Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 18. tammikuuta 2019

Hyväksytkö itsesi ja kroppasi, etkä hairahdu hömppään!!

Oletko sinut itsesi kanssa?

Papua pikana, helppo kotitreeni lihaksille, kunto nousuun, jumppa rapakuntoisille ja helppo ja tehokas kotikuntopiiri ja body positive! Ihan joka kerta vuoden alussa ja mitä lähemmäksi lomakaudet alkavat hiipiä, niin takuuvarmasti jok`ikisessä naistenlehdessä on joku ihmedieetti, jumppa tai elämäntapamuutos juttu, jotta jokainen voi aloittaa uuden elämän ja iän ikuisen laihduttamisen ja saavuttaa kesään mennessä upen rantabodyn. Kyse ei kuitenkaan taida olla siitä, ettemmekö tiedostaisi hyvien ja terveellisten elämäntapojen olevan tärkeitä tai, että huomattava ylipaino voi olla terveysriski, tai siitä, että kuvittelisimme isojen ihmisten aiheuttaneen ongelmansa aivan itse ja laiskuuttaan, kyllä aikuinen ihminen ymmärtää, että ihminen voi olla ihan onnellinen omassa kropassaan, vaikka se ei välttämättä muistuttaisikaan niitä naistenlehtien kuvausmallien kehoja. Älä lankea hömppään, vaan usko itseesi ja siihen mikä itsestäsi tuntuu hyvältä ja saavutat luultavasti mielenrauhan omaa kroppaasi kohtaan varmemmin.


Ei yhtään sen helpompaa ole kyllä laihoillakaan, jos olet hoikka ja painosi on alle suositusten pituuteesi nähden, epäillään hyvin helposti, että kärsitkö syömishäiriöstä, bulimiasta tai  onko laihduttaminen mennyt överiksi, ei ole helppoa olla kroppansa tyytyväinen ja vaikka itse olisikin, niin voi olla että muut eivät voi ymmärtää sitä ja katsovat asiakseen keksiä mitä kummallisimpia selityksiä sille miksi joku on sellainen kuin on ja vieläpä saatetaan ihan asianosaisellekin kauhistella, että ai kun sä oot laiha, kylkiluut ihan törröttää, ootko sä jotenkin sairas?


Eikä yhtään sen terveellisempää välttämättä ole sekään, että vuodesta toiseen jojoilee painonsa kanssa ja voi huonosti, kun ei sitten ehkä päässytkään tavoitteisiinsa ja pettyy/masentuu siitä, että taas epäonnistui. Jonkinlainen trendisana tuo bodypositive taitaa tätä nykyä olla, se vilahtelee yhtä useasti lehdissä, mainoksissa ja ties missä, aivan kuten toinenkin trendisana,  jota mainostoimistot heittävät vähän joka paikkaa on ketterä, siihen törmää nykyään mitä omituisemmissa yhteyksissä ja kuulostaa erikoisissa yhteyksissä tosi hassulta. Mutta suuri yleisöhän nielee melkein mitä tahansa,  kunhan se vaan on kunnolla paketoitu ja markkinoitu, vai mitä mieltä olette? Ketterästä laihdutuksesta tai toisaalta,  ketterästi lihaa luiden ympärille?!?

 
Voiko/saako siitä puhua?

Mielestäni on hyvä, että painosta voi ja saa puhua, tosin aina riippuu toki ihmisestä ja siitä miten itsensä kukin kokee ja miten sinut itsensä kanssa on. Henkilöt,  jotka ovat omassa kropassaan tyytyväisiä olipa se sitten millainen tahansa, usein heille on ihan luontevaa keskustella ja kertovat oman tarinansa ihan mielellään, voivat ja näyttävät omassa kropassaan ihan onnellisilta ja terveiltä tai sitten eivät todellakaan halua kuulla sanallakaan puhuttavan painosta/taan, vaan kokevat sen välittömästi loukkaavana, arvosteluna, jopa suorastaan haukkumisena ja yksityisasiana, mitä se tietysti jokaiselle onkin. Olen jonkun verran seurannut keskustelua siitä miten ihmisten pitäisi aina miettiä ennen kuin arvostelevat, katsovan hieman liian pitkään tai hihittelevät vaikkapa kuntosalilla tai uimahallissa ja tuijottelevat sanotaanko nyt sitten isokokoista ihmistä.


Voi olla , että joku miettii tätäkin postausta lukiessaan, että mitäköhän tuokin kuvittelee tietävänsä bodypositivesta, todellisesta ylipaino-ongelmasta tai liika laihuudesta tai toisaalta siitä miksi jokainen voi ja saa olla sinut kroppaansa, huolimatta siitä miltä se oma kroppa nyt sitten sattuukaan näyttämään.

Älä tuomitse, sillä et voi tietää...

Totta on sekin, että koskaan ei voi tietää mitä kunkin ihmisen taustalta löytyy ja mikä on johtanut isoon ulkomuotoon tai suoranaiseen laihuuteen, mutta aina syy ei todellakaan ole, epäterveellisessä elämäntavassa, sairaudessa, laiskuudessa, geeneissä, liikkumattomuudessa, syömättömyydessä tai missään edellä mainituissa tekijöissä. Mutta aika harva myöskään on saavuttanut pysyviä muutoksia vain naistenlehtien vinkeillä ja muuttunut mallivartaloiseksi ja ketteräksi, vaikka lehdissä niin kovasti sellaista annetaankin ymmärtää vain jumppaamalla vartti päivässä kyseisten ohjeiden avulla ja juomalla pari smoothieta päivän mittaan tai syömällä ruokaympyrän mukaisesti usean aterian, kolmen tunnin välein... niinpä niin. Joskus varmasti tarvitaan paljon ymmärrystä, kenties terapiaa, omia oivalluksia tai se elämäntapa muutos,  jotta saavutetaan se oma bodypositive ajatusmalli.Mukavaa viikonlopun alkua...ulkoilukelit pitäisi olla viikonlopulla oivalliset ja rapsakka pakkanen kaupan päälle, jotta ulkoilemaan nyt sitten vaan ketterästi!!

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Silloin ihmisen on hyvä olla kun on sinut oman kehonsa kanssa. Minusta on aina näin kevätpuolella mukava vähän keventää ruokavaliota, kun varsinkin joulun aikaan on aina tullut syötyä niin raskaasti ja paljon:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos, näinhän se on, joulun jälkeen tekee mieli kiinnittää vähän huomiota ruokailuihinsa taas. Mukavaa viikonloppua myös sinne!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos