Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Veronpalautukset ja kulutushysterian lietsonta

Nyt on sitten työsopimus allekirjoitettu ja aloitan uudessa työpaikassani vuoden alusta. Tietoisuus siitä, että on saanut  työpaikan ja ei enää tarvitse aloittaa aamujaan selaamalla avoimia työpaikkailmoituksia ja alkaa vääntämään hakemuksia,  on kyllä kieltämättä aika vapauttavaa. Kuten  sekin, että enää ei tarvitse odottaa, tuleeko kutsua haastatteluun tai kuuluuko hakemuksen lähettämisen jälkeen yrityksestä enää yhtään mitään.


Opin monta asiaa työnhakuni aikana, mikä tietysti jo sinällään on hyödyllinen juttu. Soveltuvuus-ja kykytestaus oli mielenkiintoista ja ne tekemällä tuli mietittyä omia voimavarojaan, heikkouksiaan ja vahvuuksiaan ja miten eri tilanteissa työelämässä toimii,  vai toimiiko sittenkään ihan aina  kuten olettaisi? Kaiken jännittämisen, odottelun ja epävarmuuden jälkeen nyt onnekseni tuli sitten se jättipotti, palkintona työpaikka, josta saa ja pitää tietysti olla huippu onnellinen ja niin minä kyllä olenkin!


Odotan jo nyt uuteen työyhteisöön tutustumista, olen päässyt vierailemaan jo kahdesti tulevalla työpaikallani ja tavannut osan myös tulevista työkavereistani. Tammikuussa alkaa sitten perehdytys ja paljon on edessä varmaan uutta ja ihmeellistä, niin jännittävää. Mutta nyt voi keskittyä rauhallisin mielin jouluvalmistelujensa loppuun viemiseen, eikä tarvitse miettiä, että mistä sen työpaikan löytäisi. Jouluvalmistelut on täällä ihan hyvällä mallilla...tai niin oletan;) Enää ei puutu kuin pari pakettia ja paketoinnitkin on jo hoidettu.


Moni tuskailee aikapulan kanssa silloin kun on paljon asioita hoidettavana lyhyessä ajassa ja nyt kun minulla on aikaa, olen kaiketi sitten kuitenkin aloittanut kaikki jouluvalmisteluni niin hyvissä ajoin, että sellaisia puuhia joita voisi tehdä näin pari viikkoa ennen,  ei kauheasti ole, joten otan rennosti ja polttelen adventtikynttilää ja nautin näistä hetkistä ja teen sen mikä kulloinkin parhaimmalta tuntuu. Joka vuotiset alennusmyynnit alkavat varmaankin ihan näinä päivinä, niin on jo muutamina viime vuosina aina ennen joulua tapahtunut, enää ei siis tarvitse odotella välipäiviin, että alet alkavat. Moni suosiikin lahjakortteja lahjoiksi, koska niistä hyötyy mahdollisimman paljon juurikin alennusmyynti aikoihin.


Moni  miettiikin lahjahankintojaan nykyään tarkasti eettisesti, ekologisesti ja jotkut suosivat aineettomia lahjoja, joku toinen taas tekee itse kaikki lahjat, muistamistapoja on monenlaisia ja kukin varmasti koittaa ajatella lahjan sopivuutta tarkasti juuri sille henkilölle ketä lahjallaan haluaa ilahduttaa. Tänä vuonna on silmiinpistävän paljon mainostettu kuluttamaan veronpalautusrahoja, itse ainakin olen huomannut mainoksia matkoista ja elektroniikasta. Kaikille ei veronpalautuksia kuitenkaan tilille ropsahda, eikä syystä tai toisesta halua osallistua kulutusjuhliin muutenkaan, lahjojen hankkiminen tai hankkimatta jättäminen on usein myös läheisten, ystävien ja perheen kanssa yhteisesti etukäteen sovittu ja mielestäni se onkin hyvä käytäntö.


Mukavaa viikon jatkoa!!


1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos