Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 25. toukokuuta 2019

Kesämielellä, vaikka säätila ei siitä kieli

Nyt on ollut jo useampi päivä, ei niin kovin kesäistä, aamulla on  pitänyt ihan housua ja takkia huivin kera pukea päälleen, että tarkenee. On ollut harmaata, sateista ja tuulisen viileää ja niin näyttää tämä viikonloppukin menevän. Vaan toista oli viime viikonloppuna; ihan täydellisen ihana kesäsää, näin ne säät vaihtelevat! Olkoon sää ulkona nyt millainen tahansa, niin mielesään voi silti olla kesämielellä ja suunnitella tulevan kesän kivoja juttuja. Ja kun faktahan se kuitenkin on, ettei tuolle säällekään vaan mitään mahda ja jos kaikesta on löydettävä se positiivinen fiba, niin olkoon se nyt sitten vaikka se, että minä kylvin suorakylvöni suoraan sateen alle ja mökillä on asetettu vesitynnyrit rännien alle ja suojakankaat siitepölyn ja muiden roskien esteeksi niiden päälle, jotta saadaan ihanan pehmeää ja puhdasta sadevettä talteen saunavedeksi...lähestulkoon kaikesta voi löytää myös positiivista, jos vain niin haluaa.


Olisihan se kivaa jos jokaisena kesä viikonloppuna tuo sää suosisi ja aurinko helottaisi kirkkaana, mutta tottahan sekin on vaikka niin kliseeltä kuulostaakin, että luonto kaipaa vettä ja hei, siitepölystä kärsivien on hetken edes helpompi hengittää, kun sade vie enimmät pölyt mennessään. Ei kannata jäädä odottelemaan kesällä aina niitä kauniita säitä, koska meillä kesä on kuitenkin melko lyhyt ja osa siitä useimmiten myös sateista, jää monia kesäjuttuja tekemättä jos sää on niille aina esteenä. Kannattaa jo etukäteen miettiä, mitä tehdä, jos ja kun sää ei suosi. Pitkäkestoinen huono ilma alkaa jossainkohtaa itse kutakin ärsyttämään ja juuri tuollaisiin hetkiin pitäisi olla se plan B olemassa. Lapsuuden kesät olivat yhtä piiiiitkää auronkoista,lämmintä, mansikanmakuista poutapilvihattaraa...aika kuultaa muistot;)


Toukokuu alkaa vedellä viimeisiään ja kesä tulee kohisten tai on oikeastaan jo tullut, koska pääskysetkin ovat tulleet, olethan jo muuten nähnyt ja kuullut ne? Usein kesästä osa menee siihen, että odotellaan sitä tätä ja tuota; koulujen loppumista, kesäjuhlia, loman alkua, Juhannuasta sitä ja tätä ja sitten ollaankin jo humps.vaan: elokuun lopulla...nauti siis joka hetkestä! näe, koe ja tee, äläkä jarruttele, ettei kesä mene puoli huolimattomasti ohitsesi huomaamattasi. Itse olen pyrkinyt noudattamaan tätä metodia jo useampana kesänä ja voin vakuuttaa, että toimii, ei tarvi syyssateiden jo alettua harmitella, että voi kun ei tullut kesällä tehtyä sitä ja tätä. Hetkessä elämisessä on puolensa, eikä lomankaan kuulu, eikä tarvitse olla kontrolloitua minuuttiaikataulutettua laatuaikaa, vaan pitää olla spontaaniutta, päähänpistoja ja luppoaikaa, sitähän se loma on ihan parhaimmillaan, älkääkä tehkö myöskään työleiriä lomastanne ja palatko sitten aikanaan "sorvin ääreen" kaikkenne antaneina ja lopen uupuneina!Juhannus lienee meistä useimmille se kesän huipentuma ja sitä odotetaan...niin minäkin odotan, koska suunnitelmia on sinnekin jo tehtynä ja minnekäs muualle suuntaisinkaan tänä kesänä, kuin mökille sitä viettämään. Mökkikausi on  nyt korkattu viime viikonloppuna ja mökin puuhat saatu hyvään alkuun, maalaukset on aloitettu mökin keittiön osalta, kukkapenkkejä ja pihaa siistitty, tavarat saatu mökille vietyä. Seuraavaksi jatkamme maalauspuuhia ja pikku kunnostuksia  ja itse odotan kovasti jo sitä vaihetta, että saisimme aseteltua tavarat omille paikoilleen ja asetuttua ns.taloksi, jee niin mukavaa, tämä mökin uusiokäyttöönotto on kyllä ihan parhaita päätöksiäni.


Mukavaa viikonloppua, säätiloista huolimatta, ainahan sitä voi vetää kumpparit jalkaan ja sadetakin niskaan ja lähteä nauttimaan raikkaasta ilmasta ja ottaa siinä sivussa kasvohoidon sadepisaroista ja happirikkaasta ilmasta;)

2 kommenttia:

  1. Omenapuun kukkimista olisi ollut kiva kuvata, vaan ei se sateessa onnistu. Kylmä on! Piti kaivaa jo Norjan armeijan villasukat kaapista taas jalkaan, vaikka pesin ne jo talviteloille. Mies lähti shoppailemaan kun ei muuta sateessa keksinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä surkean aamun jälkeen kirkastui ja alkoi ihan paistaakin, mutta iltaa kohden pilvisyys vähän lisääntyi ja oli siinä ja siinä ettei sade alkanut uudelleen, mutta ei ihan surkea päivä ollenkaan ja paistelee edelleenkin.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos