Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Ideat yksiin kansiin-leikekirjan aloitus

Usein ihania lehtiä selaillessa ja lukiessa tulee inspiroiduttua kauniista kuvista, mukavista resepteistä tai innostuttua hyvästä ideasta, mutta kun asia tulee seuraavan kerran mieleen on kyseinen lehti jo päätynyyt lehtiroskikseen tai tullut annettua eteenpäin jollekulle toiselle ihasteltavaksi ja idea, resepti tai inspiraation lähde kadonnut sen sileän tien, niin minullekin on käynyt toisinaan. Tänä keväänä kun se mökin uudellenn käyttö on ollut jo täällä blogissakin esillä useampaan otteeseen, niin innostuin käymään ystävättäreltäni saamiani lehtiä läpi ja leikkelemään hyvät ja toteuttamiskelpoiset ideat ja reseptit, sekä jutut ja kuvat talteen ja siitä se sitten lähti toteutukseen; leikekirja.
Itse leikkelin sellaisisia kuvia, juttuja, ideoita ja reseptejä jotka koin mielenkiintoisiksi ja mahdollisiksi toteuttaa kotona tai mökillä. Leikekirjaksi valikoitui kovakantinen lähes käyttämätön  vanha muistikirja. Kirjan kannet ovat mustat, joten niihin oli keksittävä jotakin kivaa piristykseksi. Selailin jo leikkaamiani kuvia ja valitsin niiden joukosta mieleiset liimattaviksi kirjan kanteen. Kirjan ensimmäisille sivuille kirjoitin itse vähän ajatuksia millaisena kirjaa tulen käyttämään ja mihin tarkoitukseen sitä olen alkanut tehdä, vuosiluku oli mielestäni myös oleellinen, koska ajan saatossa asiat tuppaavat unohtumaan ja jälkeenpäin on kiva tietää mitä milloinkin vaikkapa mökillä on tehty.


Omaan kirjaani valikoitui aika sekalaisia kuvia ja sellaisena sen aijon pitääkkin, toki samaa aihetta käsittelevien juttujen yhteyteen valikoituu juuri siihen teemaan sopivat kuvat, ideat ja reseptit. Jos haluaa noudattaa kirjan teossa jotakin tiettyä teemaa, järjestystä tai muuta itselleen sopivaa aihepiiriä kannattaa silloin kuvien, ideoiden ja reseptien keräämisessäkin keskittyä juuri niihin aiheisiin. Silloin omasta kirjastakin tulee selkeä kokonaisuus, mutta kirjan teossa mielestäni oma luovuus ja idearikkaus ja sen tekemisen hauskuus ovat kuitenkin avainasemasssa, eikä kirjan tarvitsekkaan olla kuin kirjakaupasta saatavat valmiit teokset, vaan tarkoitus onkin, että kirjastasi tulee myös sinun näköinen.Kirjaa kannatta pitää mukanaan muistiinpanoja varten, koska silloin sitä tulee myös käytettyä ja ajatukset ja ideat taltioituvat kirjasi sivuille juuri silloin kun ne bongaat.


Oma kirjani on nyt aloitettu ja ensimmäiset sivut siitä on täytetty, kuvin, ideoin ja reseptein ja sekaan joukkoon olen liimannut sopivia tekstejä tai kirjoittanut omia ajatuksiani. Kirja on nyt lähtenyt liikkeelle mökki leikekirja teemalla ja keväästä ja siihen liittyvistä asioista ja jatkuu sitten varmaan aikalailla vuoden aikojen mukaan, mutta katsotaan miten kirja edistyy jatkossa, alku innostukseni on ainakin kova, kirjan tekeminen on mukavaa puuhastelua ja ajankulua. Sen täydentäminen sopii erinomaisesti sadepäivien ratoksi.


Onko sinulla käytössäsi joku vastaavanlainen kirja, muistivihko tms?? Tällainen soveltuisi myös hyvin istutus/kasvatus/hoito yms kasveille, kukille ja vihanneksille muistiinpano ja säähavaintokirjaksi ja miten ja milloin mitäkin on laitettu itämään, millaista satoa tuli, epäonnistuiko joku kasvatuksessa yms...vuosien saatossa saisi aika hyvän kuvan mitä kannattaa viljellä ja mitä taas ei, remontin tekijälle tai rakentajalle myös oivallinen työkalu kaiken muistamisen tueksi, tällaisesta leike/muistikirjasta on moneksi, kokeilkaa vaikka;) Ideoita eri teemoillahan on ihan loputtomasti!!


Ihanaa ja toivottavasti jo aurinkoista alkavaa viikkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos