Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Kirjaston "lumoissa"

Tänään kävin melkoisen pitkästä aikaa kirjastossa, tykkään lukea, mutta täytyy kyllä sanoa, että nykyään tulee sellaisia kausia, että suorastaan ahmin kirjoja ja sitten voi mennä pitkä aika etten taas lue ainuttakaan kirjaa...kesäloma on usein sellaista aikaa kun tulee luettua ja joulun aikoihin myös. Nykyään tulee luettua blogeja myös, joten osa vapaa-ajasta menee siihenkin. Tänään pysyin kohtuudessa ja lainasin vain 3 kirjaa. Ensimmäinen on matkaopas, jonka otin ihan siitä syystä, että haluan tutkia kesälomareissun kohdetta vähän tarkemmin jo etukäteen. Toiseksi valikoitui kevyttä viihdekirjallisuutta Sidney Sheldonin tuotannosta ja kolmanneksi  paljon esillä olleen suositun ruotsalaisen dekkaristin Camilla Läckberin teos.Oletan lukevani molemmat kirjat nopeasti ja tutustuvani matkaoppaaseen iltalukemisenani, opus kun ei ole ainoastaan vain kohteesta jonne lomamatka suuntautuu, vaan käsittelee monia eri kohteita, joista en nyt tälläkertaa ole niin kiinnostunut, joten kohteeni kirjassa on vain muutaman sivun  mittainen läpileikkaus.


Käytkö sinä kirjastossa, luetko kirjoja vai kuunteletko niitä? Kirjastot ovat tänä päivänä melkoisia paikkoja ja niiden palvelut tarjoavat paljon muutakin kuin vain perinteistä kirjojen lainauspalvelua. Läppäreitä voi lainata, 3D-tulosteita voi tehdä, kopioida voi ja sähköposteja lähetellä, on satupiirejä, keskustelukerhoja, musiikkia voi lainata, shakkiturnauksia yms, yms! Aika paljon erilaista toimintaa ja tarjolla monipuolisesti eri aihepiirejä, jokainen varmasti löytää itselleen kirjaston kautta mielekästä puuhaa, jos on halukas käyttämään vaan kirjaston palveluita, muutenkin kuin vain lainaamalla kirjoja, hienoa sanon minä ja täysin ilmaiseksi kaikkea tuota on tarjolla. Millaista kirjallisuutta luet ja miksi, kuka/ketkä ovat lempikirjailijoitasi?


Tutkin kirjastossa myös lehtitarjontaa, tosin vain muutamien tiettyjä lehtiä selailemalla, mutta kirjastossa on siis luettavaksi paljon eri aikakauslehtiä, sekä myös sanomalehtiä ja kirjastohan palvelee myös vastaamalla vieraskielisten tarpeisiin, kirjoja löytyy todella monilla kielillä. Itse selailin paria sisustus- ja puutarha lehteä, ja niiden viimeisimpiä ilmestyneitä numeroita. Aina ei siis tarvitse käydä ostamassa irtonumeroa jostakin tietystä lehdestä, jos lehdessä sattuu olemaan joku tietty yksittäinen artikkeli joka sattuu kiinnostamaan, vaan voi kipaista lähimpään kirjastoon katsomaan ja lukaisemaan kyseisen lehden.


Aurinkoista ja toivottavasti taas lämpenevää uutta viikkoa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos