Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 8. joulukuuta 2018

Adventti vesisateessa joulun odotusta

Me saimme perjantaina ystäväpariskunnan joulunalusvierailulle ja päätin jo jonkin aikaa sitten tehdä kahvin kanssa glögijuustokakkua, mutta koska en käytä liivatetta leipomuksissa, päätin kokeilla Meiran uutta agar agar jauhetta, olen joskus kauan sitten hankkinut sitä apteekista joulumarmeladien valmistukseen, mutta nyt päätin kokeilla kakun kiilteeseen tätä uutta tuotetta. Hieman sovelsin ohjeen määriä ja rohkeasti kokeilemaan miten glögikiilteen saa kakun päälle onnistumaan vai saako ja kyllä onnekseni kiille onnistui ihan nappiin ja kakusta tuli muutenkin maukas ja vieläpä hyvin jouluinen, jää varmasti joululeivonnaisiini jatkossakin ja mikä kivointa; tämä sopii hyvin myös vaikkapa uuden vuoden kahvipöytään.


Koristeeksi glögikakkuun laitoin reunoille mantelilastua, kakun pintaan puolukoita, tähtianiksia ja lumihunnun tomusokerista.
 
Tässä kuvassa kakku on vielä ilman tomusokeri lumihuntuaan

 
Ja tässä on koristelut vasta aloitetaan...
 

 
Jouluisiin kahvi/illanistujaisiin on kiva lämmittää vaikkapa lämmintä glögiä, koota pientä naposteltavaa pöytään ja sytyttää kynttilät, tunnelmallista ja kivan jouluista!
 
Päätimme vieraidemme kanssa lähteä tänään Tuomaan markkinoille ja piipahtaa myös kansainvälisillä joulumarkkinoilla, sää ei todellakaan suosinut, eikä voinut parhaalla mahdollisella tavallakaan kutsua sitä jouluiseksi, mutta Helsinki oli jouluinen säästä huolimattakin ja hienoiseksi yllätykseksemme ihmisiä oli paljon silti liikkeellä. Hämärä sää sopi hyvin kaupungin kauniille jouluvalaistukselle , joka kyllä pääsi siinä hyvin esille ja oli tunnelmanluojana muuten ei niin jouluiselle säätilalle.
 
 
Aleksanterinkadun jouluvalotSade yltyi välillä melkein kaatosateeksi ja joulufiilistä sai vähän etsiskellä vallitsevassa säätilassa, Tuomaan joulumarkkinoilla oli kuitenkin kiitettävästi väkeä.

 
Tuomaan markkinoilla oli paljon erilaisia tuotteita tarjolla; käsitöitä, koruja, joulukoristeita, asusteita, keramiikkaa, poroa, muikkuja, erilaisia säilykkeitä, hilloja, leivonnaisia, herkkuja yms.yms

 
Pieni rumpalipoika löytyi kansainvälisiltä joulumarkkinoilta, tarjolla olisi mahdollisesti ollut alligaattoria ja kenguruakin , mikäli mainoskylttiin oli uskomista??!!

 
Päätimme kuitenkin sivuuttaa nuo Australialaiset "herkut" ja lounastaa hieman tutumpaa ruokaa tarjoavassa paikassa, päädyimme sushibuffaan ja Aasialaisia herkkuja tarjoavaan paikkaan.
 
 
Sushit kuin koruja


 
Senaatintorin museokorttelit ovat hurmaavia jouluisessa asussaan ja muutama "Helmi"löytyi myös näyteikkunoiden somistuksista!
 


Ihanaa vanhanajan joulutunnelma huokuu näistä näyteikkunoista
 

Kauniit vanhat posliininuket olivat tämän ikkunan katseenvangitsijat
 
 
Tätä herraa saamme vielä tovin odotella

 
Mukavaa viikonlopun jatkoa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos