Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 4. toukokuuta 2019

Kevät se aina osaa yllättää

Aamu näyttikin yllätyksekseni oikein kivalta, olin jotenkin luullut että tänään piti oli huono keli?!? Päätin siis lähteä liikkeelle; vähän ostoksille ja käymään kirppikselle, joka muutti uusiin ja isompiin tiloihin...vähän viileä, mutta aurinkoinen aamu siis. Kirppis oli siis saanut uudet isommat tilat ja vähän meni aikaa, että sai hahmotettua uudet tilat, ihmisiä oli ihan mukavasti ja taas(kin) tuli tehtyä löytöjä. Keräilen/kokoan vähän muumipurkkeja mökille ja löysin yhden uuden;) Kiva kesäpaita, puiset kirjaimet: L-O-V-E ja Marimekon pöytäliina kangas. Kävin ihan pikaisesti myös puutarhamyymälässä ja katselin mitä kaikkea sieltä löytyisi...no löytyyhän niistä vaikka ja mitä, minä katselin lähinnä puutarhatuoleja, jotka taipuisivat auringonottoonkin ja sellaiset sieltä kyllä löytyikin, mutta eivät vielä lähteneet mukaani,  kiva on ihan vaan katsellakin ennen ostopäätöstä, että mitä kaikkea ja millaisia on tarjolla. Kun on kävellen liikkeellä hillitsee se kuulkaas kummasti tuota ostamista, kun ei viitsi/pysty kantamaan määräänsä enempää;)

Aamun jälkeen, iltapäivästä näyttikin sitten jo tältä!!


Että tällaista kevättä sitten 4.5.2019!

Kesäkukkien osto odotuttaa edelleenkin, ostin vain kaksi siemenpussia(olen luvannut jo itselleni, etten osta enää lisää...nooo mitä nyt välillä vähän päätös horjuu;)Tänään koriin siis päätyivät  sitruunakorianterin ja Unkarin keltasnen Chilipaprikan siemenet. Tänään näin puutarhamyymälään mennessäni ihka ensimmäisen kerran todella tumman liiloja keväthyasintteja!? En oikein tiedä mitä ajatella nyt näistä,  ainakin itselleni uusista tuttavuuksista; keväthyasinteistä? Sillä niin vahvasti hyasintti on minulle kyllä joulukukka, mutta pääsiäisen aikoihin alkoi näkyä paljon herkän vaaleankeltaisia hyasintteja astelmissa, leikkokukkina ja ruukuissa ja ne näyttivät kyllä oikein kivoilta, nämä tänään näkemäni olivat jotenkin vähän hämmentäviäkin, jo pelkästään värinsä ansiosta, en ole aiemmin moisia nähnyt.(Näyttävät näissä kuvissa paljon vaaleammilta, kuin mitä todellisuudessa olivat, väri oli todella tumma liila)


Keväthyasintteja, mitäpä pidätte?


Iltapäivällä hämmensi sitten kyllä yksi toinenkin asia, nimittäin vaikka viikolla jo aiemminkin tuli räntää niin,  niin tuli kunnon kuuro tänäänkin...hetken aikaa pyrytti ihan kunnolla! Ei oikein kiva, en haluaisi enää mitään räntää, minun puolestani nyt voisi kunnon kevät jo ihan alkaa tulemaan ja pysyä ja vaihtua sitten ihan kunnolliseen kesään, kun sen aika koittaa. Hetken kävi aamupäivällä jo mielessäni ikkunoiden pesukin, mutta se siitepölykausi ja vaihtelevat säät antavat sen homman nyt vielä odotuttaa. Olisi kiva päästä jo aloittelemaan grillikauttakin ja istuttamaan ne kesäkukat ruukkuihin ja laatikoihin ja kylvämään suorakylvöt maahan, sitä odotan, että pääsee noihin hommiin. Suomi on pitkä maa ja etelässä on täysi kevät jo näyttäytynyt ja taas toisaalta pohjoisessa satanut lunta maahan monia senttejä, kevät yllättää monin tavoin harva se vuosi kyllä.


Kevään ihanan hempeä vehreysMuutamia lämpimiä päiviä vielä lisää ja tuomet alkavat kukkia, samoin kirsikka,-ja omppupuut ja sireenit seuraavat, ne kaikki ovat niin kauniita, mutta kukinta kovin lyhytaikainen. Koristekirsikkapuut ryöppyävät nyt jo täynnä vaaleanpunaisia ihania kukkiaan, niin kauniita.Puutarhamyymälöissä on jo vaikka ja mitä ihanuuksia ja moni on jo hakem´nutkin itselleen ainakin ne ensimmäiset kesäkukkansa, vaikka vanhemmat ihmiset muistavat hyvin ohjeistuksen, ettei mitään kesäkikkia laiteta ulos ennen kesäkuuta, joten eihän tässä siis todellakaan vielä mikään kiire sen mukaan ole;)


Näin isot nuput on jo tuomissakinMitenkäs siellä on tätä ...no,  kevätlauantaita vietetty?


1 kommentti:

  1. Varsin mälsää tämmöinen takatalvi. Kyllä se varmaan pian tuosta muuttuu taas lämpimäksi. Tornilla oli niin hiljaista! Tänään pukeuduin pilkkihaalariin ulos mennessä! Toivottavasti sen voi nyt viedä jo ullakolle odottamaan seuraavaa talvea!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos