Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 4. helmikuuta 2019

Tuiskua, helistää ja vettä

Helmikuu helistää...

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä alkoi kunnon lumituisku ja sunnuntai aamuun mennessä olikin kinostanut paikoitellen oikein kunnolla ja tuuli viuhui nurkissa, aamupäivän aikana sää muuttui kuitenkin melko märäksi ja iltapäivällä tuli jo ihan silkkaa vettä. Helmikuussa sanotaan helistävän ja vanha sanonta juontaa juurensa siihen, että helmikuussa on usein ne vuoden kovimmat pakkaset. Minulle alkaisi kyllä jo tämä talvi vaikka riittää...vaikka talvesta pikkupakkasineen ja puhtaine lumineen toki pidänkin, mutta nyt on täällä etelässäkin saatu nauttia molemmista ja meidän taloyhtiössä ei tuo auraus tahdo toimia ennen iltaa tai seuraavaa päivää milloinkaan ja kun useamman lumisateisen yön jälkeen työmatkojen aikana tulee liki kolme kilometriä kahlattua yhteensä umpihangessa töihin mennessä ja sieltä palatessa kun ei kotipihaa, eikä liioin jalkakäytäviäkään ole ehditty aurata, ymmärrän toki, että tilanne on vaikea ja kun yks kaks lunta sataa runsaasti,  eikä kalustoa ja auraushenkilöstöä vain riitä joka paikkaan, mutta tilanne on ollut sama yhtiössämme jo useamman vuoden, eikä se enää oikein jaksa edes naurattaa.


Iltaa kohden vesisateen vuoksi alkoi maassa olla jo melkoisesti loskaa, itse kävin kauppareissulla ja satoi ihan  puhdasta vettä ja jos taas huomenna on tulossa lisää lunta/räntää,  niin saamme todennäköisesti liukastella...tarkkana saa siis olla, jos kävellen matkaansa taittaa, tänäänkin oli melkoisen liukasta. Viikonlopulla meni aika iso pala päivästä tutustuessani uuteen läppäriini ja olen "aika pihalla" vieläkin tämän kanssa;) ei ole ihan helppoa vaihtaa lähes samaan aikaan sekä uuteen puhelimeen, että läppäriin, tulee kapasiteetille vähän yli kuormaa, kun en mikään varsinainen "nörtti" ole. No eiköhän näistäkin vielä ihan kelpo kavereita tule, puhelimen kanssa pärjäänkin kyllä jo, vaikka ensin sekin tuntui oudolta;)


Jahans ja kuvatkin näyttävät nyt sitten siirtyvän...ainakin puhelimesta ?? Kyllä tämä tietotekniikka on kummallista!


Tänään oli töissä mielenkiintoista, pääsin tutustumaan alueeseen, joka oli itselleni tuiki tuntematonta aluetta. On aina hienoa tutustua johonkin sellaiseen mitä ei itse ole koskaan tehnyt, tutustua sellaiseen mitä joku muu tekee työkseen. Automaatio on tullut monille työpaikoille, eikä vain korvaamaan ihmisen työpanosta, vaan myös helpottamaan työntekijöiden työskentelyä ja vapauttamaan heitä  työkykyä liiallisesti rasittavista tehtävistä. Nykyään ihmisten työoloihin ja työturvallisuuteen panostetaan yrityksissä myös paljon ja se on ihan loistava juttu. Ihmiset pääsevät itse jopa suunnittelemaan työvälineitä ja työhön liittyviä apuvälineitä.Aika hienoa, että ollaan jo helmikuulla, kun piiitkä tammikuu on vihdosta viimein selätetty ja hei kevät etenee...nyt odotellaan niitä kauniita aurinkoisia kevätpäiviä, lumet sulaa pikkuhiljaa, räystäät tippuvat ja aurinkolaseille tulee käyttöä.MUKAVAA VIIKOA JATKOA, TOIVOTAAN ETTÄ PAISTAA!!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos