Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 22. joulukuuta 2018

Jouluisia puuhailuja

Eilen illalla paketoin äitini kanssa viimeiset lahjapaketit, täyttelimme yhdessä pikkuleipiä ja jutustelimme menneistä jouluista ja muistelimme yhtä ja toista niistä, pidämme molemmat joulusta kovasti. Tänään on monia mukavia puuhia edessä myöskin, kuusi kannetaan ainakin sisään ja koristellaan, täällä on pakkanen kiristynyt mukavasti, aamulla mittari näytti jo -9C, terassilla on nyt ollut tekeytymässä kaksi jäälyhtyä ja keli niiden jäädyttämiselle on ollut mitä mainioin, tänään laitetaan vielä yksi lisää jäätymään. Linnuille katetaan myös jouluateria ja terassin lyhtyihin asetetaan kynttilät. Ulko-ovelle laitan vielä pienen valokuusen ja käyn tekemässä viimeiset hankinnat joulupöytään kaupasta. Illalla sitten lämmitän glögiä ja kuuntelemme ja katselemme enkelikelloa, eikö siinä ole ihan hyvän päivän ainekset kasassa?


Sen verran on ollut puuhaa, että kuvaamaan en ole nyt lähtenyt ihan erikseen, omassa pihapiirissä on jouluisia kuvia tullut uuden lumen myötä joitakin sentään napsittua ja kyllä se nyt onneksi siltä vaikuttaa, että joulu on tänä vuonna valkea, mikä vaikuttaa jouluiseen tunnelmaan kyllä ihan merkittävästi. Jokaisella meistä on kosolti muistoja jouluista ja niitä on kiva muistella, äitini on aina ollut kova touhuamaan ja ehdoton jouluihminen  ja koristellut kodin aina jouluisin ja eilen hän sitten sanoi, että on niin kiva kun meillä täällä on ihana jouluinen tunnelma, kun  minä olen kotia koristellut...läikähti mukavasti sydänalassa;) Perinteet ovat tässä kohtaa ainakin jatkuneet vahvasti äidiltä tyttärelle ja teen monet asiat hyvin samalla tavalla kuin äitini, olen niin iloinen kun saan nyt vuorostani tehdä joulun myös äidilleni.


Joulunaika on ihanaa, mutta monille myös vähän haikeaa tai jopa vaikeaa, mieleen tulvii muistoja, kenties läheisistä joita ei enää ole ja kauniin haikeita muistoja yhteisistä ajoista ja monien jouluun kuuluukin ehdottomasti myös käynti hautausmaalla ja kynttilän sytyttäminen rakkaiden muistoksi sinne. Muistoilla onkin ihan erityinen paikka sydämissämme, eikä niitä voi sieltä kukaan poistaa, niistä voi sitten haikeuden ja ikävän hetkellä saada lohtua ja voimaa.


Kuinkas sinä, oletko jo rauhoittunut ja aloittanut oman joulunviettosi? Minulla oli eilen illalla jo vähän sellainen olo, kun kävin "joulusaunassa" ja sen jälkeen oli ihanan kevyt ja rentoutunut olo, kun astuin saunasta ulos pimeään kirpeään talviseen ulkoilmaan, oli oikein mukava oli, lumi narskahteli jalkojen alla ja tunnelma oli raukea, kannattaa nauttia hetkisistä, niistä pienimmistäkin;)


Kuusi nostettiin sisään sulamaan ja odottelemaan koristelua...
 
 
Ilmeisesti tämä postaus ei päätynyt eetteriin  lauantaina lainkaan, ehkä unohdin julkaista sen?
tulloon nyt aatonaattona aamutuimaan sitten, ja iltapäivästä tai illasta  sitten tämän päiväinen;)
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos