Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 27. joulukuuta 2018

Pyhien jatkoksi flunssaa, ostoshysteriaa ja elämäntapa muutoksia

Niin ne taas on joulunpyhät sitten taas tullut vietettyä ja ollaan jo välipäivissä, minä olen meillä nyt vuorostani flunssainen, perhe on ollut lihaskipuinen, yskäinen, kuumeinen ja nuhainen ja minä viimeisimpänä aloin oireilemaan joulupäivän ja Tapanin välisenä yönä...pieni kurkkukipu ja voimattomuus yrittivät ottaa niskalenkkiä, lämpöäkin lienee hieman ollut ja tänään teen päiväreissun maaseudulle,  palautan jouluvieraamme kotiin ja se tietää junassa istumista useamman tunnin, no enköhän selviä siitä. Mieluummin poden flunssaa nyt, kuin heti uudessa työpaikassani vuoden alussa aloittaessani.


Pyhien loppumista seuraa aina joulukuussa välittömästi alennusmyynnit ja eilen olikin kuulemma jo runsaasti aleshoppailijoita liikkeellä. Aion kyllä itsekin käydä ostoksilla, hankinnassa ainakin uudet talvikengät, voi tietysti olla että sellaisille ei tulevina vuosina vallan paljoa käyttöä ole, mutta kyllä sellaiset joka talvi kuitenkin muutamia kertoja tarvitaan, joten nyt alesta sellaiset lienee viisasta sitten käydä etsiskelemässä .Lahjakortti on mielestäni oiva lahjaidea ja sain itsekin sellaisen joululahjaksi. Aion käydä katselemassa ja kiertelemässä, mutta yritän pitää mielessä myös todelliset tarpeet, huvikseni en mitään aio ostella, vaan aitoon tarpeeseen, sain lahjakortin myös jäädessäni pois töistä, joten kyllä tässä shoppailemaan pääsee,  niin halutessaan;)


Vuoden lähestyessä loppuaan ja jouluherkkujen syömisen jälkeen toinen varma juttu ovat erilaiset dieetti/laihdutus vinkit, olkoonkin että vastaavasti puhutaan paljon kehonpositiivisuuden puolesta ja ruokarauhasta ja hyvä niin, sillä kukaan ei voi tietää toisen ihmisen tilanteesta, vaikka se ulospäin saattaakin näyttää välinpitämättömyydeltä omaa kehoa kohtaan, toinen ajankohta näille asioille on aina ennen kesälomakauden alkua, rantakunto puhututtaa silloin.


Kaikenlainen muutoshakuisuus ja vinkit siihen suorastaan tursuilevat ja pursuilevat vuodenvaihteen ympärillä; uusi elämä/elämäntapa, koska silloin koetaan hyväksi ajankohdaksi aloittaa tällaiset projektit. Moni haaveilee muutoksista omassa elämässään...terveellisimmistä elämäntavoista, itselleen ajanottamisesta ja kaikenlaisesta itseensä panostamisesta. Tällaisia isompia tai pienempiä elämäntaparemontteja suunnitellessa kannattaa mielessä pitää rehellisyys ja realiteetit, mihin aidosti on valmis ja mihin tavoitteissaan haluaa päätyä, ettei viikon kuluttua ole jo unohtanut ja turhautunut, miksi moiseen tuli edes lähdettyä!


Jos aloittaa vaikkapa tupakkalakon/tai on päättänyt lopettaa tupakoinnin, vähentää työtahtiaan, kiinnittää huomiota liikunta/ruokailutottumuksiinsa, olla enempi läsnä läheisilleen tai mitä ikinä ne omat tavoitteesi nyt sattuvatkaan olemaan, pidä kristallinkirkkaana mielessäsi se tosiasia, että helpolla et tule luultavasti tavoitteisiisi pääsemään ja aina ei ole kivaa, vaan tulee jaksoja jolloin ärräpäät lentelevät ja olet täysin valmis luovuttamaan, kun nämä asiat tiedostaa, on jo askeleen edempänä tavoitettaan .Kannattaa asettaa myös välitavoitteita, niin homma on mielekkäämpää ja kun on saavuttanut välitavoitteitaan matkallaan kohti päämäärää, tuntee onnistumisen iloa ja saa lisää buustia kohti lopullista päämääräänsä.Itseensä ja terveyteensä panostaminen on varmasti kannattava juttu ja onnistumisista saa hurjasti voimaa ja hyvää fiilistä, pienikin satsaus asiaan, kuin asiaan on aina parempi kuin tekemättä jättäminen, niin se vain on. Jos tiedät olevasi helposti pyyhkeen kehään viskaaja tyyppiä, ennakoi erilaisia kompastumisen paikkoja matkasi varrella ja suunnittele ja keksi erilaisia tapoja, joilla tulet niistä selviämään, punnitse eri vaihtoehtojasi, jatkaako vai luovuttaa, kummasta hyödyt enemmän ja jos jatkat tai jos päätät lopettaa, mitä siitä jatkossa sinulle seuraa??

Rentouttavia välipäiviä

4 kommenttia:

 1. Me oltiin myös flunssassa joulun aikaan. Nyt alkaa olla jo ohi. Ei niin kipeitä, että olisi tarvinnut sängyssä potea, mutta kipeitä kumminkin. Tietty kun on loma! Vie se silti parasta puhtia. Vesikelit eivät houkuta ulos, ehkä sitten jo huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla ja lukea blogistasikin, että sairastelitte myös jouluflunssaa, minulla on voimaton olo, kova nuha ja pientä lämpöä. Vesikeli ei innosta minuakaan tippakaan, toivon pikkupakkasta ja kirkasta.

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus.
  Itseensä, eli liikuntaan ja terveyteen satsaus kannattaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin se vaan on!Kukaan muukaan sitä ei puolestasi voi tehdä;)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos