Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 1. tammikuuta 2019

Uuden alku

 

Oikein hyvää vuoden 2019 ensimmäistä päivää teille ihan jokaiselle, toivottavasti vuoden vaihtuminen meni iloisissa ja mukavissa tunnelmissa.


Itse olin vielä vähän flunssainen, joten hyvin rauhallisesti kotona vaihtui vuosi täällä, sen verran kuitenkin on aina kiva vuoden vaihdetta juhlistaa, että terassilla ja etuovella pitää olla valoja ja kynttilöitä lyhdyissä ja hyvää syötävää tarjolla. Sää muuttui pilvisestä pikkupakkasesta iltaa ja vuoden vaihtumista kohden tuuliseksi, lämpötila kohosi ja alkoi sataa räntää ja nyt on muutama plus aste ja lumi sulanut ja ollaan vuoden 2019 ihka ensimmäisessä päivässä, heipat siis edelliselle vuodelle ja tervetuloa tämä uusi.Monille vuoden vaihtuminen on aina ikään kuin uuden alku, voi aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Vuoden vaihtumiseen liittyy usein myös jonkinlaisten omien ajatusten selkeyttäminen ja niiden uuden vuoden lupausten tekeminen tai vaihtoehtoisesti tekemättä jättäminen, ihan kuten kukakin haluaa. Vaikka paljon oli puhetta rakettien ampumisen rajoittamisesta juuri ennen uutta vuotta, niin ainakin täällä meillä päin niitä kyllä ammuttiin mielestäni yllättävänkin paljon, mutta säädetyissä aikarajoissa ja kaupunkimmehan järjesti tänä vuonna ilotulitusten sijaan lasershown, paikanpäälle emme menneet, mutta tv:stä ja videolta katsellen näytti ihan kelvolliselta ja oikein hyvältä vaihtoehdolta juhlistaa vuoden vaihtumista.Toinen asia josta on viime aikoina puhuttu paljon on muovi, ja tämän asian eteen meistä ihan jokainen voi mielestäni tehdä edes jotakin. Ottaa kauppaan mukaansa kangaskassin ja kerätä hedelmät kestokassiin/pussiin ja kierrättää kotitaloutensa muoviroskat, tässä on oikein helposti toteutettava ja arkeen sopiva uuden vuoden lupaus meistä ihan jokaiselle. Itse olen kierrättänyt muovit kotitaloudessamme jo puolisen vuotta, eli siitä asti kun meille tuli sitä varten taloyhtiöön oma muoveille tarkoitettu roskis. Pyrin välttämään muovikassien ostamista ja ottamaan kauppareissuille kestokasseja mukaan aina kun vain suinkin muistan.Kolmas asia johon jokainen voisi kiinnittää enemmän huomiota omassa arjessaan on se, että oppisi olemaan onnellinen ja tyytyväinen kaikesta mukavasta ja kivasta mitä omalle kohdalleen on saanut ja arvostamaan ihan perusasioita, sillä välillä tuntuu, että havittelemme ja unelmoimme epärealistisia, unenomaisia kummallisuuksia, opitaan nauttimaan aurinkoisesta päivästä, hymystä, ihmisistä ympärillämme; perheestä, ystävistä, kavereista, viikonlopuista, työpaikasta, ystävällisistä sanoista, halauksista ja kaikesta jota saatamme pitää ihan itsestään selvyyksinä. Enkä tässä nyt hae mitään sellaista,  etteikö unelmia pitäisi olla tai ettei pitäisi unelmoida, tottahan toki saa ja pitääkin, vaan sitä, että opittaisiin elämään myös tässä ja nyt, eikä vaan sitä sitku elämää, jota niin  moni elää.

Huomenna alkaa sitten taas se arki;) ja tiedättekös mitä...minä odotan sitä oikein innolla!!

Pirtsakkaa vuoden alkua teille kaikille!!

 
 
Jos tilastoja on uskominen niin tämä on 801. postaukseni;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos