Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 2. helmikuuta 2019

Paikalla tauon jälkeen

Täällä ollaan taas tauon jälkeen...

Hei vaan, viikko ilman tietsikkaa on ollut kuulkaas suoraan sanottuna aika piinaavaa, vaan nyt on upo uusi kone ostettu ja ihan tänä aamuna, joten vihdoin pääsen päivittämään tänne blogin puolelle kuulumiset. Tuntuu vähän hassulta jopa tunnustaa, että kyllä sitä aika kiinni näissä vempaimissa vaan on...postaan suhteellisen säännöllisesti ja ainoastaan lomat tai matkat ovat olleet omalla kohdallani niitä tauon paikkoja, mutta nyt tauko johtui siitä, että lainassa oleva kone oli palautettava ja oman uuden koneen hankinta tuli ajankohtaiseksi.Oli opiskeltava mitä ominaisuuksia haluaisin/tarvitsisin uudelta koneeltani ja hinta oli tietysti myös mietittävä ja käyttötarkoitus. Aika "summamutikassahan" sitä ostoksille lähti...oli minulla tiedossa sen verran, että pitää olla riittävästi muistia ja soveltua kuvien käsittelyyn ja käyttöjärjestelmä, siinä ne tärkeimmät kun tämä nainen lähti kaupoille. Mielestäni pärjäsin kuitenkin ihan hyvin, kone löytyi omaan budjettiini sopu hintaan  ja Office paketin ostin lisäksi, koska se ei koneeseen sisältynyt ja voilaa, täällä sitä nyt bloggaillaan. Tämä on kolmas uutena ostamani kone, minulla on ollut tabletti, sekä läppäri aiemmin.

Tällä viikolla oli tarkoitus varata myös ensi kesäksi matka ja eilen kävin näöntarkastuksessa ja kuten arvasinkin oli näössä tapahtunut sen verran muutosta, että edessä on myös parisen vuotta hankkimieni lasien tilalle uusien osto.Työpaikan vaihdoksen myötä tuli mahdollisuus uusia myös puhelin, koska uudessa työssä on puhelinetu mahdollisuus, jota päätin hyödyntää, aiempi kännykkäni oli Honor, josta pidin paljon ja siinä Android, mutta uusi puhelimeni on nyt iPhone ja käyttöjärjestelmä muuttui, voitte arvata että ensi alkuun oli outoa totutella uuteen luuriin!! Niiden  silmälasien hankinta onkin sitten seuraava projekti, jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua;) nimittäin olen jo miettinyt millaiset lasit haluan ja aion vihdoinkin hankkia myös aurinkolasit vahvuuksilla, koska inhoan sitä jatkuvaa lasien kanssa pelleilemistä, kun pitää vaihdella silmälaseja ja välillä taas aurinkolaseja. No joka tapauksessa pitää käydä valitsemassa ja katselemassa malleja.

Tässä ehti jo kuukausikikin vaihtua, helmikuulla ollaan ja kevään odotus kiihtyy, vaikka lunta tuntuu satavan aina vaan lisää ja lisää, minulle alkaisi jo riittää, vaikka tykkäänkin, että sitä talvella on. Kuvaamassa olen viimeksi käynyt viime viikonlopulla, illat menee nopeasti ja sen kyllä olen viime viikon aikana havainnut, että valoisuus on lisääntynyt, iltapäivällä on jo pitkään ihanan valoisaa, ellei nyt satu sitä lunta satamaan ihan kauhesti ja edesauttaahan tuo lumen määräkin, että on valoisaa myöhempään, niin mukavaa. Tammikuu on pitkä kuukausi, joulun jälkeen arki on silloin taas alkanut ja moni haaveilee jo seuraavista lomista, talviloma tai pidemmistä vapaista, jotkut  miettivät jo kesälomia, kuten minäkin siinä mielessä, olen pohtinut minne haluaisin kesällä matkustaa...

Kaupunki -ja rantaloma olisi ehkäpä se mieluisin vaihtoehto ja viikko riittää...olisipahan sitten ainakin viikon verran varmaa aurinkoa ja lämpöä, jos nyt varaisi kesäksi matkan, kun koskaan ei voi tietää millaisen kesän saamme? Mitään en siis toistaiseksi ole varannut, muitta olen tutkinut vaihtoehtoja kuitenkin. Onneksi kysyin työpaikkaa vaihtaessani lomista, koska ellei olisi sopparin kirjoitus vaiheessa muistanut asiaa ottaa puheeksi, ei olisi ollut lainkaan varmaa, että lomaa olisi saanut, mutta kaukaa viisaana älysin onnekseni asiaa kysyä ja soppariin on asia merkitty, että saan pitää loman. Viikossa ei ole siis täällä mitään erikoisempaa tapahtunut. Töissä opin päivittäin uusia aiemmin tuiki tuntemattomia juttuja, mikä on tietysti kivaa ja kuten sanottu myös vähän pistää mietityttämään, että omaksunhan ja opinhan nyt varmasti riittävän nopealla termmolla niin paljon, mutta apua ja tukea kyllä on tarjolla, eikä kukaan uudelta kolleegalta mitään epärealistisia suorituksia onneksi odotakkaan;)

Mitenkäs siellä helmikuu on lähtenyt käyntiin? Onko uuden vuoden lupaukset pysyneet mielessä, vai ovatko vain haihtunut muisto enää? Minä yritän itseäni silloin tällöin niistä muistutella ja toistaiseksi ollaan ihan hyvällä mallilla, toivottavasti asiat pysyvät jatkossakin mielessä. Nyt kun sain vihdoin kirjoitettua tämän postauksen, niin ongelmaksi muodostuikin yllättäen kuvien lataaminen sitten postaukseen...katsotaan miten tämä ongelma selätetään?? En selättänyt ainakaan vielä, joten tämä postaus tulee eetteriin nyt ilman kuvan kuvaa...huomenna paremmalla onnella?

Mukavaa viikonlopun jatkoa!!

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle tietokoneelle! Tein omalle vanhalle läppärilleni "puhdistuksen" ja hävitin turhia kuvia todella monta tuhatta. Nyt on taas tilaa. Hyvin toimii, vaikka vm. 2014. No, varan vuoksi katsoin jo uusia koneita. Vaikeinta oli löytää kohtuuhintaista, jossa vähintään se 500 Gt muistia, kuten tässä vanhassa. Uuden puhelimen hankin lokakuussa, että sitä ei lienee vähän aikaan tarvis. Toisaalta on mukava puljata uusien laitteiden kanssa, mutta onhan siinä aina hommaakin, vai mitä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos;)Toisaalta uusiin laitteisiin tutustuminen on kivaa....joskin välillä vähän haasteellistakin;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos