Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 11. joulukuuta 2018

Hyvä, ellei jopa täydellinen päivä

Eilen oli hyvä päivä, tai tarkemmin sanottuna upea...niin ja myös maanantai,  mikä ei monille ole se viikon paras päivä, mutta minulle oli! Ensinnäkin minulle oli varattuna aika perhetuttumme asiakkaaksi hänen opiskelunsa näyttökokeeseen. Sain hiuksiini raidat, joka oli siis hänen opiskeluidensa ns. näyttötyö, jossa arvioitiin hänen suoritustaan ja minä olin hänen asiakkaanaan jo toista kertaa. Hyödyimme siis molemmat , minä sain piristystä kuontalooni,  kauniit raidat sainkin hiuksiini ja hän tarvitsi kipeästi asiakkaita, joille voisi tehdä erilaisia hiuskäsittelyjä ja näin saada kyvyistään arvioin ja valmistua ammattiinsa. Kaikki hänen eilen suorittamansa näytöt menivät läpi ja onnistuivat erinomaisesti.Oli niin mukavaa saada taas uusi kiva ilme hiuksiin;) Piristää ihan kummasti.


Tälle viikolle oli toki muutakin odotettavaa, nimittäin tällä viikolla oli luvattu ilmoittaa miten työnhakuni kanssa sitten lopulta kävisi. Meitä hakijoitahan oli enää kaksi tässä viimeisessä vaiheessa mukana tavoittelemassa haluamaamme työpaikkaa. Siinä kampaajalla istuskellessani, puhelimeni sitten soi iltapäivästä ja sain ne parhaimmat uutiset, mitä työnhakija voi saada; minut oli valittu hakemaani tehtävään. Hyvä kun kampaamotuolissani pysyin,  sillä niin iloinen ja onnellinen olin valinnastani. Koko prosessi oli monivaiheinen, eikä edes mitenkään ihan helpoimmasta päästä kyky-ja soveltuvuustesteineen ja useampine  haastatteluineen, mutta minä selvisin ja sain siitä upean palkinnon.


Tänään selviää sitten tarkemmat yksityiskohdat uudesta työstäni mm. tarkka aloitusajankohta, joka on joulunpyhien jälkeen, tammikuussa kuitenkin,  perehdytys ja monet uudet käytännön asiat, niin jännää ja samalla huippu mielenkiintoista, odotan innolla tulevaa. Saa tutustua uusiin ihmisiin, uuteen työympäristöön, työtehtäviin ja talon tapoihin. Ei lainkaan hassumpi tapa aloittaa uusi vuosi.


Nyt on kulunut reilu kaksi kuukautta siitä kun jäin kotiin ja jo sitä ennen aloin hakea uutta työpaikkaa ihan aktiivisesti, itse uskoin vakaasti siihen, että löytäisin kyllä uuden työpaikan, mutta olin myös varautunut siihen, että luultavasti menee juurikin loppu- tai alkuvuoteen, ettei se tapahtuisi ihan hetkessä. Sillä hakuajat ovat nykyisin yllättävän pitkiä ja päätökset kestävät,  jo ihan sen vuoksi, että uuden työntekijän palkkaaminen on kallista ja usein siihen on apuna konsulttitoimisto, joka suorittaa erilaisia prosesseja haun eri vaiheissa. Eli itse sain uuden työn hyvinkin siinä ajassa miten etukäteen asian ajattelinkin luultavasti etenevän.


Moni keski-ikäinen luulee, että työnhaku on todella haasteellista ja ettei enää ole helppo työllistyä, itse en oikeastaan pelännyt sellaista, mutta toki tiedostin, että asiasta on puhuttu paljon ja on aloja ja yrityksiä jotka eivät palkkaa sen ikäisiä henkilöitä. Hakuprosessini aikana havaitsin kuitenkin, että riippuu täysin siitä mitä työnantajat hakevat, mitä he odottavat uudelta työntekijältä ja millaiseen työyhteisöön työntekijää haetaan. Jos hakijalla on tarvittavaa työkokemusta, asenne oikea ja riittävästi hyviä perusteluja, miksi hänet tulisi valita ja mitä hänellä olisi tarjottavanaan yritykselle on siinä jo hyviä valttikortteja tulla valituksi,  vaikka työvuosia olisikin jo ehtinyt karttua.


 Minulle joulupukki tuli tänä vuonna vähän etukäteen sain niin hienon lahjan, kun sain uuden työn!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos