Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 23. toukokuuta 2019

Ilmoittautuminen

Minä olen useamman kerran haaveillut joskus osallistuvani jollekin valokuvauskurssille ja nyt se on tehty, ilmoittauduin tänään ihka ensimmäiselleni. Vaikka olen kuvannut ihan harrastuksekseni melko pitkään, niin en koskaan aiemmin ole ollut yhdelläkään kurssilla. Olen kyllä joskus tutkinut kursseja ja mm. Meeri Koutaniemen kurssille olin kerran jo aivan hilkulla osallistua, mutta sitten se ehti mennä täyteen, ennekuin sain tehtyä oman ilmoitukseni ja jäin ilman paikkaa.Tänään löysin mielenkiintoisen kurssin netistä ihan sattumalta ja koska kurssi oli mielenkiintoisen oloinen päätin ilmoittautua, niin jännittävää päästä ammattilaisen kurssille. Kurssi jolle ilmoittauduin on maisemakuvauskurssi, jonka pitää valokuvaaja Mikael Rantalainen.'


Tältä näytti eilen, kun lepän höytyviä leijaili ympäriinsä, aivan kuin lunta olisi maassa!


Kurssi lähtee liikkeelle melko perusteista; sillä käsitellään valon ominaisuuksia, valokuvauksen peruskäsitteitä,  ja miten eri asiat vaikuttavat kuvaan, opetellaan käyttämään kameran eri asetuksia eri kuvaustilanteissa, opetellaan oikeaa valotusta, ja sitä miten valitaan sommittelu kuviin. Kurssilla pohditaan myös sitä, että miten hyvä maisemakuva muodostuu ja milloin maisemakuvia kannattaa lähteä kuvaamaan, kurssiin sisältyy myös kaksi retkeä. Kurssilla saa henkilökohtaista neuvontaa, retkillä teemme harjoitustehtäviä. Vaikka kurssi on maisemavalokuvaukseen keskittyvä, ovat valokuvauksen alkeet yhteisiä kaikelle valokuvaamiselle ja oppeja voi siis soveltaa muuhunkin kuvaamiseen.Odotan kurssia aikamoisen innoissani, on kiva tavata muita kuvaajia, saada opetusta ammattilaiselta ja mikä parasta oppia uutta ja saada uusia ideoita. Oletko joskus osallistunut valokuvauskurssille, mitä opit ja oliko kurssista itsellesi hyötyä ja jos koet että oli, niin millaista? Kurssi jolle olen ilmoittautunut koostuu kahdesta retkestä ja kahdesta ns.luokkatapaamisesta, viimeisellä kerralla käymme retkikuviemme tuloksia läpi ja myös kuvankäsittelyä, mikä sekin on minulle aivan uutta, sillä minä en ole harjoitellut sitä milloinkaan aiemmin. Kurssilta saamme luentomuistiinpanot joista voi kerrata kuvaamisohjeita myöhemminkin.


Tulette kuulemaan blogissa kunkin kurssipäivän jälkeen mitä kurssilla opin ja millaista oli osallistua tällaiselle kurssille ja millaiset fiilikseni olivat.


2 kommenttia:

  1. En ole osallistunut. Tykkään ns. itseopiskelusta. Olen katsonut varmaan kymmeniä, jos ei jo satoja videoita Youtubesta eri aiheista. Jokunen kirjakin tuli selattua alussa, mutta ne eivät minusta oikein olleet hyviä! Keksin itse paljon kuvaamista helpottavia niksejä, varsinkin makrokuvaukseen. Varsinkin siitä aiheesta ohjeet kirjoissa olivat sellaisia, että päättelin kirjoittajille monesti olleen aiheen varmasti aika vieras. Lintu- ja luontokuvaukseen videot ovat olleet parhaita. Välineet, asetukset, paikat ja muut niksit! Yksi suomalainen videokurssi oli hauskasti toteutettu. Siinä nuori heppu vitsikkäästi kävi läpi valokuvauksen perusjuttuja, mutta ymmärrettävästi ja käytännön esimerkein.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen täysin itseoppinut rohkeasti kokeilemalla ja kuvaamalla kuvaamasta päästyäni, mutta nyt on kiva monen kuvausvuoden jälkeen päästä ammattilaisen kurssille ja katsoa mitä vinkkejä ja ohjeita hänellä on antaa. Yhtäkään opetusvideota kuvaamisesta en ole koskaan katsonut, ammattilaisten kuvia kylläkin ja lueskellut useampaakin digikuvauskirjoja.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos