Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 19. tammikuuta 2019

Milloin olet onnellinen?

Onnellisuus

Milloin sinä olet kokenut olevasi onnellinen, mitä onni on ? Minä koin tänään ulkoillessani onnellisuutta, pysähdyin oikein miettimään sanaa onnellisuus ja sitä tunnetilaa ja mikä tekee onnellisen olon. Onnellisuutta voi tuottaa niin monet erilaiset asiat, onni on monimuotoista ja se voi olla olotila, hetkellinen tuntemus tai kokonaisvaltainen tunneryöppy.


Onnea voi kokea, aistia sekä tuottaa. Useimmat meistä tai toivottavasti ihan jokainen,  on edes joskus kokenut olevansa onnellinen. Olisihan se mukavaa jos kokisi olevansa ihan onnellinen useimmiten. Jokainen on oman onnensa seppä, niinhän sitä sanotaan ja onhan tuossa vanhassa sanonnassa ihan totuuden siemen mukana, sillä kyllä se niin taitaa olla, että viimekädessä kukin määrää itse omasta onnellisuudestaan, ei voi olettaa että meidän onnellisuutemme voisi jotenkin olla muiden varassa. Onnekas se jos vielä plussana saa kokea muidenkin taholta onnea. Onnea  varmasti jokainen mielellään myös jakaisi.


Toivotammehan me onnea syntymäpäiväsankareillekin, suorituksista ja saavutuksistakin onnitellaan, uuteen kotiin toivotetaan onnea, kuten lapsen syntymästä, naimisiin menosta, kihloista ja monissa monissa muissa yhteyksissä. Mistä se onni sitten oikeastaan syntyy ja voiko onnea tavoitella tai rakentaa? ja toisaalta voihan sitä olla myös onneton ja taatusti jokainen on senkin tunnetilan joskus elämässään kokenut. Onnellisuus on ihan varmasti tunnetila, onnellinen ihminen on positiivinen, luo ympärilleen hyvää fiilistä ja huokuu elämänmyönteisyyttä.


Onnellisuus on jonkun mukaan sitä, että elämä on hyvä, omien tekojen lisäksi onneen vaikuttaa myös se miten muut sinua kohtelevat, osata olla tyytyväinen siihen mitä itsellä on ja kaikki varmasti ovat kuulleet myös sen, ettei raha tuo onnellisuutta. Me pidämme monia asioita ihan liian itsestään selvyyksinä ja unohdamme sen tosiasian, että onnikin voi olla katoavaista ja voin vakuuttaa, että jos niin käy,  sitä tuskin voi olla huomaamatta.Minun onnellisuuteeni vaikutin osittain ihan itse tänään; olin vakaasti päättänyt ulkoilla tänä viikonloppuna ja lähdin toteuttamaan päätöstäni, hyppäsin bussiin ja huristelin kohti kohdetta josta olin päättänyt lähteä kävelylle, ilma oli aika pilvinen, mutta luotin siihen, että aurinkokin tulisi esiin ja pakkasen oli ennustettu laskevan aamun lukemista päivän mittaan. Puhkuin suorastaan intoa, kun hyppäsin pois bussista ja kaivoin kameran repusta valmiina kuvailemaan...Talvinen luonto on kaunis ja kuvauskohteita löytyy vaivatta. Etenin pitkin rantaa, välillä upeaa taivasta  ja meren jäätä ihaillen ja kuvia napsien. Oli minulla takaraivossa tietysti suunnitelmakin...reittini lopussa on kiva kahvila joka joulutauon jälkeen on jälleen avoinna.


Päästyäni perille ja istuuduttuani kahvilan pöytään kahvikupposeni ja täytetyn croisanttini kanssa alkoi aurinko ulkona paistaa pilvien lomasta ja minä olin onnellinen siinä istuessani, aurinko lämmitti mukavasti ja kahvilan takassa loimusi tuli. Täydellinen onnellinen hetki, kahvilan täytti iloinen puheensorina ja kukin ulkoilija nautti kahvilan antimista ja pikku lepohetkestään ulkoilun lomassa, olipa avannossakin joku jo aamutuimaan käynyt uiskentelemassa ja hakenut sieltä itselleen onnen ja hyvänolon tunnetta.Minä jatkoin paluumatkalleni mukavan kahvihetkeni jälkeen ja ihmisiä alkoikin olla ulkoilemassa jo melkoisesti, aurinko ja laskeneet pakkaslukemat houkuttelivat ihmiset nauttimaan  kauniista talvisesta päivästä ulos.

Onni oli tänään ihana ulkoilu talvisessa luonnossa!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos