Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Oi kuusipuu

ūüíĚT√§n√§√§n on jo kolmas adventti ja joulu sen kun vain l√§hestyy...t√§√§ll√§ oli eilen pakkasta mukavasti noin viitisen astetta ja p√§√§tin vied√§ matot ulos ja tampata ne, sek√§ j√§tt√§√§ terassille raittiiseen ilmaan y√∂ksi tuulettumaan ja kuusen haku oli my√∂s ohjelmassa. K√§vin aamulla parissa paikassa katselemassa kuusia, meille tulee aina aito kuusi kotiin jouluksi. Kuusia on nyky√§√§n montaa eri lajiketta ja hintahaitarikin kuusissa on melkoinen, riippuu tietysti puusta ja alueesta/paikasta josta kuusen hakee. Itse suosimme ihan perinteist√§ joulukuusta, joka tuoksuu ja n√§ytt√§√§ mets√§kuuselta.


Oksia saa ja pit√§√§ kuusessa olla tihe√§sti, jotta koristeet saa ripusteltua kauniisti, tykk√§√§n kuusesta ja se tuo joulun kotiin. Kuusi ei ole viel√§ sis√§ll√§, eik√§ hetkeen tulekaan, se on viel√§ terassilla verkossaan. Ennen sis√§lle tuontia, poistamme verkon hyviss√§ ajoin, ett√§ oksat aukeavat ja kuusen jalasta sahataan pala pois, sek√§ kuoritaan v√§h√§n runkoa, jotta kuusi alkaa "juomaan" sis√§lle tuonnin j√§lkeen ja toivottavasti pysyy pitk√§√§n kauniina.

 
Tykkään tosi paljon vanhoista joulukuusen koristeista, toki myös uudemmista ja meiltä löytyykin sekä vanhoja, että uusia ja tänä vuonnakin kuuseen tulee jotakin uutta .Olen löytänyt viime vuosina koristeita Tallinnan joulutorilta, kirpparilta ja niitä varmaan 30-luvulta lähtöisin olevia äidiltäni, en kyllä tarkkaan tiedä kuinka vanhoja ne ovat,sillä kaikki ovat jo äitini lapsuudenkodista ja ne ovat joulukuusen karamelleja.
Kirpputoril√∂yd√∂t ovat lasisia kristalleja ja melko painavia ja toiset paperista tehtyj√§ aivan kevyit√§ palloja ja soikioita, lis√§ksi vanhoista koristeista √§idilt√§ meille kulkeutui kynttil√§npidikkeet, muistan lapsuudestani, miten meill√§ oli joka aatto kuusessa aidot kynttil√§t, jotka sytytettiin vain  aattoillalla ihan hetkiseksi lahjojen jaon ajaksi ja √§itini vahti tarkasti niit√§ koko toimituksen ajan ja sitten kun lahjat oli saatu jaettua my√∂s kynttil√§t sammutettiin, iikkk...ei kovin paloturvallista!! Mutta ah niin kaunista;) Meid√§n kuusessa on s√§hk√∂kynttil√§t.

 
Kuusenkynttilöiden pidikkeitä


Vaikka itse pid√§nkin enemm√§n aidosta kuusesta kuin teko sellaisesta, niin olen ehdottomasti kuitenkin sit√§ mielt√§, ett√§ nykyiset tekokuuset ovat hyvin aidon n√§k√∂isi√§, eiv√§tk√§ varise, ja sopivat allergisen kotiin, kiva ett√§ markkinoilla on eri vaihtoehtoja mist√§ valita itselleen juuri sopivin ja mieluisin. Monille kuusen hakeminen on hankalaa ja kun kerran ostaa tekokuusen, ei sitten jatkossa tarvitsekaan en√§√§ murehtia kuusen ostoa, vaan kuusi on joka jouluksi aina valmiina koottavaksi ja koristeltavaksi, helppoa ja vaivatonta.


Saa nyt sitten nähdä saammeko valkean joulun? Sitä varmasti moni miettii, jotenkin se lumi vaan kruunaa sen jouluisen tunnelman ja sitä aina kovasti toivoisi joulun aikana olevan maan valkea. Huomenna teen pikavisiitin taas maaseudulle ja haen äitini meille joulunviettoon, ja siitä se oma joulunviettokin sitten pikkuhiljaa alkaa.

 
Hyvää kolmatta adventtia

3 kommenttia:

 1. Ooooh miten hienoja kristallikoristeita, esteettinen silmäni kuolaa jo pelkkiä kuvia<3

  Valkea joulu tulee!!

  VastaaPoista
 2. wautsi, kaunista <3 Ihanaa sunnuntai-iltaa Sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Kuusi pitää olla, jos ei muuta sitten olisikaan jouluna! Minä vähennän joka vuosi koristeita! Kai se liittyy siihen, että muutenkin haluaa vähemmän sitä tavaraa. Joulukukat hankin tiistaina. Toivon mukaan kuusi saadaan sisälle lauantaina kun on ensin siivottu. Ihanaa aikaa eleteään! Joulu lähestyy!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos