Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 20. toukokuuta 2019

Kesän merkit

Mikä tekee kesän? Moni asia saa tunteen kesästä, mutta yksi itselleni varma kesän merkki on aina se ensimmäisen pääskysen kuuleminen ja näkeminen ja tänä vuonna se päivä oli tänään, käväisin päivällä toimistolta hetkisen ulkosalla ja silloin sen äänen kuulin, pääskyt ovat saapuneet; kesä on saapunut pääskyjen myötä. Luonto on juuri nyt ihan kauneimmillaan ja juuri nyt koko ajan alkaa joku kasvi kukintansa ja aikaisimmat ovat jo kukinnan ihan loppusuoralla antaakseen tilaa muille aloittaa. Vihreys on mielestäni juuri nyt aivan huikea kaikissa sävyissään. Jos yhtään pysähtyy kuuntelemaan luontoa, niin lintukonsertit ovat myös aamuvarhaisesta iltamyöhään sulosointuja korville, tuulen humina, laineiden liplatus, ampiaisten surina ja ilta-auringon lemepeä hyväily ihollase on K-E-S-Ä!!


Kesän alku soinnut sai nauttia jo menneenä viikonloppuna ja tänään iltapäivällä oli jo tukalan helteistä, ukkosta ilmassa ja sateen mahdollisuus lähes käsin kosketeltavissa, pari hassua pisaraa oli ilmassa, mutta sade antoi vielä odotuttaa...Minä ajattelin tänään töistä tullessani, että maa on nyt lämmennyt riittävästi ja olisi hyvä tehdä suorakylvöjä sateen alle .Piipahdin työmatkalla kaupassa, josta löysinkin itselleni tutun, mutta mielenkiintoisen ja aika erikoisen tuttavuuden, joka lähti mukaani empimättä, tunnetko kärsimyskukan? Olen itse nähnyt joskus luonnossa sellaisen pensaana ulkomailla ja jo silloin taisin vähän ihastua tähän erikoisen näköiseen kukkaan. Tämä ostamani on köynnös, istutin sen kärhöjen kaveriksi, saa nähdä miten pärjää?
Suorakylvönä laitoin maahan, tilliä, herneitä sitruunakorianteria, koriste kurpitsoja, kurkkua, porkkanoita paria eri salaattia ja kesäkukkia, jos jonkinmoisia parvekelaatikoihin ja vielä olisi tarkoitus istuttaa ruukkuihin vaikkapa viikonlopulla kesäkukkia ja yrttejä ja siinä ne sitten olisivat...paitsi että... keittiön pöytä ja muutama muukin taso on täynnä kasvien alkuja, tomaatin, paprikan, chilien ja mustasilmäsusannan ... no kaipa niille kaikille paikat jostakin löytyy;)


Omena- ja kirsikkapuiden kukat ovat kyllä myös ihan lemppareitani, niin kauniita.


Aavistelin, että viikonloppuna ja tänään olleet lämpimät päivät ovat ehkä saaneet omppupuiden kukintoja avautumaan ja  kyllä,  iki-ihania valkoisia kukkia oli muutamia jo avoinna, samoin sireenit ovat juuri aloittelemassa kukintaansa, kúten kielot ja lemmikit myös.


Ihania omenapuun kukkia
Lemmikit kuuluvat myös omiin lemppareihini, niin herkän kauniita!!Tässä näitä kesän merkkejä kuvin, kielot ja lemmikit


 Kesäistä viikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos