Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 9. maaliskuuta 2019

Mökkihöperyys nostaa päätään


Toivottavasti teillä oli eilen kiva naistenpäivä. YK tunnusti naistenpäivän virallisesti vuonna 1975, Suomessa naistenpäivä on ollut almanakassa 90-luvulta lähtien.  Meillä oli töissä lounasruokalassa huomioitu naiset herkkupöydällä, eli isolle pöydälle oli katettu paljon erilaisia makeisia, ai että kun lounaan jälkeen oli kiva kerätä itselleen jälkkäriksi vielä herkkuja. Työyhteisön miehetkin muistivat toivotella hyvät naistenpäivät;) Ihan itse ostin vähän lisää herkkuja itselleni kauppareissulla; mansikoita ja kuinkas muuten salmiakkia ja suklaata, että sellaista naistenpäivää täällä tuli vietettyä.
Ai niin ja ostin monta pussillista myös erilaisia kesäkukkien siemeniä, ne taitaa kyllä mennä tänä vuonna enimmäkseen mökille kylvettäviksi, vähän tänä aamuna huvitti jopa, kun mietin lumisateisena aamuna, että menee tässä nyt vielä tovi,  ennen kuin  pääsee kylvö/istutuspuuhiin ihan ulos, paitsi, että tänään aion kyllä laittaa tomaatit itämään, koska niiden esikasvatus on aloitettava viimeistään nyt!Sormet multaan ja siemenet itämään!!


Maaliskuussa ilmat vaihtelevat yleensä laidasta laitaan ja niin näyttää käyvän tänäkin keväänä. Meistä useimmat alkavat odotella toden teolla kevättä ja talvi pitää kuitenkin luontoa tiukasti yhä vielä  otteessaan, on koviakin pakkasia, tuulia, lumi/räntäsateita, liukkaita, väliin hurmaavia aurinkoisia kevätpäiviä ja toisinaan vihmoo vettä ja on harmaata, likaista ja ankeaa, vaan kaikki tuo vie meitä kokoajan lähemmäs kevättä ja eihän kukaan kuitenkaan ole voinut välttyä enää mustarastaiden ja talitinttien aamukonserteilta? Kevään odotus on tänä vuonna itselleni jotenkin ihan erityisen jännittävää ja mieluista, koska kuten olenkin jo kertonut minulla on paljon suunnitelmia mökkiä varten. Tuntuu suorastaan ihan haaskaukselta että mökki on ollut pitkään täysin vailla käyttöä, vaikka sellainen on. Ja se onkin ihan parasta, kun ei tarvitse odotella vaikkapa ihan uuden mökin rakentamista ja valmistumista(sellainenkin tietysti on erityisen mielkästä ja jännittävää), vaan kaikki on  jo valmiina, ei tarvitse kuin ryhtyä oleilemaan ja puuhastelemaan mökillä.


Maaliskuussa talitintit laulavat erityisen paljon se on varma kevään merkki...Näistä kuvissa on mielestäni jo havaittavissa kevään tuloa...


 
Maaliskuun kevätaurinko jo lämmittää, räystäät tippuvat ja lumet hupenevat


Minulle maalla oleminen ja mökkipuuhat ovat ihan tuttuja jo lapsuudesta, koska silloin meillä tuo mökki oli todella jatkuvassa käytössä. Tykkään puuhastella ja suunnitella, se on näin maaliskuulla ihan lempipuuhiani, teen listoja, muistilappuja, kiertelen kaupoissa ja kirppiksillä silmällä pitäen kaikkea mikä liittyy mökkeilyyn ja mietin mitä sinne pitäisi hankkia, mitä olisi kivaa saada sinne ja mitä kaikkea siellä tänä keväänä ja kesänä aiotaan tehdä, miten usein pääsemme sinne menemään, koska on riittävän lämmintä aloittaa tekemään sitä ja tätä, koska voi alkaa esim.maalailemaan. Tällaisia ajatuksia ja miettimisiä täällä pyöritellään tiuhaan tahtiin mielessä. Meillä etuna on sekin, että maaleja ja muita tavaroita saadaan säilytykseen lämpimiin tiloihin, koska  äitinihän siis asuu ympärivuotisesti tuolla maalla.


Luulen, että mökki saa innokkaat viikonloppu ja loma-asukkaat tuleviksi vuosiksi ja se lämmittää mieltäni myös, niin sen kuuluukin olla. Haaveilen nyt jo aamukahveista ulkona, kukkapenkkien ehostuksesta ja uusien perustamisista ja siitä edes pienestä "ryytimaasta", siemeniä on jo ostettuna tillit ja salaatit kesäkeittiöön omasta maasta, ai että!! Mökkisaunan löylyistä, grillailuista, sekä kesäruokailuista pihalla. Ensimmäisiä asioita joita toivottavasti pääsen jo ensi viikonloppuna tekemään on ottaa kuvia mökillä ja mökistä, sillä on kauhean monia asioita joita olisi helpompi suunnitella ja muistella kuvien kautta. Tiedän jo nyt, että puuhaa siellä tulee riittämään, mutta se ei kauhistuta tai ärsytä, enemmänkin tässä kohtaa saa kädet syyhyämään, että voi kun jo pääsisi toteuttamaan kaikkia suunnitelmiaan ja tekemään sitä ja tätä.


Kesän ulkomaan matkaa ei edelleenkään ole varattuna...saa nähdä viekö mökki lomaviikot? Jos kävisi niin, että tuleva kesä ei olisi yhtä upea, kuin viime kesä ja säät olisivat kovin sateisia, niin ehkä viikko tulee vietettyä jossakin takuuvarmasti aurinkoisessa ja lämpimässä, no se jää nyt nähtäväksi. Me/minä emme koskaan minun lapsuudessamme jättäneet säiden takia mökki reissujamme väliin , vaan takuuvarmasti auton nokka perjantaisin kääntyi kohti mökki matkaa, emmekä liioin lähteneet lomilta kaupunkiin, jos alkoi sataa, kuten monesti tietysti myös sattui. Meidän mökkeilymme ei ollut sää riippuvaista sorttia, ei sitten lainkaan.Tällaiseen mökkihöperyyteen on helppo luiskahtaa, mutta toisaalta on tämä muhinut ja kypsynytkin jo parisen vuotta mielessäni, että sikäli,  ei tämä nyt mikään ihan hetken hairahdus todellakaan ole. Muistini varaan en ideoita, suunnitelmia ja toteuttamista vaativia asioita kuitenkaan jätä, vaan sen verran järjestelmällinen (lue: kaukaa viisas) vaan olen, että olen jo tehnyt ns. mökkikirjan , minne vien ajatukset, suunnitelmat, muistutukset ja kaiken muun mökkiin liittyvän, se toimii ikään kuin päiväkirja/muistivihko tyyppisenä ja ajatusten ylöskirjaamis paikkana, silloin ei unohdu mitään oleellista ja asiat konkretisoituvat järjestelmällisesti kirjan sivuille, mistä niihin on helppo palata ja tarkistaa eri asioita. Sillä jos jotakin unohtaa, ei sitä niin vain pääsekkään heti hakemaan, sillä kylässä missä mökki on, ei ole kauppaa...ei liioin mitään muitakaan palveluita eli jos kauppareissulta jotakin oleellista unohtaa, olet ilman seuraavaan kauppareissun asti. Lähimmälle kaupalle matkaa tulee n. 12-15 kilometriä, joten jokainen kauppareissu tulee suunnitella huolella ja tehdä se ostoslista.
Aurinkoista viikonlopun jatkoa!!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos