudelleen rattiin tarttuminenkin ehkä vähän jopa jänskättää;)mutta kun poistuu mukavuusalueeltaa rohkeasti, huomaa useimmiten, että se todella kannattaa ja olen myös innoissani uudelleen autoilun aloittamisesta edes silloin tällöin, ihan nyt ei ole tarkoitus kuitenkaan omaa autoa hankkia, mutta toisinaan on mahdollisuus saada auto käyttöön, joka helpottaa mökki reissaamista oleellisesti.
1 kommentti:

  1. Meinaat olla tosi ahkerana! Mä tässä mietin, lähdenkö kuvausreissulle ennen vai jälkeen ruuan! Kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon ihan sen vuoksi, että kuvausreissusta tulisi muutoin liian lyhyt. Aivan häikäisevän upea sää!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos