Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 14. joulukuuta 2018

Jospa tulevana uutena vuotena minäkin?

Jos saisin toivoa muutaman asian, niin mitäköhän ne olisivat? No se isoin toive,  joka tässä muutaman kuukauden oli mielessä on nyt toteutunut jo, eli uuden työn saanti. Entäs ne muut toiveet sitten? Joulun lähestyessä se ainainen toive kai liittyy lumeen, että voi kun jouluna olisi valkoinen maa. Vuoden loppua kohden mietteet ovat kuluneessa vuodessa ja toisaalta jo tulevassakin...Kai ne toiveet lähinnä ovat niitä arkisia asioita, joita toivoo itselleen ja läheisilleen: terveyttä, asioiden sujumista ja kokonaisvaltaista tyytyväisyyttä asioiden tilaan ja sitten laajemmin  ne hyvin yleiset toiveet,  jotka taas liittyvät luontoon ja maailmanrauhaan ja sen sellaisiin, jotka ovat meille kaikille tärkeitä.


Uuden vuoden lupaukset ovat vähän sellainen asia, että olen jo useamman vuoden jättänyt sellaiset kokonaan tekemättä ja ihan vain siitä syystä, että en tee sellaisia joiden tiedän tai oletan unohtuvan jo viikossa parissa tai tiedän niiden jo alun alkaen olevan sen tyyppisiä, että en oikein edes usko niiden toteuttamis mahdollisuuksiin. Nyt olen miettinyt jo vähän näin etukäteen, että tänä tulevana uutena vuotena taidan muutaman lupauksen tehdä. Mielestäni kannattaa miettiä sellaisia lupauksia joihin on realistiset mahdollisuudet ja joiden pitäminen ei aiheuta liian suuria ponnistuksia, mutta antavat sillain sopivasti hieman haastetta ja joista on itselle jotakin konkreettista hyötyä.


Uusi vuosi on selkeä ja hyväkin ajankohta aloittaa tai päättää tehdä joitakin asioita. Jos on miettinyt vaikkapa jotakin isompaa päätöstä pidemmän aikaa, mutta rohkeus, uskallus tai toteutus on antanut odotuttaa, voisi vuoden vaihde olla juurikin sopiva sen aloittamiseen ja toteutukseen, mietihän sitä!Kenelläpä ei olisi jotakin "parantamisen" varaa tai joku/joitakin asioita joiden ehkä toivoisi olevan paremmin tai edes toisin. Monien unelmien ja toiveiden esteenä on usein vain omat rajoitukset, saamattomuus tai ihan puhdas pelko poistua siltä omalta mukavuusalueeltaan sinne toiselle puolelle; epämukavuusalueelle.
Otetaanpas ihan konkreettisia esimerkkejä: Halu saada säästöön vaikkapa lomamatkaa varten rahaa, tupakoinnin lopettaminen tai vaikkapa omasta hyvinvoinnista parempi huolehtiminen. Rahaa ei monillakaan kovasti säästöön jää, vaan tulee eleltyä vähän kädestä suuhun tai sitten vaan on omissa kulutustottumuksissa parantamisen varaa.


Aseta tavoitteet konkreettisiksi, jos tiedät ettet pysty säästämään kuukausittain montaa sataa euroa , älä aseta sellaista tavoitetta, vaan pysy realistisena, entäpä vaikkapa 50€/kk:ssa tai jos olet halunnut lopettaa jonkun pinttyneen tavan, olkoonpa se nyt vaikka tupakointi, paljonko kulutat savukkeisiisi viikossa, tee päätös lopettamisesta tai ainakin vähentämisestä ja päätä laittaa siitä säästynyt summa säästöön. Jos tiedät laiminlyöneesi itseäsi, nukut liian vähän, jätät kiireeseen vedoten aterioita väliin tai syöt pikaruokaa tai muuten epäterveellisesti, et liiku, et ulkoile, tee päätös. Aloita elämäntapojesi muutos  nyt, ei kaikista tarvitse tulla himoliikkujia, vaan kävele joskus työmatka, ulkoiluta koiraa silloin tällöin pidempi lenkki, kävele lähikauppaan, tapaa ystävää kävelytreffeillä.Kannattaa muistaa, että pienikin parannus ja satsaus on aina parempi kun ei tekisi mitään! Vain sinä itse tiedät millaiset asiat olisi syytä muuttaa omassa elämässäsi ja missä voisi oikeasti onnistua, ole siis rehellinen ja realisti sille mihin omat voimavarasi, aikasi tai mielenkiintosi riittävät pidemmällä tähtäimellä ja sitten älä anna periksi!! vedoten väsymykseen, laiskuuteen tai siihen että ei huvita, ei tietenkään aina huvita ja välillä vaan on väsynyt ja sataa vettä tai tili on tyhjä, eikä säästöön jää mitään, mutta juuri nuo esteet ylittämällä olet aina askeleen lähempänä onnistumistasi!!


Mieti olisiko juuri tänä uutena vuotena muutoksen aika!
 
Ja jos tiedät, että luovutat helpolla ja menet useimmiten sieltä mistä aita on matalin, niin tee joku lupaus perheenjäsenen, kaverin, ystävän tai jonkun muun kanssa ja tsempatkaa toinen toisianne onnistumaan yhdessä ja erikseen.
 
 
Ihanaa viikonloppua!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos