Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 12. tammikuuta 2019

Tammikuussa kesä mielessä

 
Lauantai

Ihanaa lauantai, kiva heräillä aurinkoiseen aamuun tai no... silloin kun minä raotin silmäluomiani, ei ihan aurinkoa vielä ollut havaittavissa, mutta kunhan aikaa siitä ehti vähän kulua, niin kaunis aamurusko ja pikkupakkanen, siis loistava aamu ja vielä vapaapäivä, voisiko sitä enempää edes aamultaan toivoa? Minä olin sopinut tapaavani ystävättäreni kahvittelun merkeissä, samalla palautin kirjoja kirjastoon ja haahuilin hetken alennusmyynneissä...joita näytti edelleenkin olevan? Minun ilonani kukkarossa oli lahjakorttini, jota olenkin ahkerasti hyödyntänyt alennusmyynneissä, olen tehnyt monia hyviä löytöjä.


 
Ajatukset jo kesässä

Vuotuiset Matkamessut ovat jo ihan pian, nimittäin 18-20.1.2019 Helsingin Messukeskuksessa ja ainakin minua mietityttää jo nyt ensi kesä...minne reissata ja jos, niin minne?? Kohteita joita on pyöritellyt mielessään vuosia on minulla ainakin useita, oman loman ajankohta vain ei välttämättä osu juuri kaikkiin niihin parhaimpaan ajankohtaan ja osaan ei taas kesällä kannata lähteä, osaan taas ei talvella ja kotimaan viime kesää muistellessa, ei välttämättä kesälläkään olisi tarvis lähteä yhtään minnekään...tosin kesälle on jo nyt mietittynä mökkeilyä. Viime kesä oli huikea, mutta tulevasta ei kukaan voi tietää?


Niin tämä mökkeily...mökki on, eikä se ole ollut aktiivikäytössä piiiitkään aikaan, mutta jo viime kesänä ja syksyllä asiaa vähän lämmiteltiin ja nyt tulevana kesänä on tarkoitus herätellä mökkeily uuteen kukoistukseensa;) Aloitin jo loppukesästä katselemaan kirpparilla ja kotona tavaroita sillä silmällä, että mitkä näistä siirtyvät mökille tai kirpparilla kierrellessäni ostin tarvittavia astioita mökille vietäväksi, petivaatteita, makuupussit, tyynyjä, verhoja yms.yms tuli jo mökille vietyäkin syksyllä kotoa. Keväällä pitää kutsua nuohooja tarkistamaan tulisijat, hormit ja piiput, että uskaltaa mökkiä lämmittää. Mökki on onneksi sähköistetty. Jääkaappi pitää uusia ja pientä nikkarointia ja pihan siistimistä on ainakin kevät ja kesähommiksi tiedossa...kivaa, nyt jo sormet syyhyävät ja olisi kiva päästä jo puuhiin.


Mökille olisi huippu ihanaa saada myös soutuvene ja sellaista aletaankin varmasti jossakin kohtaa myös myynti ilmoituksista etsimään, pitäähän sitä soutelemaan, ongelle ja eväsretkelle saareen kesällä päästä;) On tosi mukavaa suunnitella ensi kesän mökkijuttuja ja niitä kuulkaa riittää mielessä vaikka ja minkälaisia... Kukkapenkit on vuosien saatossa kadonneet tai kasvaneet umpeen, marja-ja muita pensaita voi ja pitää karsia. Kasvimaa olisi kiva laittaa, mutta kastelu on ongelma, tosin meillä on omasta takaa ehkäpä kyllä kastelija,; äitini,  joka siis asuu mökin naapurissa;) Mökille pitää myös ostaa ainakin joitakin uusia puutarhakalusteita.

 
Minä olen tottunut koko lapsuuteni ja nuoruuteni mökkeilemään, sillä olimme tuolla mökillä kaiket vapaa-ajat, tykkään puuhastella ulkona ja olla luonnossa, että sikäli tämä on minulle varsinainen paluu mökkielämään heti keväällä;) Että tällaisia keväisiä/kesäisiä ajatuksia sitä täällä on päässä jo viime kesästä asti pyöritelty ja nyt ne ovat muuttumassa konkretiaksi , täytyy toivoa, että kevät on sitten tänä vuonna aikaisessa ja kesä vähintäänkin yhtä ihana kuin viime kesä;)

 
Hyvää viikonlopun jatkoa!!


3 kommenttia:

  1. Tähän aikaan vuodesta on kiva tehdä kesäisiä suunnitelmia :) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Suunnittelen kesälomalla matkaa siskoni kanssa. Se riippuu nyt siitä, saako sisko loman reissun aikaan! Varauksia ei uskalla tehdä ennen sitä! Toisaalta odotan reissua innolla, mutta mun koti-ihminen kuiskuttelee korvaan, että kotona aina paras!! :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti pääset siskosi kanssa yhteiselle kesälomamatkalle! Kyllä sitä kotona aina ehtii olla, reissu vaikka vain pienikin, piristää ja matkasta jää aina muistoja.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos