Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 21. joulukuuta 2018

Jouluruuhkassa

Joulun ruokaostokset oli päätetty tehdä tänään, onneksi sain kyydin kauppakeskus reissulle, sillä vielä oli pari lahjaakin ostettavana. Olin laatinut ostoslistan jo aikoja sitten, joten toivoin homman sujuvan ripeästi ja olimme päättäneet käydä ostoksilla ennen todennäköistä iltapäivän/alkuillan ruuhkahuippuja. Lähes jokainen, joka on käynyt ennen juhlapyhiä ostoskeskuksessa tietää, että niissä voi helposti saada itselleen stressin ja kun hikinoro valuu ruuhkassa ostoskärryä työntävän shoppailijan selkää myöden, ei kilometrin  pituinen kassajono ainakaan helpota tilannetta lainkaan. Siinä kohtaa moni miettii, että tämä saa nyt jäädä tähän, eikä joulumielestä ole tietoakaan. Tähänkin "kauhuskenaarioon" voi ennalta varautua. Omalla asenteella on tässäkin taas iso merkitys, älä hermostu ruuhkiin, jonoihin ja parkkihallin kiertelyyn etsiessäsi paikoitusta. Tiesit jo lähtiessäsi,  ettet taatusti ole ainut ostoksilla olija!


Aina sitä hyvästä suunnittelusta ja aikaisin tehdyistä valmisteluista huolimatta tuppaa jotakin jäämään sinne viimetippaan tai jos ei nyt ihan viimehetkiin, niin loppumetreille sitten kuitenkin tai muistaa jonkun asian joka vielä pitäisi saada hoidettua. Eilen alkoi pakkanen pikkuisen kiristyä ja olin miettinyt , että jos niin kävisi,  voisin tehdä pari jäälyhtyä viime vuoden mallin mukaisesti, mutta tällä kertaa ajattelin jäädyttää kakkumuottiin erilaisia oksia ja käpyjä.

 
Laitan tänään vielä lisää  jäätymään, katsotaan mitä niihin sitten keksin laitaa koristeiksi, luultavasti niihin päätyy erilaisia varpuja ja käpyjä, katsotaan? Toinen juttu joka pitää muistaa on lintujen joulukattaus;) Aijon talipallojen lisäksi tarjoilla heille siemenkakkua "ihra" sydämellä, sekä syksyllä talteen keräämiäni tammenterhoja, ehkä myös vähän auringonkukan siemeniä.
 
 
Sain etukäteisjoululahjana tai joulukukkana eilen illalla ihanan piparikuusen, niin kaunis ja niin jouluntuoksuinen, olin moisesta ihan myyty. Olen monesti lehtien sivuilla sellaista ihaillut, mutten koskaan itse moista ajatellut tehdä, mutta tykkään siitä aivan valtavasti, ihana ylläri!!
Äitini halusi ostaa meille joulukukan ja päädyin valitsemaan perinteisen joulunpunaisen monilatvaisen joulutähden, kun sitten ryhdyin kotona kukkapakettia avaamaan oli yllätys melkoinen miten valtavan iso tuo kukka olikaan, kun sen muovisesta kääreestään avasin, en muista ehkä koskaan nähneeni yhtä isoa, aivan ihana. Kaunis joulukukka pääsi arvoiseensa astiaan, olen joskus ostanut kirpparilta kupariruukun ja mielestäni punainen sopii erityisen hyvin yhteen kuparin värin kanssa.
 
 
Toinen joulukukkamme on iki-ihana amaryllis, joka taas on ystäviltämme saatu tuliaisina, sekin kukkii kauniisti ja on hieman tavallisuudesta poikkeavan värinen, tuossa kuvassa se näyttää vaaleanpunaiselta, mutta todellisuudessa on enemmänkin oranssinpunainen. Vielä haluan hyasintteja, jos en niitä tuoksun vuoksi voi asettaa ilman kupua huoneeseen, niin teen lasikuvun alle samanlaisen asetelman kuin viime joulunakin ja terassin pöydälle pakkaseen voi aina laittaa koristeeksi tuoksuvan hyasintin, siellä se ihastuttaa, mutta ei aiheuta perheen allertikolle oireita. Kauppareissulta mukaan lähti vielä valkoinen kerrottu amaryllis, joulukukat on niin ihania!!
 
 
Selvisin ihan kunnialla joulun ruokaostoksista, eikä tullut  ärsytystä, vielä ei ollut ruuhkahuippu ruokakaupoissa, kävin parissa muussakin liikkeessä eikä sielläkään tarvinnut jonotella.
 
Mukavaa viikonloppua!!
 
 
 
 


3 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat❤️ Niin hieno tuo pipari kuusi ei sitä kyllä raaski syödä:) Joulukukat on kauniita! Ihanaa ja Tunnelmallista joulun aikaa sinne teille❤️🎄

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos