Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Taito osata nauttia joulunalusajasta

Tänään oli tiedossa puuhakas päivä, sillä tein eilen illalla piparitaikinan ja tänään leivotaan sitten joulupiparit, tämä on meillä traditio, en osta kaupan piparitaikinaa, vaan teen mummuni tosi vanhalla reseptillä piparit. Ajankohta on lähes sama joka vuosi eli ajoittuu juurikin tähän Itsenäisyyspäivää edeltävälle päivälle tai sitten Itsenäisyyspäivään. Nyt olen kyllä arvostanut näiden jouluvalmistelujeni vuoksi aivan erityisesti tätä kotona viettämääni aikaa, kun voi aloittaa heti aamusta ja rytmittää päivänsä parhaaksi katsomallaan tavalla, eikä tarvitse aloittaa vasta työpäivän jälkeen tai ajoittaa viikonlopun vapaapäiville kaikkia puuhailuja.Vaikka jouluvalmisteluihin menee aika paljon aikaa, kannattaa ottaa silloin tällöin vaikka pienen pieni hetki ihan vain itselleen, kuten itse tein eilen illalla. Sytytin eilen ostamaani enkelikelloon kynttilät ja lämmitin glögiä, istuin ihan kaikessa rauhassa, kuuntelin kellon hentoa kilinää ja mutustelin pipareita ja hörpin glögiä ja siinä se oli, mielekkään päivän kiva pieni rauhallinen ihan oma hetkeni, suosittelen kokeilemaan;)
Vaikka kuinka suunnittelee ja organisoi, niin joulupuuhissa saattaa jonkinasteinen stressikin välillä nostaa päätään ja silloin onkin ensiarvoisen tärkeää löytää tuo pieni hetki ja rauhoittua. Ei ole kenellekään tarkoituksenmukaista yrittää edes suorittaa, suorittamasta päästyään äärirajoille, kyllä se joulu tulee, ihan yhtä varmasti kuin aina ennenkin ja vähempikin riittää.Olisi tärkeää osata nauttia myös niistä puuhailuista joita joulunalusaikaan meistä monille liittyy. Totta on että tässä kohtaa aika ratkaisee ja jos sitä on rajallisesti kannattaa omasta mielestäni hyvä suunnittelu, sillä säästää sekä aikaa, että hermojaan. Itse suosin juurikin tätä metodia; aloitan puuhat mahdollisimman ajoissa ja ennakoin ja kirjaan ylös asioita joita haluan tehdä. Jokaisella meistä on tietysti oma tapansa järjestellä asioitaan, mutta jonkinlainen suunnitelma auttaa hahmottamaan kokonaisuutta paremmin ja helpottaa aikataulullisesti ihan kummasti.


Moni ostaa erilaisia palveluita ja sekin on ihan  kelpo ratkaisu joillekuille. Joulusiivous on monille se jouluun liittyvä iso "pakollinen" mörkö, joka saattaa ahdistaa jo hyvissä ajoin, Toinen isohko asia on jouluruuat ja leipomiset, mikään ei estä ostamasta valmista, ei ole mikään pakko tehdä kaikkea itse. Tässä on varmasti merkitystä sillä, että miten aikoinaan omassa lapsuudenkodissa hommat on hoidettu, usein jatkaa sitten omassa kodissaan samoilla metodeilla tai sitten on luonut ihan omat tapansa hoitaa asiat.
Teetpä sitten niin tai näin, ei ole nimittäin olemassa oikeaa tai väärää tapaa, on vain erilaisia tapoja ja se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi meistä kaikille. Miten sinä valmistaudut jouluun ja onko sinulla asioita jotka toistuvat siinä vuodesta toiseen samanlaisina?

 
Ihanaa piparintuoksuista iltaa teille virtuaalisesti täältä;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos