Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Kun sade muuutti suunnitelmiani ja mitäs sitten voi tehdä

Aamulla varhain aloittelin tätä päivää kotihommilla, mutta mielessäni oli muutakin suunniteltuna tälle päivälle. Kävin kuvaamassa vaaleanpunaista ihanuutta, kävelin sunnuntainaamun rauhassa läpi raukean pientaloalueen, talojen pihojen kauneutta ihaillen kohti päämäärääni. Perillä verkkokalvoilleni ryöpsähti vaalean/aniliininpunainen kauneus; kukkia ja aina vain lisää kukkia, sanoinkuvaamattoman kaunista, suorastaan yltäkylläinen ihanuus. Otin kuvani ja siirryin toiseen todellisuuteen eli hoitamaan aamuvarhaisella aloittamani pyykkitouhut loppuun ja ajatuksenani oli lähteä päivän toiselle kuvauskierrokselleni rantaraitille, katsomaan miten vesilintujen pesinnät ovat alkaneet ja miten luonto on muuttunut viime käynnistäni, mitä kukkii ja onko pikkutipuja jo näytillä, vaan kuinkas sitten kävikään, taivas alkoi mennä pilveen ja alkoi näyttää siltä, että alkaa satamaan ja niinhän siinä myös kävi!!
Ei siis ihan mennyt kuten olin suunnitellut, mutta optimistina oletan, että sade laantuu tuosta pikkuhiljaa ja loppuu ja ellei, niin sitten taidan lähteä kukkaostoksille, olisi korkea aika saada kesäkukat kannettua jo kotiin, olenkohan viime vuosina koskaan ollut näin myöhässä??...nythän on vasta toukokuu, mutta kun yleensä heti pääsiäisen jälkeen olen täpinöissäni kesäkiukkien hankinnan kanssa, niin olenhan minä tänä vuonna jo paljon totutusta myöhässä. Ihan vailla kesäkukkia en nyt sentään ole, muutama pelakuu ja orvokkiamppeli on sentään jo hankittuna, mutta lisää tekee mieli. Kesäkukilla kun saa nopeasti luotua pihaan ja terassille kivaa ilmettä ja paljon viihtyisyyttä.Viime viikolla sateiden alle tekemäni suorakylvöt parvekelaatikoihin ovat kaikki ilokseni jo itäneet, siis viileistä päivistä huolimatta todella nopeasti, mikä iloinen yllätys, kun huomasin pienet alut laatikoissa.


Vähän huvittaa jopa itseäni, koska sadepäivinä voisi hyvin tehdä vähän lisää kotihommia, jotka kesäaikaan niin kovin helposti voi lykätä myöhemmäksikin, koska kauniita ilmoja ei viitsi"tuhlata" siihen kodin jynssäämisen, mutta kyllä niistä helposti yrittää näemmä luistaa vähän huonommallakin kelillä ja toisaalta kun sitten kuitenkin ryhtyy puuhastelemaan saa paljon aikaan ja mikä parasta hyvä mielen, että tulipahan tehdyksi;) Selailin sadepäivän ratokseni vähän ideoita Pinterestistä ja se on kyllä sellainen paikka, jossa idearikkaat ihmiset esittelevät loistavia ratkaisuja ja ideoita jos ja vaikka mihin. Nyt juuri sieltä kannattaa poimia itselleen juurikin puutarhaideoita ja vinkkejä, niitä löytyy valtavasti, istutuksista, puutarhakalusteiden nikkarointiin ja/tai miten tehdä ruukkupuutarha, kasvihuone tai yrttimaa, tai jos tiedosssasi on valmistujaisia tai muita kesäjuhlia löytyy sieltä myös upeita leipomis, ruokatarjoilu ja kattaus ohjeita, sekä tietoa paljonko kahvia tai muita juomia pitää varata tietyn kokoiselle vierasjoukolle.Näyttää siltä, että sade on tosiaankin loppunut ja nyt sitten mietin, että kumpaa lähden tekemään; menenkö kesäkukkaostoksille vai lähdenkö kuvailemaan lisää...?? Sen verran epävakaiselta tuo keli edelleenkin nyt näyttää, että kesäkukkien hankinta on seuraava hommani, joten siispä niiden ostoon  lähden seuraaavaksi. Hyvän päätöksen tein, sillä sade jatkui ja välillä satoi ihan rankastikin, joten tulipahan haettua kesäkukat. Minä olen tosi perinteinen kesäkukkien suhteen, ostan yleensä joka vuosi samoja kukkia, värit saattavat vuosittain jonkinverran vaihdella, mutta lajikkeet pysyvät suht samoina. Ostin lisää pelakuita, nyt aniliinin punaisia, sinisiä lobelioita ja muutaman tähtisilmän, en hurahtanut ja yritän pärjätä nyt tällä määrällä ja ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että kun loma-aika tulee, niin en ole itse kukista ja kasveista huolehtimassa, sillä olen matkoilla ja mökkeilemässä, niin ei tarvitse ylenpalttisesti jättää kasteltavaa muille;) Paitsi että ehkä orvokeita vielä haen, ne kun ovat lemppareitani.


Olisi kiva jos tuo sade taukoaisi, että pääsisin jo tänään istuttamaan ostamani kukat, mutta ehtiihän sen toki tehdä huomennakin, mutta olisi kivempi puuhastella kun ei tulisi tuota vettä!


Hyvää alkavaa toukokuun viimeistä viikkoa!!

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos