Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Nuutti vie joulun ja piparin purijalle tulee stoppi

Nuutti tulee, oletko valmistautunut??

Nuutin päivän iltaa vaan kaikille, tänään vihdoin pääsin kuvailemaan, sää tosin ei ollut eilisen kaltainen aurinkoinen. mutta se ei minua haitannut yhtään, päivän kävelytavoite 10 000 askelta ylittyi mukavasti ja nautin jok`ìkisestä askeleesta ja kuvasta jonka sain otettua, Tapaninpäivänä alkanut sitkeä flunssa on vihdoin selätetty ja pääsin kunnolla ulkoilemaan ja siitä olen huippu iloinen!! Jokos siellä on joulut pakattu pois ja piparit syöty viimeistä murua myöden? Meiltä löytyy vielä muutamia pipareita, vaikka minä olenkin yhteisen hyvän vuoksi suorastaan uhrautunut ja popsinut vähän joka kahvikupposen kaverina myös joululeivonnaisia,;) Onneksi olen ollut niin ahkera, että vihdoin se homma jo lähenee loppuaan ja hyvä niin sillä tätä menoa en kohta enää varmaan mahtuisi vaatteisiini!!


Voi olla, että lähiviikkoina  ei paljon kuvia tule otettua, koska on ilmeisesti luvattu lunta lisää ja olikohan niin, että pakkasetkin kiristyvät? Vaikka säät ovat tietysti pukeutumiskysymyksiä, mutta kovassa pyryssä ei kuvaaminen luonnistu, eikä ihan kamalan kovalla pakkasellakaan pitkää aikaa tee mieli kuvailemassa viipyä. Tämä tämän päiväinen ulkoilu ja kuvaamaan pääseminen, jälleen kerran kyllä todistivat sen, että luonnossa liikkumista kameran kanssa on ihan parasta vapaapäivän viettoa...no onhan sitä muutakin tullut puuhailtua kuin linssin läpi tuijoteltua. Ihan vihon viimeiset jouluun liittyvät jutut on nyt laitettu pois, viimeisimpinä oli vielä valokranssi ulko-ovesssa ja kynttelikkö ikkunan välissä, vaan eipä ole enää ja iso pyykkivuorikin tuli pestyä, että on sitä edes jotakin kotitöitäkin tullut tehtyä.


Vihdoinkin kuvaamassa
 
Tänään tuli kuvattua minulle aika tyypillisiä talvikuvia merenrannalta, jäätä, lunta ja maisemia, jää monimuotoisuudessaan viehättää ja voisin viettää tuntitolkula aikaa meren ja/tai järvenrantamilla erilaisia jään muodostamia taideteoksia kuvaillen. Tänään oli sikäli hyvä päivä olla kuvaamassa, että pakkanen laski mukavasti, eikä tuullut lainkaan, ei tullut kylmä,  kuten usein vähän tuppaa käymään, jos on kovin tuulista ja rannalla kuvailee. Luin eilen jonkun mainoksen matkamessujen yhteydessä, joka oli valokuvauskurssi pohjoisessa kesäkuun lopulla, innostuin siitä ihan tosissani, En ole tehnyt mitään asian hyväksi, enkä edes tutkinut kurssin ohjelmaa, hintaa tms.mutta ajatus tuollaisesta kurssista sai välittömästi mielenkiintoni heräämään...taidanpa tutkia kurssin sisältöä  vielä vähän takemminkin.


Viime kesänä täydensin vähän kuvauskalustoani secondhand putkella, tutun kautta, mutta mieleni tekisi ja tekee laajakulmaa ja kunnon zoomia, harmikseni molemmat vaan ovat melkoisen hintavia hankintoja. Tuppaa tuo hankintalista mitä mieli tekee vaan kasvamaan kasvamistaan, mutta saahan sitä haaveilla, eikä se muuten maksa mitään! Ja voihan sitä ostaa käytettynäkin, kunhan tuntee tuotteet ja pääsee kokeilemaan, ennen ostopäätöstä, siten voi kalliitakin hankintoja saada huokeammin, usein joku joka on päättänyt ostaa uuden kameran tai peräti vaihtaa merkkiä, laittaakin sitten sopuhintaan vanhan kalustonsa myyntiin, tutkiskelen silloin tällöin myytävien kameroiden sivuja ja tutkailen tarjontaa, mutta niissäkin pätee sanonta; Nopeat syövät hitaat, laadukkaat tuotteet, hyvään hintaan ovat tietysti harrastelijoiden keskuudessa haluttuja ja menevät nopeasti kaupaksi.


No niin,  tänään sitten on joulut ohi, kun Nuutti vie joulun pois ja viimeinkin on palattava ruotuun ja mietittävä edes vähän että mitä sitä mättää suustaan alas. Ihminen tuppaa vaan olemaan tapojensa orja ja saavutetuista eduista ei vatsa ja sokerihammas mielellään tietenkään luopuisi, vaan pakkohan se nyt vaan on. Tässä kohtaa ei voi yhtyä edes laulun sanoihin: voi kunpa joulu ois ainainen! Mutta uusi viikko, tammikuu puolessa välissä on oikein loistava aika palatakin jo ruotuun.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!!
 

 


2 kommenttia:

  1. Yritän tässä keräillä joulukoristeet tänään vielä kasaan. Päivä meni reissunpäällä. En oo vieläkään jouluun kyllästynyt, mutta kai se on nyt vaan pakattava pois!

    VastaaPoista
  2. En minäkään hevillä joulukoristeluihin kyllästy, mutta kyllä se viimeinen päivä korjata joulu kotoa pois on tämä Nuutinpäivä minulla, aloittelin hommaa jo Loppiaisena pikkuisen ja pikkuhiljaa jotakin lähti laatikoihin ja tänään sitten ne víimeisetkin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos