Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Oi kuusipuu

💝Tänään on jo kolmas adventti ja joulu sen kun vain lähestyy...täällä oli eilen pakkasta mukavasti noin viitisen astetta ja päätin viedä matot ulos ja tampata ne, sekä jättää terassille raittiiseen ilmaan yöksi tuulettumaan ja kuusen haku oli myös ohjelmassa. Kävin aamulla parissa paikassa katselemassa kuusia, meille tulee aina aito kuusi kotiin jouluksi. Kuusia on nykyään montaa eri lajiketta ja hintahaitarikin kuusissa on melkoinen, riippuu tietysti puusta ja alueesta/paikasta josta kuusen hakee. Itse suosimme ihan perinteistä joulukuusta, joka tuoksuu ja näyttää metsäkuuselta.


Oksia saa ja pitää kuusessa olla tiheästi, jotta koristeet saa ripusteltua kauniisti, tykkään kuusesta ja se tuo joulun kotiin. Kuusi ei ole vielä sisällä, eikä hetkeen tulekaan, se on vielä terassilla verkossaan. Ennen sisälle tuontia, poistamme verkon hyvissä ajoin, että oksat aukeavat ja kuusen jalasta sahataan pala pois, sekä kuoritaan vähän runkoa, jotta kuusi alkaa "juomaan" sisälle tuonnin jälkeen ja toivottavasti pysyy pitkään kauniina.

 
Tykkään tosi paljon vanhoista joulukuusen koristeista, toki myös uudemmista ja meiltä löytyykin sekä vanhoja, että uusia ja tänä vuonnakin kuuseen tulee jotakin uutta .Olen löytänyt viime vuosina koristeita Tallinnan joulutorilta, kirpparilta ja niitä varmaan 30-luvulta lähtöisin olevia äidiltäni, en kyllä tarkkaan tiedä kuinka vanhoja ne ovat,sillä kaikki ovat jo äitini lapsuudenkodista ja ne ovat joulukuusen karamelleja.
Kirpputorilöydöt ovat lasisia kristalleja ja melko painavia ja toiset paperista tehtyjä aivan kevyitä palloja ja soikioita, lisäksi vanhoista koristeista äidiltä meille kulkeutui kynttilänpidikkeet, muistan lapsuudestani, miten meillä oli joka aatto kuusessa aidot kynttilät, jotka sytytettiin vain  aattoillalla ihan hetkiseksi lahjojen jaon ajaksi ja äitini vahti tarkasti niitä koko toimituksen ajan ja sitten kun lahjat oli saatu jaettua myös kynttilät sammutettiin, iikkk...ei kovin paloturvallista!! Mutta ah niin kaunista;) Meidän kuusessa on sähkökynttilät.

 
Kuusenkynttilöiden pidikkeitä


Vaikka itse pidänkin enemmän aidosta kuusesta kuin teko sellaisesta, niin olen ehdottomasti kuitenkin sitä mieltä, että nykyiset tekokuuset ovat hyvin aidon näköisiä, eivätkä varise, ja sopivat allergisen kotiin, kiva että markkinoilla on eri vaihtoehtoja mistä valita itselleen juuri sopivin ja mieluisin. Monille kuusen hakeminen on hankalaa ja kun kerran ostaa tekokuusen, ei sitten jatkossa tarvitsekaan enää murehtia kuusen ostoa, vaan kuusi on joka jouluksi aina valmiina koottavaksi ja koristeltavaksi, helppoa ja vaivatonta.


Saa nyt sitten nähdä saammeko valkean joulun? Sitä varmasti moni miettii, jotenkin se lumi vaan kruunaa sen jouluisen tunnelman ja sitä aina kovasti toivoisi joulun aikana olevan maan valkea. Huomenna teen pikavisiitin taas maaseudulle ja haen äitini meille joulunviettoon, ja siitä se oma joulunviettokin sitten pikkuhiljaa alkaa.

 
Hyvää kolmatta adventtia

3 kommenttia:

 1. Ooooh miten hienoja kristallikoristeita, esteettinen silmäni kuolaa jo pelkkiä kuvia<3

  Valkea joulu tulee!!

  VastaaPoista
 2. wautsi, kaunista <3 Ihanaa sunnuntai-iltaa Sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Kuusi pitää olla, jos ei muuta sitten olisikaan jouluna! Minä vähennän joka vuosi koristeita! Kai se liittyy siihen, että muutenkin haluaa vähemmän sitä tavaraa. Joulukukat hankin tiistaina. Toivon mukaan kuusi saadaan sisälle lauantaina kun on ensin siivottu. Ihanaa aikaa eleteään! Joulu lähestyy!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos