Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 17. tammikuuta 2019

Kadehditko muita ja miksi?

Sanotaan, että kateus vie kalatkin järvestä, myönnätkö joskus kadehtineesi?? Pysähdyin tänään pohtimaan kateutta ja sitä, että miksi kadehdimme, vai kadehdimmeko? Jos mietitään kateutta ja mikä sitä aiheuttaa, niin onko kateuden kohde aina materiaa...tuskinpa,  voi kadehtia niin monia eri asioita, toisen poikkeuksellista taitoa, kauneutta, onnea (kauheaa, jos sellaista tapahtuu, mutta aivan varmasti niinkin tapahtuu) varallisuutta, tai ihan vaan ylipäätään toisen menestystä, elämän hyvin sujumista, vaurastumista tai lähestulkoon mitä tahansa mistä itse ei mielestään ole päässyt nauttimaan tai osalliseksi.Sanotaanhan sitä niinkin, että joku on syntynyt kultalusikka suussaan ja kaikki me ollaan kuultu sanont; että hänhän nyt on varsinainen Hannu Hanhi, eikös vaan? Kateus ei ole kovin haluttu taipumus/ominaisuus ja jos joku vilpittömästi myöntää kadehtivansa toista, ei sitäkään oikein hyvällä katsota. Tuntuu jotenkin kovin absurdilta, että jo aivan pieninä lapset melko nopeasti oppivat jo  kadehtimaan, vaikkapa toisen lapsen leluja, teininä vaatteita tai ulkonäköä, aikuisina, menestystä työelämässä, urakehitystä, onnea rakkaudessa, lapsia, terveyttä,,,iik tämäkin tuntuu pahalta...ja sitä onnea, mutta uskokaa tai älkää myös toisen valokuvia kadehditaan myös, kyllä!! Luin tänään nimeltä mainitsemattomasta julkaisusta tunnetun bloggaajan  Instagram kuvista, että ne ovat suositussa lomakohteessa ohjatulla/opastetulla kuvausretkellä otettuja ja tarkan ohjeistuksen tuloksena  saatuja!!!


Siis mitä??? Onko joku todella keksinyt, että ihmiset matkustavat suosittuihin kohteisiin "vain" saadakseen ikuistettua itsensä jonkun tietyn maiseman, raunion  tai luonnonoikun kohdalla ja he räätälöivät tällaisia kuvausretkiä, ohjeistavat kuvausasennot, asujen vaihdot yms, jotta maksava turisti saa haluamansa kuvat julkaistavikseen omissa somekanavissaan, siis todellako??No liikeideanahan tämä on tietysti varmasti melko oiva, turistithan haluavat niitä kuvia ja ovat valmiita jopa menemään äärimmäisyyksiin asti saadakseen juuri parhaan mahdollisen otoksen...mitä tästä kaikesta oikein pitäisi ajatella?? Oletko itse nähnyt jonkun Instassa huikeita lomakuvia paratiisirannoilta tai sieltä missä pippuri kasvaa?? Luultavasti olet,  no... tunsitko kateudenpiston sydänalassasi, haaveilitko itsesi kyseiseen kuvaan?? Nyt käsi sydämellä;)


Eikö ole kumma juttu, kuinka jopa mitättömistä asioista syntyy kateutta, puhuttamattakaan sitten niistä isoista, jos joku voittaa Eurojackpotissa, Lotossa tai missä tahansa isoooooon potin!!

 
Hyvää illan jatkoa, eikä kadehdita, vaan iloitaan jos jollakulla kaikki tähdet on hyvässä asennossa!!

4 kommenttia:

 1. Ei oo mun ympärille sattunut näitä erityisen onnekkaita ihmisiä vai enkä sitten vaan huomaa heitä?!? Tuntuu vähän naivilta siksi kirjoittaa, että en oo kadehtinut juurikaan ympärilläni olevia ihmisiä. Lapsena tosin kadehdin erästä koulukaveria, jolla oli ns. valokuvamuisti. Hänen kun ei oikeastaan tarvinnut koulussa juuri opetella mitään. Katsoi kirjan sivua ja pystyi palauttamaan sen kirkkaana mielessään. Minusta se oli niin väärin! :) No, hänellä oli sitten muita juttuja, joita ei sitten kyllä tarvinnut kadehtia ollankaan, päinvastoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateus on huono juttu, mutta varmasti jokainen on joskus kokenut sen tyyppisiäkin tunnetiloja.

   Poista
 2. Ihanan kauniita kuvia.
  Kateus on kaiken pahan alku ja juuri, just noin se on !!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tuija, talvinen luontokin on niin kaunis!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos