Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 15. tammikuuta 2019

Alkuviikon mietteitä

Ja kuten ennustettu olikin, oli eilen aamulla lumisateista ja luonto tietysti näytti jälleen uuden lumen myötä, niin kauniilta...kuvaamaan ei arkena valoisaan aikaan vielä näin tammikuussa ennätä. Täytyi siis tyytyä ihailemaan vain näkemäänsä. Toisaalta sen verran valoisaa alkaa jo olla kun töistä lähtee, että ennätin tänään nähdä kauniin taivaan, kun aurinko oli laskemassa, taivas oli oranssi ja lopulta hennon vaaleanpunainen ja kaunis kuin mikä. Onhan nämä vuodenajat vaan hienot, vaikka vesisade, tuuli ja loska pistää välillä ihan vihaksi, niin tylsää se ilman näitäkin olisi. Kovasti ennustetaan torstaille pitkäkestoista ja runsasta lumisadetta, katsotaan nyt millaisen torstain sitten saamme?

 
Sunnuntaina ei juuri paistellut, mutta hetken aurinko näyttäytyi

 
Erilaisia sinisen ja harmaan sävyjä oli sen sijaan tarjolla runsaasti

 
Tänään pakkanen paukkui aamutuimaan täällä -10 asteessa ja lumi narskui mukavasti jalkineiden alla kävellessä, tuntui ihan kunnon talvelta jo. Moni on sitä mieltä, että talvella on kuvattavana "vain" harmaan eri sävyjä, sinisiä hetkiä ja sitä lunta, mutta voi miten paljon muutakin, kunhan vaan huomaa ja pysähtyy, löytää talvisesta luonnostakin lähes rajattomasti kuvausaiheita. Sairaana ollessani kaipasin kuvaamaan ja ulos liikkumaan, nyt kun on jo toipunut toivoo viikonlopuiksi aurinkoa ja sopivasti pakkasta, jotta saisi vangittua linssin läpi ne talven kauneimmat hetket taas. Eikä yhtään haittaa, että kuvaa samoja aiheita useamman kerran, aina sitä löytyy eri kuvakulmia, uusia ideoita, kohteita ja uusia paikkoja, eivätkä talvikuvatkaan ole vuodesta toiseen samanlaisia.
 

 
Jäät ovat vielä hyvin heikkoja!! Parasta vaan pysyä rannalla, eikä uhkarohkeasti lähteä jäälle, on se kumma juttu,  kun joka ikinen vuosi alkutalvesta ja loppukeväästä hukkuu ihmisiä, että mikä ihmeen hinku on heikoille jäille, ei pysty ymmärtämään, ei!! Hyvä kun riite on meren tai jään päällä niin ei kun sinne vaan, hiihtäen, kävellen, kelkalla tai luistimilla, eikä tietenkään edes niitä naskaleita kaulassa!!
 
 
 
Sinisen eri sävyjä
 
 
 
Vaikka ollaan jo tai vasta, ihan miten vaan tammikuulla, niin kovasti mieli karkailee jo keväälle, ja kesään...niin ne matkamessut, en ole menossa messuille, mutta matkamessujen ajan matkatarjoukset kyllä kiinnostavat ja  ne saavat miettimään ensi kesän kesälomaa ja mahdollista sinne ajoittuvaa reissua. Kiva seurata millaisia tarjouksia tänä vuonna on.
 

 
Minulla ei ole tänä vuonna talvilomaa, mutta pääsiäisenä olisi kyllä mahdollisuus vaikkapa kaupunkilomaan jonnekin ...sellainenkin voisi olla tosi kiva, pidennetty viikonloppu, oletteko olleet viikonloppumatkoilla ja minne reissunne suuntautui, kuulisin mielelläni kivoista kaupunkikohteista(kin) vinkkejä. Lissabon, Krakova, Nizza, Budapest ??? Onko kokemuksia, mitä piditte? Toisaalta jos kevät on tänä vuonna ajoissa, niin mökkielämäkin kutsuu jo kummasti pääsiäisenä...no katsotaan ja se kesäloma kohdekin pitäisi miettiä, joko sinulla on lomasuunnitelmia talvi, kevät tai kesälomaa ajatellen??Maailma on täynnä mielenkiintoisia kohteita, joissakin riittäisi hyvin pieni pyrähdys, toisaalla taas useampi viikko olisi tarpeen ja joskus jo risteily tai viikonloppumatka on ihan riittävästi ja piristää ihan kummasti ja usein matkalta palattuaan alkaakin jo miettiä heti seuraava kohdetta minne olisi kiva päästä.


Kesäisiissä mietteissä talviseen iltaan;)


 1 kommentti:

  1. Hienoja pakkaskuvia. Meillä ei ollut kuin 5 astetta.
    Katsotaan saammeko lunta lisää, sitä on tosi vähän.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos